Όλα όσα θα χρειαστείς για το φθινοπωρινό σου μακιγιάζ

Διάβασε επίσης

Ζεστές και γήινες αποχρώσεις στο μακιγιάζ, ένταση στα μάτια, ενυδατωμένα χείλη και πρόσωπο και φυσικό τελείωμα στην βάση, είναι οι τάσεις του φετινού φθινοπώρου.
Όλα όσα θα χρειαστείς για το φθινοπωρινό σου μακιγιάζ



Η βάση έχει φυσικό τελείωμα και δεν δείχνει βαριά στην επιδερμίδα. Το νέο foundation της Max Factor έχει σχεδιαστεί για να δίνει φυσικό φινίρισμα ενώ ταυτόχρονα ενυδατώνει και σέβεται την επιδερμίδα

Οι φωτοσκιάσεις ή αλλιώς contouring είναι σε πιο ήπιο επίπεδο και ακολουθούν τους βασικούς κανόνες χωρίς υπερβολές. Ιδανική παλέτα αυτή της NYX 3 STEPS TO SCULPT FACE SCULPTING PALETTE που δίνει επιλογές τόσο για κοψίματα όσο και Highlighting. Ενώ, για το απλό καθημερινό σας μακιγιάζ μπορείτε να το παραλείψετε. Οι πιο σταρένιες επιδερμίδες μπορούν ωστόσο να αντικαταστήσουν το ρουζ με μια ζεστή ανοιχτή απόχρωση bronzer, ενώ οι πιο πορσελάνινες επιδερμίδες μπορούν να κινηθούν σε πιο γλυκές αποχρώσεις του ροζ, όπως αυτές της παλέτας Infaillible Blushpaint Palette από την L'oreal.

Όλα όσα θα χρειαστείς για το φθινοπωρινό σου μακιγιάζ

Στα μάτια μπορείς να παίξεις με ζεστές μεταλλικές αποχρώσεις ή για τις πιο τολμηρές οι δαμασκηνί σκιές είναι must. Όλες θα τις βρεις στην παλέτα σκιών COSMIC METALS SHADOW PALETTE της ΝΥΧ. Αν προτιμάς να επενδύσεις σε μονές σκιές, σκέψου και την συλλογή της It Style. Έχουν και οι δύο, απίστευτη διάρκεια και απόδοση. Αν έχεις πολύ λιπαρά βλέφαρα δοκίμασε το primer σκιών Eyeshadow Primer Potion από την Urban Decay.

Στα χείλη οι ματ αποχρώσεις του καφέ ή του σκούρου μπορντώ παραμένουν στην κορυφή των επιλογών των περισσότερων makeup artists για το φθινόπωρο και τον χειμώνα του 2017. Δοκίμασε τα Lip Lingerie της NYX για να παίξεις με πολλές αποχρώσεις του καφέ και αν είσαι τολμηρή με τα  Liquid Suede Cream Lipstick της ίδιας εταιρείας σε ζεστή κόκκινη απόχρωση. Εφαρμόζονται ανάλαφρα και δημιουργούν ένα εντυπωσιακό ματ φινίρισμα

Μην ξεχάσεις να σετάρεις το μακιγιάζ σου με ένα setting spray και να φορέσεις το αγαπημένο σου άρωμα.

Τι γίνεται όμως με τα χρώματα στα χείλη το Φθινόπωρο;


best fall lipcreams



Τα χρώματα λίγο πολύ γνωστά, σε αποχρώσεις nude και σοκολατί 90's αλλά και σκούρες μπορντώ ή για τις πιο τολμηρές βαθύ βυσσινί και το δικό μου προσωπικό αγαπημένο, το κεραμιδί. 

Nude

Θα ξεκινήσω με το πιο πρόσφατο απόκτημα μου το Megalast liquid catsuit της Wet n Wild στην απόχρωση Give me mocha με ματ τελείωμα και πολύ καλή διάρκεια.

Συνεχίζω με το Vivid hot lacquer της Maybelline Color sensational στην απόχρωση unreal. Με gloss τελείωμα και πραγματικά απίστευτη διάρκεια.

