Πώς να καταπολεμήσεις τα εγκαύματα από τον ήλιο

Διάβασε επίσης

   Και τελικά κάηκες από τον ήλιο. Είτε επειδή ξεχάστηκες για λίγο, είτε επειδή δεν ήσουν πολύ προσεκτική με τη χρήση αντηλιακού, είτε επειδή ο ήλιος καίει απερίγραπτα, τελικά έγινε. Δεν είναι και το καλύτερο και μπορεί να σου χαλάσει τη διάθεση και τις διακοπές.
   Αρχικά καλό θα ήταν να επισκεφτείς έναν δερματολόγο για να σου συστήσει την κατάλληλη αγωγή. Με τον ήλιο δεν παίζουμε, γιατί δεν είναι πάντα φιλικός. Ωστόσο υπάρχουν και οι "φυσικές" λύσεις που μπορούν να βοηθήσουν στην ταχύτερη επούλωση και να λειτουργήσουν "υποστηρικτικά"!



1. Χρήση καταπραϋντικών αλοιφών/κρεμών: είτε bepanthol, είτε την αντίστοιχη ελληνική panthenol, είτε την κρέμα uniburn, υπάρχουν πολλές επιλογές στα φαρμακεία. Απλώνεις μια μεγάλη ποσότητα στην περιοχή και την αφήνεις να απορροφηθεί. 

2. Πατάτα: αυτή τη φορά δεν θα τη φας. Θα την τρίψεις και θα την απλώσεις στην περιοχή που έχει το έγκαυμα. Το άμυλο λειτουργεί και ως παυσίπονο!

3. Αγγούρι: έχει αποδειχθεί ότι το αγγούρι λειτουργεί το ίδιο αποτελεσματικά με τις βιομηχανικές κρέμες στην περίπτωση των εγκαυμάτων, καθώς ανακουφίζει αμέσως από τον πόνο. Κάνεις το αγγούρι πολτό και το απλώνεις στην περιοχή. 

4. Γιαούρτι: θυμάμαι όταν ήμουν μικρή καιγόμουν αρκετά συχνά, γιατί ήμουν όλη την ώρα πάνω-κάτω στην παραλία παίζοντας. Και όσο άσπρη κι αν ήμουν από τις άπειρες στρώσεις αντηλιακού, πάντα κάποιο σημείο θα καιγόταν. Τότε μου άπλωναν σε αυτό το σημείο γιαούρτι και ο πόνο υποχωρούσε αμέσως. Το γιαούρτι περιέχει ένζυμα και προβιοτικά που βοηθούν στην άμεση θεραπεία της περιοχής. Μόλις νιώσεις τον πόνο να υποχωρεί το ξεπλένεις με δροσερό νερό.


5. Αλόη: δεν είναι τυχαία θαυματουργό φυτό. Έρευνες δείχνουν ότι η αλόη είναι γρηγορότερη από τις φαρμακευτικές αγωγές. Βοηθά στην ανακούφιση από τον πόνο, στην καταπολέμηση της φλεγμονής, ενώ παράλληλα συμβάλει στη βαθιά ενυδάτωση και ταχύτερη ανάπλαση της περιοχής!

6. Βιταμίνη Ε και βιταμίνη C: προσπάθησε να εμπλουτίσεις τη διατροφή σου με τροφές που περιέχουν αυτούς τους τύπους βιταμινών. Βοηθούν όχι μόνο στην καλύτερη επούλωση αλλά προστατεύουν το δέρμα από μελλοντικές βλάβες και από τη μονιμότητα του εγκαύματος. Μπορείς να τις λάβεις είτε με τη μορφή συμπληρώματος είτε απευθείας από τις τροφές.

7. Να πίνεις πολύ νερό: η περιοχή του εγκαύματος ουσιαστικά είναι μια τρομερά αφυδατωμένη περιοχή που έχει ανάγκη ενυδάτωσης. Φρόντισε λοιπόν να γίνει σωστή ενυδάτωση εκ των έσω πίνοντας πάρα πολύ νερό. Και αποφεύγοντας την έκθεση στον ήλιο για τις επόμενες ημέρες, μέχρι να επουλωθεί η πληγή. 

Βίλλυ από Make up your Dayz

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->