Πεντανόστιμο μοσχαράκι στη γάστρα.

Διάβασε επίσης

Σήμερα φίλη μου σου έχω το μυστικό για μαλακό, πεντανόστιμο μοσχαράκι που λιώνει στο στόμα. Το κάνω όταν έχω τραπέζι γιατί το ετοιμάζω από το προηγούμενο βράδυ και την επόμενη μέρα απλά το ψήνω. Ο μεγάλος πονοκέφαλος για μια νοικοκυρά είναι πως θα μαγειρέψει μοσχαράκι και το αποτέλεσμα θα είναι μαλακό και νόστιμο. Ιδού λοιπόν φίλη μου το δικό μου μυστικό...

Μοσχαράκι με λαχανικά στη γάστρα


Αφού έχω ξεπαγώσει σωστά το κρέας μου, αρχίζω να κόβω σε μεγάλες ροδέλες 2-3 κρεμμύδια ξερά, 3-4 πιπεριές πράσινες (κέρατα), 2-3 καρότα σε μεγάλα κομμάτια και 2-3 ζουμερές ντομάτες σε κυβάκια κι αρχίζω να τα στρώνω διαδοχικά μέσα στη γάστρα. Αφού τελειώσω με τη διαδικασία αυτή ρίχνω λαδάκι, αλατάκι και πιπεράκι κατά προτίμηση κόκκινο. Ανακατεύω καλά όλα τα υλικά και τα αφήνω να ξεκουραστούν όλη νύχτα βάζοντας τη γάστρα στο ψυγείο.


Μοσχαράκι με λαχανικά στη γάστρα - Μαρινάδα

Λίγο πριν μπει στο φούρνο προσθέτω κι άλλο χυμό ντομάτας, ανάλογα πόσο κόκκινο το θέλω. Ψήνω στους 200 βαθμούς για 2,5-3 ώρες και το μοσχαράκι μου έχει πάρει τα αρώματα από τα λαχανικά κι έχει περάσει ένα βράδυ στο λαδάκι οπότε το αποτέλεσμα είναι να έχουμε μαλακό μοσχαράκι για το οποίο θα απορεί μέχρι και η μαμά σου!


Συνήθως το σερβίρω με ρυζάκι ή τηγανιτές πατάτες.
Εσύ έχεις μυστικές μαρινάδες που σε βγάζουν ασπροπρόσωπη;
Δοκίμασε το μυστικό μου και θα με θυμηθείς!

Έλενα


1 Σχόλια

Take a moment to leave a comment!

  1. Πόσο κρέας και τι κομμάτι; Πόσο λάδι; Γτ δεν υπάρχουν αναλυτικά τα υλικά; Συνταγή δεν είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Take a moment to leave a comment!

-->