4+1 coctails χωρίς αλκοόλ που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις - Guest post

Διάβασε επίσης


Με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει και τις ηλιόλουστες μέρες να αυξάνονται, το μόνο που σκεφτόμαστε όλοι είναι πότε θα έρθει το καλοκαιράκι. Είτε για να πάμε διακοπές, είτε για να κάνουμε τα μακροβούτια μας στη θάλασσα ή απλώς για να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε στο έπακρο φίλους και παρέα. Γιατί όμως να περιμένουμε το καλοκαιράκι και να μην το φέρουμε εμείς νωρίτερα;




 Εδώ έρχομαι εγώ για να σας δώσω τη λύση: καλέστε φίλους στο σπίτι και φτιάξτε απίθανα moctails! Ουσιαστικά τα moctails είναι σαν τα coctails αλλά χωρίς ίχνος αλκοόλ, βέβαια το ίδιο απολαυστικά και δροσιστικά, αλλά εντελώς αθώα. Επίσης τα moctails είναι η ιδανική λύση για όποιον δεν είναι fan των αλκοολούχων ποτών. Αν έχεις...''ψηθεί'' με όλη την ιδέα των moctails, συνέχισε να διαβάζεις γιατί έχω να σου δείξω 4+1 αναπάντεχα απολαυστικά, εύκολα και δροσιστικά moctails, που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις αυτό το καλοκαίρι!

Γράφει η Ηλιάνα από το ιστολόγιο The Girly Bible

CHERRY COKE: Το κεράσι σε συνδυασμό με την coca cola και μερικά (ή καλύτερα πολλά!) παγάκια αποτελούν ένα πολύ ελαφρύ, δροσιστικό, και απολαυστικό moctail! Ιδανικό για να το σερβίρεις μετά από ένα καλοκαιρινό dinner party!

4+1 coctails χωρίς αλκοόλ που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις


Θα χρειαστείς (για 1 ποτήρι):

- Coca - cola

- 4-5 κεράσια

- παγάκια



4+1 coctails χωρίς αλκοόλ που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις
Πως θα το φτιάξεις:

1. Πλένουμε τα κεράσια, βγάζουμε τα κοτσάνια, τα κουκούτσια και βάζουμε τα κεράσια σε ένα μπλέντερ για να τα πολτοποιήσουμε. Αν δεν έχετε μπλέντερ μπορείτε να τα πολτοποιήσετε με ένα πιρούνι.

2. Στο ποτήρι που θα σερβίρουμε το moctail, βάζουμε μερικά παγάκια. Στη συνέχεια σουρώνουμε σε ψιλή σίτα τον πολτό του κερασιού και το χυμό που θα πέσει το ρίχνουμε στο ποτήρι.

3. Γεμίζουμε το υπόλοιπο ποτήρι με coca-cola. Τέλος, αν θέλουμε βάζουμε και ένα κερασάκι στο χείλος του ποτηριού!





TROPICAL SUNSET: Εμπνευσμένο από τα ειδυλλιακά χρώματα του τροπικού ηλιοβασιλέματος. Η γλυκιά γεύση του παγωμένου κερασιού θα σας μεταφέρει νοητά σε mood διακοπών. Ιδανικό για χαλάρωση μετά από μια γεμάτη ημέρα.

4+1 coctails χωρίς αλκοόλ που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις


Θα χρειαστείς (για 1 ποτήρι):

- 4-5 κεράσια

- χυμό πορτοκάλι

- sprite

- παγάκια







Πως θα το φτιάξεις:

4+1 coctails χωρίς αλκοόλ που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις1. Πλένουμε τα κεράσια, βγάζουμε τα κουκούτσια, τα κοτσάνια και βάζουμε τα κεράσια σε ένα μπλέντερ για να τα πολτοποιήσουμε. Αν δεν έχετε μπλέντερ μπορείτε να τα πολτοποιήσετε με ένα πιρούνι.

2. Στο ποτήρι που θα σερβίρουμε το ποτό, βάζουμε μερικά παγάκια. Στη συνέχεια σουρώνουμε σε ψιλή σίτα τον πολτό του κερασιού και το χυμό που θα βγάλει το ρίχνουμε στο ποτήρι.

3. Γεμίζουμε το μισό ποτήρι με το χυμό πορτοκαλιού. Το υπόλοιπο ποτήρι το γεμίζουμε με sprite.