Από την Essence δεν θα μπορούσε να λείπει το Matt Matt Matt Longlasting lipgloss με βελούδινο ματ τελείωμα στην απόχρωση Be beauty approved.

best fall lipcreams nudes


Chocolate

Δύο αγαπημένα από τη ΝΥΧ και την σειρά Lip Lingerie ένα ματ και ένα σατινέ υφής. το νούμερο 23 Checkmate σε ματ τελείωμα Και το νούμερο 10 teddy με σατινέ τελείωμα είναι από τα καλύτερα υγρά κραγιόν της κατηγορίας τους.

best fall lipcreams chocolate

Κεραμιδί

Για μένα το απόλυτο φθινοπωρινό χρώμα στα χείλη και νομίζω ότι το Love Bug της Colourpop με ματ τελείωμα είναι δικαιωματικά ένα από τα καλύτερα. Με απίστευτη απόδοση και σταθερότητα χρώματος, είναι η νούμερο ένα επιλογή μου.

best fall lipcreams  warm red



Βυσσινί

Πάλι από τα Vivid hot lacquer lip gloss η απόχρωση Obsessed αυτή τη φορά, είναι το ιδανικό βυσσινί για τα χείλη φέτος το φθινόπωρο.

Από την Max Factor ξεχωρίζω το COLOUR ELIXIR HONEY LACQUER στην απόχρωση 8 Regale Burgundy. Κραγιόν, Gloss και Balm μαζί! Ζωηρό χρώμα, λάμψη και ενυδάτωση σε ένα μόνο προϊόν.

best fall lipcreams burgundy


Bordeaux

Τα All Day Lip Color & Top Gloss παραμένουν στην καρδιά μου καθώς έχουν πλούσιο χρώμα που διαρκεί χωρίς να αφυδατώνει τα χείλη, ενώ δεν περιέχει parabens. Μπορεί να φορεθεί είτε ματ είτε με το gloss του από πάνω, ανάλογα με το τελείωμα που επιθυμεί κάθε γυναίκα.

Το NYX soft matte lip cream στην απόχρωση Copenhagen το ερωτεύτηκα από την πρώτη στιγμή που το είδα. Πλούσιο χρώμα και πολύ καλή διάρκεια είναι ένα από τα αγαπημένα μου όχι μόνο για φθινόπωρο αλλά και για χειμώνα.

Για το τέλος άφησα ένα πρόσφατο απόκτημα μου, το lip sensation matte mousse της Oriflame, στην απόχρωση Boysenberry - 32257. Το γνώρισα πρόσφατα και δηλώνω ενθουσιασμένη για την υφή του αλλά και την απόδοση που έχει. Ανάλαφρο υγρό κραγιόν με απαλό, βελούδινο τελείωμα έχει μέγιστη κάλυψη και μεγάλη διάρκεια. Εμπλουτισμένο με καταπραϋντικά και ενυδατικά συστατικά για να διατηρούνται τα χείλη άψογα. Θα τα ζηλέψουν όλες!

best fall lipcreams bordeaux



Είμαι η Κατερίνα και ελπίζω να σε βοήθησε το άρθρο μου. Μπορείς να μάθεις περισσότερα για μένα εδώ.

Αν θέλεις να μάθεις πώς θα κάνεις πιο εύκολα τη μετάβαση από το καλοκαιρινό σε φθινοπωρινό μακιγιάζ συνέχισε να διαβάζεις.
Το φθινόπωρο για μια γυναίκα σημαίνει συνήθως την αρχή αλλαγής αποχρώσεων και υφής στα καλλυντικά της και ενώ είναι μια ευχάριστη διαδικασία για τις περισσότερες καθώς προσφέρει μια ανανέωση στυλ, μια μερίδα γυναικών προβληματίζεται ως προς τις επιλογές που έχει για μια πιο ομαλή μετάβαση σε χειμερινό μακιγιάζ.
Mετάβαση από καλοκαιρινό σε χειμερινό μακιγιάζ

Το  καλοκαίρι τυπικά προστάζει φωτεινές, φλούο αποχρώσεις σε μάτια και χείλη με ελαφριά κάλυψη και ηλιοκαμένη όψη στην επιδερμίδα, ενώ  το φθινόπωρο επιλέγουμε συνήθως  μια πιο επιτηδευμένα ματ όψη, εντάσσεται και πάλι το ρουζ (αντί για bronzer/terracotta,) στο καθημερινό μας μακιγιάζ και επιλέγουμε αποχρώσεις πλούσιες και με μεγαλύτερη χρωματική ένταση .

