7 Μέρη που μπορείς να αγοράσεις βιβλία χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία

Διάβασε επίσης

Ήρθε και το καλοκαιράκι και σιγά σιγά έχουμε αρχίσει να οργανωνόμαστε για τις διακοπές. Δεν ξέρω για σένα αλλά για μένα διακοπές σημαίνουν θάλασσα, ξεκούραση και ταξίδια. Και ο πιο πιστός μου σύντροφος από όσο θυμάμαι τον εαυτό μου τα καλοκαίρια, ήταν τα βιβλία. Στο ταξίδι, στην παραλία ή το βράδυ πριν κλείσω τα μάτια μου. Όμως, η αλήθεια είναι ότι πολλά βιβλία είναι πολύ ακριβά, για αυτό και εγώ σου βρήκα μέρη που μπορείς να αγοράσεις τα αγαπημένα σου βιβλία σε πολύ οικονομικές τιμές.

7 Μέρη που μπορείς να αγοράσεις βιβλία χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία

Θα ξεκινήσω από τα βιβλιοπωλεία:

1. Πρωτοπορία. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου να αγοράζει βιβλία, πήγαινα πάντα στην Πρωτοπορία. Εκεί θα έβρισκα όχι μόνο μεγάλη συλλογή από όλα τα είδη που με ενδιέφεραν αλλά και πολύ καλές προσφορές. Έχουν μεγάλη συλλογή κόμικ . Πρόσφατα έχουν βάλει και την επιλογή να αγοράζεις μεταχειρισμένα βιβλία σε ακόμα πιο χαμηλή τιμή.
2. Πολιτεία. άλλο ένα βιβλιοπωλείο με πολλές προσφορές και πραγματικά μεγάλη συλλογή. Μου άρεσε να χάνομαι στο υπόγειο του. Εκεί συνήθως πήγαινα για θεατρικά βιβλία παλαιότερα αλλά περνούσα και μια βόλτα από την λογοτεχνία οπωσδήποτε.
3. Ιανός. Από τα πιο πρόσφατα βιβλιοπωλεία στον χώρο, ήρθε να ταράξει τα νερά με τις υπέροχες βραδιές του. Δεν χάνεις τίποτα να περάσεις μια βόλτα από εκεί, αν και μεταξύ μας δεν με έχει κερδίσει για τις τιμές του αλλά για την εξυπηρέτηση του. Το καλό είναι ότι υπάρχουν πολλά bazaar του οίκου επίσης.
4. Εκδοτικοί Οίκοι. Αν ξέρεις τι ψάχνεις δοκίμασε να περάσεις μια βόλτα και από τους εκδοτικούς οίκους. Οι περισσότεροι Εκδοτικοί οίκοι διαθέτουν και σε λιανική τα βιβλία τους, είτε Online είτε στο φυσικό τους κατάστημα και πολύ συχνά βάζουν προσφορές.
5. Παλαιοβιβλιοπωλεία.  Αν είσαι λάτρεις των παλιών βιβλίων ξέρεις για τι μιλάω. Σε πολλά στενά γύρω από τη νομική στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και στο μοναστηράκι θα βρεις παλαιοβιβλιοπωλεία όπου μπορείς να εντοπίσεις μικρούς θησαυρούς σε απίστευτες τιμές.

7 Μέρη που μπορείς να αγοράσεις βιβλία χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία

6. Παζάρι βιβλίου. Μια φορά τον χρόνο (κάπου κοντά στον Φεβρουάριο συνήθως) γίνεται ένα παζάρι βιβλίου... Όπως πολύ σωστά το είχε θέση μια φίλη παλαιότερα: Οι πατάτες είναι πιο ακριβές. Στο Παζάρι αυτό θα βρεις άπειρα βιβλία, όλων των ειδών, κυρίως παλαιότερες εκδόσεις και σε εξωφρενικά χαμηλές τιμές. Προσοχή, δεν έχει καμία σχέση με τα Φεστιβάλ βιβλίου, καθώς εκεί μπορείς να βρεις μεν μεγάλη ποικιλία και κυρίως πιο πρόσφατες εκδόσεις, αλλά οι τιμές είναι σχεδόν πάντα ίδιες με τα βιβλιοπωλεία της γειτονιάς και πολύ σπάνια κάποιοι θα κάνουν προσφορές.
7. Ανταλλαγές και πωλήσεις βιβλίων Online. Είμαι σχετικά πρόσφατη σε αυτές τις ομάδες, αλλά ομολογώ ότι η ίδια έχω ανταλλάξει, πουλήσει και αγοράσει (κυρίως αγοράσει) πάρα πολλά βιβλία φέτος από ομάδες στο facebook. Σαφέστατα τις περισσότερες φορές πρόκειται για μεταχειρισμένα βιβλία αλλά μπορείς να έχεις μια εικόνα για την κατάσταση τους από τις φωτογραφίες ή να ζητήσεις να σου στείλουν περισσότερες. Συνήθως προτιμώ την συνάντηση με τον πωλητή καθώς είναι δύσκολο να εμπιστευτείς κάποιον άγνωστο ότι θα σου στείλει το βιβλίο ή φυσικά και να σε εμπιστευτεί ο άγνωστος και να σου δώσει χρήματα με την υπόσχεση να το στείλεις. Όσο και αν προσπαθούν οι διαχειριστές να αποκλείσουν τέτοια άτομα, συχνά πυκνά εμφανίζονται κάποιοι που εξαπατούν εμάς τους βιβλιοφάγους.

Εσύ από που αγοράζεις βιβλία;


Να θυμάσαι: στο #edityourlifemag θα μαθαίνεις κάτι καινούριο για να κάνεις το μπλογκ σου καλύτερο και τη ζωή σου ως blogger πιο εύκολη. Είμαι η Κατερίνα και ελπίζω να σε βοήθησε το άρθρο μου. Μπορείς να μάθεις περισσότερα για μένα εδώ.

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->