Για decor μπορούμε να βάλουμε ένα κερασάκι μέσα στο moctail ή στο χείλος του ποτηριού!



MOJITO: Πρόκειται για μια non-alcoholic εκδοχή του πιο φημισμένου καλοκαιρινού ποτού. Γλυκό, δροσερό και χάρη στα φύλλα δυόσμου, αναζωογονητικό, αυτό το moctail θα γίνει το καινούργιο σας αγαπημένο -καθώς μπορείτε να το χαρείτε χωρίς το φόβο του hangover!

Mojito χωρίς αλκοόλ

Θα χρειαστείς (για 1 ποτήρι):

- 1/3 του φλιτζανιού νερό

- 3 κουτ. γλυκού ζάχαρη

- 10 φύλλα δυόσμου

- ανθρακούχο νερό ή σόδα

- 2 κουτ. σούπας sprite

- χυμό από μισό lime (μοσχολέμονο)

- παγάκια



Πως θα το φτιάξεις:
Mojito χωρίς αλκοόλ

1. Στο φλιτζάνι με το νερό ρίχνουμε τη ζάχαρη και το ζεσταίνουμε για 2 λεπτά στο φουρνάκι μικροκυμάτων (ή σε ένα μπρίκι). Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα τα 5 από τα 10 φύλλα του δυόσμου, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 5 λεπτά.

2. Στο ποτήρι που θα σερβίρουμε το mojito βάζουμε τα παγάκια, το χυμό του lime, τα υπόλοιπα φύλλα δυόσμου και τις 2 κουτ. σούπας sprite. Στη συνέχεια προσθέτουμε ανθρακούχο νερό μέχρι να γεμίσουμε περίπου τα 2/3 του ποτηριού.

3. Τέλος, γεμίζουμε το υπόλοιπο ποτήρι με το νερό και το δυόσμο που ζεστάναμε στην αρχή, ρίχνοντας μέσα στο mojito και τα φύλλα δυόσμου. Ανακατεύουμε με ένα κουταλάκι και έτοιμο το mojito!



SPARKLING SUNRISE MOCTAIL:
Ακόμα και αν δεν είστε πρωινός τύπος, μπορείτε να πάρετε μια ιδέα για το πως μοιάζει η αυγή, μέσα από τα χρώματα του συγκεκριμένου moctail! Η γλυκόξινη γεύση του πορτοκαλιού σε συνδυασμό με τη γλυκιά φράουλα είναι η συνταγή της επιτυχίας για ένα άκρως καλοκαιρινό alchohol free δροσιστικό ποτό. Το καλύτερο; Μπορείτε να ξεκινήσετε να το πίνετε και από το απόγευμα!

4+1 coctails χωρίς αλκοόλ που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσει
Θα χρειαστείς (για 1 ποτήρι):

- 2-3 φράουλες

- sprite

-χυμό πορτοκαλιού

-παγάκια










Πως θα το φτιάξεις:
4+1 coctails χωρίς αλκοόλ που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσει

1. Πλένουμε καλά τις φράουλες, βγάζουμε τα φυλλαράκια, τις κόβουμε σε κομμάτια και τις βάζουμε σε ένα μπλέντερ για να τις πολτοποιήσουμε. Αν δεν έχετε μπλέντερ, μπορείτε να τις πολτοποιήσετε με ένα πιρούνι.

2. Στο ποτήρι που θα σερβίρουμε το moctail βάζουμε μερικά παγάκια. Στη συνέχεια σουρώνουμε σε ψιλή σίτα τις φράουλες και το χυμό που θα βγάλουν το ρίχνουμε στο ποτήρι με τα παγάκια.

3. Γεμίζουμε το μισό ποτήρι με τη sprite. Το άλλο μισό ποτήρι το συμπληρώνουμε με το χυμό πορτοκαλιού. Τελειώνουμε το ποτό με μια φέτα λεμονάκι στο ποτήρι!



Αν σας άρεσαν αυτές οι 4 συνταγές για τα δροσιστικά moctails, μην ξεχάσετε να μπείτε στο προσωπικό μου blog The Girly Bible για να βρείτε τη συνταγή για το 5ο moctail -το προσωπικά αγαπημένο μου- ''Bloody punch'' moctail!


Ηλιάνα από το ιστολόγιο The Girly Bible

1 Σχόλια

Take a moment to leave a comment!

Δημοσίευση σχολίου

Take a moment to leave a comment!

-->