DIY bath bombs που κάνουν θαύματα κατά του κρυολογήματος και της γρίπης

Διάβασε επίσης


   Με τον ερχομό του Μαρτη μπορεί να μπήκαμε ημερολογιακά στην άνοιξη και οι κρύες μέρες πλέον να έχουν φύγει όμως οι ιώσεις και τα κρυολογήματα χτυπούν κόκκινο αυτή την περίοδο. Με τόσες εναλλαγές που έχει η θερμοκρασία, οι περισσότεροι άνθρωποι φαίνεται ότι τώρα θα αρρωστήσουν, με βάση πάντα τις προγνώσεις που κάνουν οι γιατροί.


Καταπολέμησε το κρυολόγημα και τη γρίπη με DIY μπάλες οξυγόνου




   Όταν είσαι μαμά γνωρίζεις ότι η άνοιξη είναι μια δύσκολη εποχή για τα παιδάκια. Τα δικά μου παιδιά, όλο τον χειμώνα, δεν αρρώστησαν (είμαι αρκετά τυχερή, τολμώ να το πω) όμως τώρα που γλύκανε ο καιρός, μια ιωσουλα μας έκανε την εμφάνιση της. Ξαφνικά το σπίτι μου γέμισε μαντήλια, θαλασσόνερα και αποσυμφορητικά αιθέρια έλαια για να ανακουφιστούν τα παιδιά μου από το συνάχι.
    Τα τελευταία χρόνια, χρησιμοποιώ τις βόμβες ομορφιάς (bath bombs ) αρκετά συχνά ακόμα και στο μπάνιο των παιδιών. Τα παιδιά μου απολαμβάνουν τον τρόπο που οι bath bombs λιώνουν μέσα στο νερό την ώρα που κάνουν μπάνιο και είναι αρκετά διασκεδαστικές ακόμη και όταν είναι άρρωστα (που η διάθεση για μπάνιο χάνεται).
    Γνωρίζοντας τις θαυματουργές ιδιότητες των αιθέριων ελαίων έναντι του κρυολογήματος, τα αιθέρια έλαια με έχουν βοηθήσει αρκετά σε τέτοιες καταστάσεις. Έτσι τα τελευταία χρόνια, όταν ένα κρυολόγημα ή συνάχι φτάνει στο σπίτι μας, είναι καιρός για να φτιάξω τις αποσυμφορητικές bath bombs για να καταπολεμήσω τα συμπτώματα του κρυολογήματος ή της γρίπης.

Οφέλη:



  • Οι αποσυμφορητικες bath bombs που σας προτείνω, γίνονται στο σπίτι με απλά υλικά εύκολα και γρήγορα
  • και αντιμετωπίζουν με φυσικό τρόπο τα ενοχλητικά συμπτώματα του κρυώματος και της γρίπης.
  • Μέσα σε λίγη ώρα, θα έχετε ένα προϊόν εξαιρετικής ποιότητας που μπορείτε να το βρείτε αρκετά ακριβό να πωλείται σε πολλά μαγαζιά. Εσείς θα το παρασκευάσετε με πολύ μικρό κόστος. 
  • Επιπλέον, θα χαρείτε το μπάνιο σας ή το ντους σας και θα προσφέρετε μια «όαση» υγείας και ομορφιάς στον οργανισμό σας.

Αποσυμφόρηση από τα συμπτώματα του κρυολογήματος και της γρίπης με DIY bath bombs


   Διευκρίνηση : Τα αιθέρια έλαια θα πρέπει πάντα να χρησιμοποιούνται προσεκτικά και δεν θα πρέπει να υπερβαίνετε την δοσολογία που σας προτείνω. Τα αιθέρια έλαια και η αρωματοθεραπεία δεν αντικαθιστούν την κλασική ιατρική όμως μπορούν να βοηθήσουν με πολλά προβλήματα και κυρίως να ανακουφίσουν συμπτώματα του κρυολογήματος. Παρόλο που τα αιθέρια έλαια είναι γνωστά για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες θα πρέπει να χρησιμοποιούνται με μεγάλη προσοχή όταν προορίζονται για τα παιδιά. Υπάρχουν αιθέρια έλαια που δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν  καθόλου στα παιδιά ενώ αυτά που είναι ασφαλή για τα παιδιά είναι πολύ λίγα.

Εδώ θα βρείτε περισσότερες συμβουλές για την αρωματοθεραπεία και πώς μπορείτε να επωφεληθείτε από αυτήν

     Με την συγκεκριμένη συνταγή για bath bombs που σας παρουσιάζω, μπορείτε να φτιάξετε bath bombs κατάλληλες και για τα παιδιά.


Χρήση:


    Για να χρησιμοποιήσετε την συγκεκριμένη bath bomb, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι 
  • να την ρίξετε σε μπανιέρα με ζεστό νερό και να κάνετε ένα ζεστό μπάνιο ή
  • στην περίπτωση που θέλετε να κάνετε ντους, απλά τοποθετήστε την bath bomb ακριβώς στο δάπεδο του ντους, στο σημείο όπου πέφτει το τρεχούμενο νερό. 

