5 τροφές που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα

Διάβασε επίσης

Μήπως ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που μόλις αλλάζει λίγο ο καιρός αρπάζει κι από μια ιωσούλα? Ή και χωρίς να αλλάζει ο καιρός. Απλά επειδή έτσι. Και κυκλοφορείς με παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, χαρτομάντιλα, αντιπυρετικά, σιρόπι για το βήχα και κόκκινη μύτη? Δεν θέλει πανικό και δεν θέλει ταραχή. Στη διατροφή σου υπάρχουν τα φάρμακα και για τις απλές ιώσεις, αρκεί να προσθέσεις μερικές τροφές. Και μετά μπορείς να ξαναγεμίσεις το νεσεσέρ σου με καλλυντικά και όχι με ντεπόν.




1. Γιαούρτι. Θυμάμαι κάποτε μου είχε γράψει ένας γιατρός μια συνταγή με φάρμακα και στο τέλος είχε σημειώσει "γιαούρτι 1-2 φορές την ημέρα". Ναι το γιαούρτι είναι φάρμακο. Εκτός από το ότι σε προστατεύει από την ανάπτυξη μυκητίασης σε περίπτωση που ήδη παίρνεις αντιβίωση, λειτουργεί και προληπτικά. Το γιαούρτι περιέχει προβιοτικά τα οποία ενισχύουν την άμυνα του εντέρου και βοηθούν στην πιο γρήγορη ανάρρωση. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α και Β, οπότε προστατεύει τον οργανισμό από "επιθέσεις".

2. Εσπεριδοειδή. Δεν είναι τυχαίο που η μαμά σου σου έστυβε κάθε μέρα ένα φυσικό χυμό πορτοκάλι. Τα εσπεριδοειδή είναι πλούσια σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά που προστατεύουν τα κύτταρα και ενισχύουν το ανοσοποιητικό. Το ίδιο και τα ακτινίδια και τα ρόδια.

3. Αβοκάντο. Πλούσιο σε Ω-9 λιπαρά, αμινοξέα και αντιοξειδωτικά, βιταμίνες Κ, C και E, φυτικές ίνες δεν θεωρείται άδικα υπερτροφή. Ενισχύει την αναπαραγωγή των κυττάρων, έχει αντιφλεγμονώδη δράση, προστατεύει το ανοσοποιητικό. Κι όσο για τις θερμίδες μη σε τρομάζει τόσο. Έχει "καλά" λιπαρά, που σημαίνει ότι είναι απαραίτητα για την καλή υγεία του οργανισμού και μεταβολίζονται εύκολα.

4. Ρόδι. Το ρόδι περιέχει τόσα ωφέλιμα συστατικά που πραγματικά είναι αδύνατο να γραφτούν σε μια μικρή παράγραφο. Βιταμίνες Α, C και Ε, σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο, φυλλικό οξύ, ψευδάργυρο, είναι μόνο μερικά από αυτά. Μάλιστα ένα μόλις ρόδι, καλύπτει το 40% της ποσότητας σε βιταμίνη C που έχει ανάγκη ένας μέσος ενήλικας. Με τόσα θρεπτικά συστατικά οχυρώνεις τον οργανισμό σου από ανεπιθύμητες επιθέσεις!

5. Μανιτάρια. Έρευνες έχουν δείξει ότι τα μανιτάρια προστατεύουν τον οργανισμό από ιώσεις και γρίπη, χάρη στην εργοθειονίνη, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό. Επίσης περιέχουν αντιβιοτικά παρόμοια με την πενικιλίνη που προστατεύουν από μολύνσεις. Και φυσικά περιέχουν βιταμίνη Α, C και Ε!

Εσύ με ποιες τροφές θωρακίζεις τον οργανισμό σου?

Βίλλυ από Make up your dayz

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->