Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 08, 2016

Εύκολο σουφλέ με κιμά

Τούτη η συνταγή δεν είναι παλιά.
Έπεσα πρόσφατα πάνω της στο διαδίκτυο και διαβάζοντάς την είδα πως ήταν γρήγορη, εύκολη και με απλά υλικά, με λίγα λόγια ιδανική για την στήλη του "Fast & Simple Cooking ©"
Παράλληλα μου έλυσε το πρόβλημα του τί θα μαγείρευα εκείνη την μέρα.. έτσι  την έφτιαξα για να την δοκιμάσουμε γευστικά αλλά και να την φωτογραφίσω για σας.


εύκολο-σουφλέ-με-κιμά


Υλικά που θα χρειαστείς


  • 1 κιλό κιμά
  • 21 φέτες ψωμί του τόστ ψίχα
  • 1 μεγάλο ή δυο μικρότερα κρεμμύδια ξερά
  • 2 καρότα
  • 1 κονσέρβα τοματάκι ψιλοκομμένο
  • 4 αυγά
  • 500 ml γάλα
  • τυρί τριμμένο (εγώ έβαλα ρεγκάτο)
  • αλάτι, πιπέρι και λίγη γλυκιά πάπρικα


Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι τσιγαρίζεις τον κιμά με τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, στην συνέχεια προσθέτεις τα τριμμένα καρότα  , αλάτι, πιπέρι, την πάπρικα και τα τοματάκια, χαμηλώνεις την φωτιά και αφήνεις να σιγοψηθεί ο κιμάς και να μελώσει.


efkolo-soufle-me-kima










Αλείφεις με λάδι ένα μακρόστενο ταψάκι και απλώνεις 7 φέτες ψωμί του τοστ (η έβδομη κόπηκε στην μέση και κάλυψε ένα μικρό κενό που έμενε στην άκρη).
Από πάνω στρώνεις την μισή ποσότητα του κιμά, πασπαλίζεις με το τριμμένο τυρί και συνεχίζεις με δεύτερη στρώση από ψωμί του τοστ, τον υπόλοιπο κιμά, ξανά πασπάλισμα με τυρί τριμμένο και τελειώνεις με την τρίτη και τελευταία στρώση από φέτες του τοστ.

Χτυπάς τα αυγά με το γάλα, αλατοπιπερώνεις  και το ρίχνεις πάνω από το ψωμί του τόστ.
Ρίχνεις μπόλικο τυρί τριμμένο και το βάζεις στο ψυγείο για καμιά ωρίτσα.
Ψήνεις στους 200-240 βαθμούς (ανάλογα τον φούρνο) μέχρι να ροδίσει.

Καλή επιτυχία!


Είμαι η Τζίνα από το blog "Εικόνες & Ψίθυροι"

fast-and-simple-cooking

Tzina Varotsi
Tzina Varotsi

Είμαστε μια ομάδα bloggers που βοηθάει άλλες bloggers να αλλάξουν το blog και τη ζωή τους προς το καλύτερο. Μάθε περισσότερα για τις συντάκτριές μας εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αν έχεις ένα λεπτό στη διάθεσή σου γράψε μας ένα σχόλιο με τη γνώμη σου!Αν έχεις λιγότερο χρόνο τότε μοιράσου αυτό το άρθρο στα social media, δε θα σου πάρει πάνω από 10 δεπτερόλεπτα!