Έχεις λεμόνια; Φτιάξε αυτά τα 2 ροφήματα για καλή υγεία.

Διάβασε επίσης

Οι Άγγλοι λένε: "Όταν σου στέλνει η ζωή λεμόνια..." κι αναφέρονται στις δυσκολίες. Εγώ σήμερα έχω να σου προτείνω δυο υπέροχα ροφήματα με βάση το λεμόνι

Η έμπνευση μου ήρθε από την προηγούμενη εβδομάδα που βρισκόμουν στο πατρικό μου και κάθε πρωί αντίκρυζα την πανέμορφη λεμονιά του κήπου μας. 

Αυτή τη χρονική στιγμή είναι φορτωμένη με ζουμερά, κατακίτρινα λεμόνια. Φεύγοντας πήρα σχεδόν μια κλούβα λεμόνια γιατί ήξερα πολύ καλά τι θέλω να φτιάξω. Η μια συνταγή είναι για λεμονάδα και η άλλη αφορά ένα ρόφημα αποτοξίνωσης.

HOMEMADE LEMONADE


Πάμε να τα δούμε...

Πρώτη συνταγή: 

Λεμονάδα από τα χεράκια σου χωρίς βράσιμο


Αναλογία υλικών: 1 ποτηρι φρέσκο στημένο χυμό λεμόνι με 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη. Τα βάζεις σε κάποιο σκεύος μαζί με φλούδες λεμονιού χωρίς το λευκό και αν θέλεις ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύεις μέχρι να λειώσει η ζάχαρη. ΠΡΟΣΟΧΗ δε βράζεις το μείγμα αλλά περιμένεις να λιώσει η ζάχαρη. Αφού λειώσει το βάζεις σε ένα μπουκάλι και μετά στο ψυγείο. Μετά από τρεις ημέρες η λεμονάδα σου είναι έτοιμη και μπορείς να την φτιάξεις με αναλογία 1/4 ή όσο δυνατή τη θέλεις. Γούστα είναι αυτά!!!

Extra Tips: 1. Μπορείς να βάλεις βανιλίνη ή μαζί με τη ζάχαρη μπορείς να τρίψεις λίγη μαστίχα (το λιβανάκι)  και την προσθέτεις για πιο δυνατό άρωμα. Βέβαια είναι τέλεια και χωρίς τα αρώματα. Λεμόνι είναι αυτό αγαπημένο!!!
2. Με βότκα έχεις ένα τέλειο καλοκαιρινό κοκτέιλ!!!
3. Διατηρείται πάρα πολύ καιρό στο ψυγείο κι εσύ έχεις πάντα στη διάθεσή σου ένα υπέροχο, νόστιμο και δροσιστικό κέρασμα.

HOMEMADE LEMONADE


Δεύτερη συνταγή: 

Ρόφημα λεμονιού για αποτοξίνωση


LEMONS

Υλικά:
  • 8 ποτήρια νερού
  • χυμό από 6 λεμόνια
  • 1/2 φλυτζάνι μέλι
  • μερικά παγάκια
  • 10 φύλλα μέντας
Το νερό θα πρέπει να είναι χλιαρό κι όχι βραστό απλά προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά κι αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο για κάποιες ώρες. 
Καλό είναι να καταναλώνεις ένα ποτήρι από το μείγμα πριν από κάθε γεύμα και να το συνδυάζεις με ισορροπημένη διατροφή. Μπορείς να το επαναλαμβάνεις για μια εβδομάδα. Εμένα με βοηθά πολύ να κρατάω τον εαυτό μου ενυδατωμένο μαζί με όλες τις ευεργετικές ιδιότητες του λεμονιού.

Εσύ έχεις κάποιο μυστικό αποτοξίνωσης; Πολύ θα ήθελα να το διαβάσω στα σχόλια!





2 Σχόλια

Take a moment to leave a comment!

  1. Σουπερ και οι δυο συνταγες Ελενακι !! Αγαπαμε τα λεμονια!! Μας βλεπω.να κανουμε επιδρομή στη.λεμονια του παππου... χαχαχαχα.. φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελπιδάκι μου πολύ χαίρομαι που σου άρεσαν!!! Μα αυτή την εποχή τα λεμόνια είναι όνειρο! Φιλάκια πολλά όμορφη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Take a moment to leave a comment!

-->