     Και στις δυο περιπτώσεις, η bath bomb θα αρχίζει να αφρίζει και με μέσα σε λίγη ώρα θα έχει λιώσει τελείως. (Προσοχή να μην έρθει σε επαφή με τα μάτια) Καθώς το νερό θα έρχεται σε επαφή με το προϊόν, οι αποσυμφορητικες ιδιότητες των αιθέριων ελαίων θα εξατμιστούν στον χώρο και θα εισχωρήσουν μέσα στο σώμα μας μέσω της αναπνευστικής οδού. Εσείς θα απολαύσετε το νερό και τις χαλαρωτικές ιδιότητες που έχει για τον οργανισμό σας και τα αιθέρια έλαια θα δουλέψουν για εσάς προσφέροντας αποσυμφόρηση και ανακούφιση από τα συμπτώματα του συναχιού/ κρυολογήματος.

Φτιάξε μόνη σου bath bombs κατά του κρυολογήματος και της γρίπης





Υλικά που θα χρειαστείτε για να φτιάξετε μόνοι σας τις bath bombs (μπάλες οξυγόνου)

Τα σκεύη που θα χρειαστείτε είναι:
  • Κουτάλι σούπας και γλυκού
  • Μπολ
  • Καλούπια σιλικόνης (για να δώσετε ένα καλόγουστο σχήμα στην bath bomb )
Προαιρετικά: 
  • χρώματα ζαχαροπλαστικής αν θέλετε να φτιάξετε μια χρωματιστή bath bomb (εγώ χρησιμοποιώ μερικές σταγόνες μπλε χρώμα)
Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:
  • 3κουτ/σούπας σόδα μαγειρικής,
  • 1 ½ κ σούπας κιτρικό οξύ δηλ ξινό (υπάρχει σε σκόνη στο τμήμα μπαχαρικών στα σούπερ μάρκετ)
  •  ½ κουτ σούπας αμυγδαλέλαιο,
  • 1/3 κουτ γλυκού ανθόνερο (προτείνω ανθόνερο λεβάντας)
Το μείγμα των αιθέριων ελαίων σας :



Λίγα λόγια για τα αιθέρια έλαια που διάλεξα (ακολουθεί η εκτέλεση της συνταγής παρακάτω)

Το πεύκο (pinus sylvestris) είναι ένα αιθέριο έλαιο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια στα παιδιά. Προσφέρει ανακούφιση σε προβλήματα που σχετίζονται με το αναπνευστικό σύστημα και έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Επίσης δρα αποχρεμπτικά καθώς βοήθα τους πνεύμονες να διώξουν τις βλέννες.

Το κέδρο (Juniperus virginiana ) είναι ακόμη ένα έλαιο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στα παιδιά. Έχει γνώριμο, γήινο άρωμα και βοήθα σε προβλήματα που σχετίζονται με τον αναπνευστικό σύστημα.

H ταπεινή λεβάντα (lavandula angustifolia) είναι ένα έλαιο με εκατοντάδες χρήσεις στην αρωματοθεραπεία. Δίκαια πολλές εταιρίες έχουν εισάγει την λεβάντα στα καλλυντικά τους προϊόντα μιας και έχει αναπλαστικές, επουλωτικές ιδιότητες. Επιπλέον είναι ένα έλαιο που προσφέρει χαλάρωση στον οργανισμό και ένα «βαθύ» ξέγνοιαστο ύπνο (κάτι που το χρειάζεσαι σίγουρα όταν είσαι μαμά με άρρωστα παιδάκια). Επιπλέον έχει αντιμικροβιακές και αντισηπτικές ιδιότητες και βοηθά τις κυψελίδες στους πνεύμονες να ανοίξουν και έτσι να μπορέσει ο οργανισμός να αναπνεύσει πιο εύκολα.

Πρώτες βοήθειες για τις παιδικές ιώσεις : DIY bath bombs


Πώς φτιάχνουμε τα bath bombs (οδηγίες παρασκευής)

  1. Μέσα στο μπολ ρίχνετε την μαγειρική σόδα, το κιτρικό οξύ και το αμυγδαλέλαιο.
  2. Προσθέστε το ανθόνερο (θα δείτε ότι το μίγμα αφρίζει λίγο) και με γρήγορες κινήσεις ανακατεύετε.
  3. Σειρά τώρα έχει- προαιρετικά- το χρώμα ζαχαροπλαστικής. 2-3 σταγόνες μπλε χρώματος είναι αρκετές για να δημιουργήσουν ένα χρώμα τουρκουάζ στο μίγμα σας. Φυσικά αν θέλετε να δημιουργήσετε κάποιο άλλο χρώμα είναι στην κρίση σας.
  4. Τώρα προσθέστε και το μίγμα των αιθέριων ελαίων.
  5. Αφού ανακατέψετε αρκετά καλά το μίγμα, χρησιμοποιήστε το μικρό κουτάλι, για να βάλετε το μίγμα, στις φόρμες σιλικόνης- καλούπια που θέλετε. 
  6. Καθώς θα γεμίζετε το καλούπι, πατήστε το μιγμα να συμπιεστεί αρκετά μέσα στο καλούπι.
  7. Αφού γεμίσετε το καλούπι, αφήστε το να στεγνώσει για τουλάχιστον 1 ώρα. Εγώ όταν θέλω να επιταχύνω την διαδικασία, βάζω το καλούπι μου για λίγο στο ψυγείο για να ξεραθεί.
  8. Ξεκαλουπώστε την bath bombs σας και απολαυστε το μπάνιο σας.

Πώς να καταπολεμήσεις φυσικά το κρυολόγημα και τη γρίπη

Καλή επιτυχία!

Πείτε μας στα σχόλια ποιο είναι το δικό σας μυστικό για την αποσυμφόρηση από γρίπη και κρυολόγημα .

Μαρία από το ιστολόγιο Beauty Harmony Blog



Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->