Πώς να δημιουργήσετε ελκυστικά γραφικά για το Pinterest

Διάβασε επίσης

   Έχουμε συζητήσει ήδη το γεγονός ότι το Pinterest μπορεί να φέρει πολλή κίνηση στο blog σας, αν χρησιμοποιηθεί σωστά. Σήμερα θα σας δώσω μερικές απλές συμβουλές που θα κάνουν τις φωτογραφίες σας πιο ελκυστικές ώστε να έχουν περισσότερα re-pins και θα οδηγήσουν περισσότερη κίνηση στο blog σας!


Πώς να δημιουργήσετε ελκυστικά γραφικά για το Pinterest

Πολλοί bloggers πιστεύουν ότι με την προσθήκη ενός τίτλου σε μια φωτογραφία η δουλειά τους έχει τελειώσει. Ωστόσο, αφιερώνοντας λίγο περισσότερο χρόνο για να επεξεργαστείτε τις φωτογραφίες σας μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά γιατί αυτές οι φωτογραφίες μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να προωθήσετε το blog σας σε άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και να αυξήσετε την κίνηση προς το blog σας!
 


Ας δούμε λοιπόν πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε ελκυστικές φωτογραφίες και γραφικά για το Pinterest, βήμα προς βήμα!


Πρώτα θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα καλό λογισμικό επεξεργασίας φωτογραφιών. Αυτό μπορεί να είναι τόσο φανταχτερό όπως το Photoshop, αν έχετε τις ικανότητες, ή τόσο εύκολο όσο ένα online δωρεάν λογισμικό επεξεργασίας φωτογραφιών. Δείτε εδώ τα 5 καλύτερα δωρεάν προγράμματα επεξεργασίας φωτογραφίας online

5 καλύτερα δωρεάν προγράμματα επεξεργασίας φωτογραφίας online
 
Στη συνέχεια, επιλέξτε μια εικόνα υψηλής ποιότητας. Κανένα πρόγραμμα δεν μπορεί να αναδείξει την φωτογραφία σας αν αυτή είναι κακής ποιότητας. Αν δεν νιώθετε αρκετά άνετα με τις φωτογραφικές σας ικανότητες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμες δωρεάν εικόνες από ιστοσελίδες που προσφέρουν δωρεάν και ελεύθερες φωτογραφίες.

ιστοσελίδες που προσφέρουν δωρεάν και ελεύθερες φωτογραφίες


 Κάτι αντίστοιχο είναι και το Graphicstock.com. Το Graphicstock.com αυτή την περίοδο προσφέρει δωρεάν δοκιμή σε νέους χρήστες που μπορείτε να ακυρώσετε εντός αυτής της περιόδου χωρίς να χρεωθείτε. Το όφελος από αυτή την δοκιμή είναι πως κάθε μέρα θα μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν μέχρι και 20 αρχεία, δηλαδή τουλάχιστον 140 δωρεάν αρχεία πριν αποφασίσετε να διακόψετε τον λογαριασμό σας.

Όταν επιλέγετε μια φωτογραφία, θα πρέπει να έχετε πάντα αυτά τα τρία κριτήρια στο μυαλό:
  • Η εικόνα θα πρέπει να είναι εγχρωμες
  • Αποφύγετε τη χρήση φωτογραφιών με πρόσωπα
  • Κάθετες εικόνες λειτουργούν καλύτερα ώστε να προσπαθήσουμε εύρεση των εικόνων που μπορείτε να περικόψετε με τέτοιο τρόπο.

Αφού έχετε διαλέξει και επεξεργαστεί τη φωτογραφία σας, μπορείτε να αποφασίσετε αν θα θέλατε να χρησιμοποιήσετε συγκεκριμένη γραμματοσειρά και γραφικά ώστε οι φωτογραφίες σας να έχουν μια συνοχή. Στο blog μου A for Awesome Blog, θα προσέξετε πως χρησιμοποιώ πάντα τα ίδια γραφικά ώστε οι φωτογραφίες μου όχι μόνο να ξεχωρίζουν αλλά να είναι απευθείας αναγνωρίσιμες από τους χρήστες του Pinterest. Αυτή η μέθοδος σας λύνει κυριολεκτικά τα χέρια μιας και δεν θα χρειάζεται να αφιερώσετε υπερβολικό χρόνο διαλέγοντας κάθε φορά μια γραμματοσειρά.


Χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά για να δημιουργήσετε ένα γραφικό ή μια φωτογραφία για το blog σας που θα ξεχωρίσει και να θυμάστε ότι το τελικό αποτέλεσμα είναι η καλύτερη διαφήμιση του blog σας!

Πείτε μου πως και εσείς επεξεργάζεστε τις φωτογραφίες 
για το blog σας στα σχολεία πιο κάτω!

 Ειρένα από το ιστολόγιο A for awsome blog (το ιστολόγιο καταργήθηκε)



Κάθε Δευτέρα στο #edityourlifemag θα μαθαίνεις κάτι καινούριο για να κάνεις το μπλογκ σου καλύτερο και τη ζωή σου ως blogger πιο εύκολη! Άλλωστε σ'αυτό το site θα βρεις όλα όσα χρειάζεται καθημερινά μια γυναίκα blogger!

2 Σχόλια

Take a moment to leave a comment!

  1. Πολύ χρήσιμες συμβουλές! Ειδικά το όλο θέμα με τη συνοχή είναι πολύ σημαντικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το βρήκα πολύ ενδιαφέρον το θέμα με τις φωτο,γιατί ασχολούμαι πολύ όταν τις αναρτώ στο blog μου ή στο pinterest.Σ'ευχαριστούμε για όλες τις πληροφορίες...την καλημέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Take a moment to leave a comment!

-->