Τετάρτη, Μαΐου 17, 2017

Πεντανόστιμο μοσχαράκι στη γάστρα.

Σήμερα φίλη μου σου έχω το μυστικό για μαλακό, πεντανόστιμο μοσχαράκι που λιώνει στο στόμα. Το κάνω όταν έχω τραπέζι γιατί το ετοιμάζω από το προηγούμενο βράδυ και την επόμενη μέρα απλά το ψήνω. Ο μεγάλος πονοκέφαλος για μια νοικοκυρά είναι πως θα μαγειρέψει μοσχαράκι και το αποτέλεσμα θα είναι μαλακό και νόστιμο. Ιδού λοιπόν φίλη μου το δικό μου μυστικό...

Μοσχαράκι με λαχανικά στη γάστρα


Αφού έχω ξεπαγώσει σωστά το κρέας μου, αρχίζω να κόβω σε μεγάλες ροδέλες 2-3 κρεμμύδια ξερά, 3-4 πιπεριές πράσινες (κέρατα), 2-3 καρότα σε μεγάλα κομμάτια και 2-3 ζουμερές ντομάτες σε κυβάκια κι αρχίζω να τα στρώνω διαδοχικά μέσα στη γάστρα. Αφού τελειώσω με τη διαδικασία αυτή ρίχνω λαδάκι, αλατάκι και πιπεράκι κατά προτίμηση κόκκινο. Ανακατεύω καλά όλα τα υλικά και τα αφήνω να ξεκουραστούν όλη νύχτα βάζοντας τη γάστρα στο ψυγείο.


Μοσχαράκι με λαχανικά στη γάστρα - Μαρινάδα

Λίγο πριν μπει στο φούρνο προσθέτω κι άλλο χυμό ντομάτας, ανάλογα πόσο κόκκινο το θέλω. Ψήνω στους 200 βαθμούς για 2,5-3 ώρες και το μοσχαράκι μου έχει πάρει τα αρώματα από τα λαχανικά κι έχει περάσει ένα βράδυ στο λαδάκι οπότε το αποτέλεσμα είναι να έχουμε μαλακό μοσχαράκι για το οποίο θα απορεί μέχρι και η μαμά σου!


Συνήθως το σερβίρω με ρυζάκι ή τηγανιτές πατάτες.
Εσύ έχεις μυστικές μαρινάδες που σε βγάζουν ασπροπρόσωπη;
Δοκίμασε το μυστικό μου και θα με θυμηθείς!

Είμαι η Έλενα από το Busy Mama's Corner
και μέχρι την επόμενη Τετάρτη
Σε φιλώ



ELENA MITROPAPA
ELENA MITROPAPA

Είμαστε μια ομάδα bloggers που βοηθάει άλλες bloggers να αλλάξουν το blog και τη ζωή τους προς το καλύτερο. Μάθε περισσότερα για τις συντάκτριές μας εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αν έχεις ένα λεπτό στη διάθεσή σου γράψε μας ένα σχόλιο με τη γνώμη σου!Αν έχεις λιγότερο χρόνο τότε μοιράσου αυτό το άρθρο στα social media, δε θα σου πάρει πάνω από 10 δεπτερόλεπτα!

Editor's picks : Ξεχωρίσαμε και σου προτείνουμε