ΕΡΕΙΚΟΥΣΑ : Το βορειότερο resort του Ιονίου

Διάβασε επίσης

Η Ερείκουσα είναι ένα από τα τρία διαπόντια νησιά, που βρίσκονται βοριοδευτικά της Κέρκυρας. Έχουν ελάχιστους μόνιμους κατοίκους και αποτελούν κυριολεκτικά ησυχαστήριο για τους επισκέπτες. Είτε την επισκεφτείτε με σκάφος είτε με ένα από τα μικρά πλοία της γραμμής αξίζει τον κόπο ακόμα και για ημερήσια εκδρομή. Είναι πραγματικά ένα μικρό resort. 
Ερείκουσα

"Η Ελλάδα είναι ένα απέραντο resort" είχα διαβάσει πριν από μερικά χρόνια να λέει σε μια συνέντευξη του ο Π. Παλαιολόγος, ο ιδιοκτήτης μιας από τις καλύτερες εταιρείες hotel management στον κόσμο. Φτάνοντας στην Ερείκουσα, αυτά τα λόγια τα ξαναθυμήθηκα, καθώς πρόκειται κυριολεκτικά για ένα resort. 
Ερείκουσα Φύκι

Με μαγευτικά τοπία που μοιάζουν να ξεπηδούν από πίνακες ζωγραφικής, η Ερείκουσα είναι το βορειότερο νησί του Ιονίου και είναι πανέμορφη. Είτε διαλέξεις να απολαύσεις την θάλασσα στο Πόρτο, είτε το ηλιοβασίλεμα στο Φύκι, το νησί θα σε ανταποδώσει και θα σου χαρίσει τα πιο τέλεια χρώματα του. Αν μπορείς προσπάθησε να επισκεφτείς και την ερημική παραλία Μπραγκίνι, μια τεράστια αμμώδης παραλία, 2,5 περίπου χιλιόμετρα από το Πόρτο.

Ερείκουσα Φύκι
Ερείκουσα

Ερείκουσα

Ερείκουσα

Ερείκουσα

Θα πρέπει να θυμάσαι ότι στο νησί υπάρχει μόλις ένα ξενοδοχείο και ελάχιστα καταλύματα. Επομένως, αν σχεδιάζεις να μείνεις θα πρέπει να έχεις φροντίσει από πριν για την διαμονή σου. Τα μέρη για να φας κάτι (ακριβό ή φθηνό) είναι μετρημένα στα δάχτυλα. Την προηγούμενη φορά που το είχα επισκεφτεί έτυχε να πετύχω την πιο πυκνή ομίχλη που έχω δει ποτέ στην ζωή μου. Δεν έβλεπες τίποτα σε απόσταση ενός μέτρου και ένιωθες λες και παίζεις σε ταινία τρόμου. Πάντως, καλού κακού πάρε και μια ζακέτα γιατί αν πιάσει μαΐστρος (βορειοδυτικός) θα κρυώσεις.

Δες εδώ το βίντεο που ετοίμασα με τις διακοπές μας στην Ερείκουσα.


Άκουσε εδώ τα 10 τραγούδια που πρέπει να προσθέσεις στην καλοκαιρινή Playlist σου.
Είμαι η Κατερίνα και ελπίζω να σε βοήθησε το άρθρο μου. Μπορείς να μάθεις περισσότερα για μένα εδώ.

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->