4 έλαια περιποίησης για το πρόσωπο και το σώμα (+συνταγές για σπιτικές μάσκες ομορφιάς)

Διάβασε επίσης

Γνωρίζοντας την ενασχόληση μου με το beauty blogging και την αγάπη μου για την περιποίηση, πολλές φίλες με ρωτούν συχνά για τα έλαια περιποίησης και για σπιτικές συνταγές. Σε αυτό το άρθρο σου μάζεψα λοιπόν 4 βασικά έλαια περιποίησης για το πρόσωπο και το σώμα και όλες τις σπιτικές συνταγές ομορφιάς που έχω δοκιμάσει και εμπιστεύομαι.


Σου έχω μιλήσει και στο παρελθόν για τα έλαια, αναλύοντας τους μύθους και τις αλήθειες για αυτά. Εδώ σου συγκέντρωσα 4 έλαια που θα σου λύσουν τα χέρια, ειδικά αν θέλεις μια πιο φυσική λύση για την περιποίηση σου.


  1. Ελαιόλαδο. Το καλύτερο καλλυντικό περιποίησης είναι τόσο προσιτό για εμάς στην Ελλάδα. Με βιταμίνες A, B, E, D, K, το ελαιόλαδο είναι ότι καλύτερο μπορείς να βάλεις στην επιδερμίδα ή τα μαλλιά σου, ειδικά αν έχεις ξηρή επιδερμίδα. Προσωπικά το χρησιμοποιώ στα μαλλιά ως μάσκα πριν το λούσιμο ή ακόμα και ως scrub σώματος απλά αναμιγνύοντας το με ζάχαρη. 
  2. Αμυγδαλέλαιο. πλούσιο σε βιταμίνες Ε και Κ και λιπαρά οξέα, προφυλάσσει την επιδερμίδα από τις ελεύθερες ρίζες και από το εξωτερικό περιβάλλον. Είναι ιδανικό την ενυδάτωση της επιδερμίδας, αλλά προσωπικά το χρησιμοποιώ για διφασικό ντεμακιγιάζ προσώπου σε συνδυασμό με ροδόνερο. Δες εδώ το βίντεο όπου ξεβάφομαι μόνο με αμυγδαλέλαιο και ροδόνερο. Μπορείς επίσης να το χρησιμοποιήσεις σε συνδυασμό με καστορέλαιο για να θρέψεις τις βλεφαρίδες σου και να τις κάνεις μακριές και ωραίες. Σου έχω επίσης ετοιμάσει ένα βίντεο με συνταγές ομορφιάς με αμυγδαλέλαιο που μπορείς να δεις εδώ.                         
  3. Λάδι καρύδας. Εκτός του ότι είναι το ιδανικό λάδι για τηγάνισμα (ίσως και το πιο υγιεινό) έχει διάφορες άλλες χρήσεις και είναι πραγματικά ευεργετικό για την επιδερμίδα και γενικά την υγεία μας. Σε στέρεη μορφή το χρησιμοποιώ ως ντεμακιγιάζ,καθώς έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες. Απλά το απλώνω σε όλο το πρόσωπο και διαλύει κάθε ίχνος μακιγιάζ. Έπειτα, απλά το αφαιρώ με ένα μαλακό βρεγμένο πανάκι. Για τις πολύ ξηρές επιδερμίδες είναι ένα τέλειο ενυδατικό σώματος, ενώ περιέχει και φυσικό φίλτρο UV με δείκτη προστασίας 10. Εδώ σου έχω και άλλες χρήσεις του να διαβάσεις
  4. Αργανέλαιο (Argan Oil). Το αγνό Αργανέλαιο αποτελεί μια φυσική θεραπεία ομορφιάς  τόσο για τα μαλλιά όσο και για το δέρμα μας. Απορροφάται εύκολα από το δέρμα και τα μαλλιά χωρίς να αφήνει λιπαρότητα. Προσωπικά το χρησιμοποιώ στα μαλλιά μου μετά από κάθε λούσιμο, όπως επίσης και σε συνδυασμό με την βαφή μαλλιών μου (όταν τα βάφω σπίτι). Ωστόσο, αντικατέστησα ένα βράδυ την ενυδατική μου κρέμα προσώπου με μια σταγόνα από τον υγρό αυτό χρυσό και δεν απογοητεύτηκα.

Θα περιμένω να μου πεις την γνώμη σου για τις συνταγές αν τις δοκιμάσεις.

Είμαι η Κατερίνα και ελπίζω να σε βοήθησε το άρθρο μου. Μπορείς να μάθεις περισσότερα για μένα εδώ.

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->