μετάβαση από καλοκαιρινό σε χειμερινό μακιγιάζ

Σε αυτό το άρθρο θα σας προτείνω ορισμένες εναλλακτικές για αποχρώσεις που τιμούμε ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο για μια ευκολότερη μετάβαση για όσες δυσκολεύεστε να τις αποχωριστείτε! 


μετάβαση από καλοκαιρινό σε χειμερινό μακιγιάζ

Μπλε ρουα η ’navy’ αντί για τιρκουάζ/μπλε ηλεκτρικ
Το σκούρο μπλε αποτελεί μια ώριμη, chic μεταβατική επιλογή για το τιρκουάζ η μπλε ηλεκτρικ –αποχρώσεις τις οποίες οι περισσότερες γυναίκες τιμούν δεόντως το καλοκαίρι, συνήθως σε μορφή μάσκαρα η μολυβιού στο εσωτερικό του ματιού.
Ένα σημαντικό θετικό που προκύπτει σε αισθητικό επίπεδο με την χρήση αυτής της απόχρωσης είναι το ότι δημιουργεί την ‘ψευδαίσθηση’ λευκότερου βολβού στα μάτια, με αποτέλεσμα το βλέμμα δείχνει πιο ξεκούραστο και νεανικό! Τέλος, υπογραμμίζει πιο αυστηρά το βλέμμα προσθέτοντας σημαντική ένταση που  παραπέμπει περισσότερο σε χειμερινή σεζόν.

μετάβαση από καλοκαιρινό σε χειμερινό μακιγιάζ


Δαμασκηνί η ‘plum’ αντί για μπρονζε
Αν και το μπρονζε μπορεί να θεωρηθεί απόχρωση παντός καιρού καθώς πρόκειται για μια πιο φωτεινή εναλλακτική της απλής καφέ σκιάς στην οποία συνήθως επιστρέφουν οι περισσότερες γυναίκες, το δαμασκηνί σίγουρα αποτελεί μια περισσότερο ενδιαφέρουσα πρόταση για φθινοπωρινό μακιγιάζ καθώς κολακεύει λίγο πολύ όλες τις γυναίκες, και παράλληλα διατηρεί την ίδια οικεία ζεστασιά στο βλέμμα..
Το μωβ, ενώ επίσης είναι αγαπημένο χρώμα για το χειμερινό μακιγιάζ ματιών, αρκετές γυναίκες  την  θεωρούν δύσκολη η ‘τρομακτική’ απόχρωση (ιδιαίτερα σε μορφή σκιάς όπου καλύπτει μεγάλη επιφάνεια του ματιού.) Έτσι το δαμασκηνί αποτελεί μια πιο ήπια "φιλική" επιλογή που ταιριάζει εξίσου σε όλα τα χρώματα ματιών!


μετάβαση από καλοκαιρινό σε χειμερινό μακιγιάζ


Φωτεινό κόκκινο αντί για κοραλλί/πορτοκαλι και μωβ η δαμασκηνί αντί για φουξία
Ένα φωτεινό κόκκινο κραγιόν μπορεί να δείξει εξίσου παιχνιδιάρικο με ένα κοραλλί η πορτοκαλί κραγιόν, όντας  όμως "κλασσική" απόχρωση σίγουρα προσθέτει μια παραπάνω σοβαρότητα  και παραπέμπει περισσότερο σε χειμερινό μακιγιάζ . Θεωρείται chic επιλογή για όλες τις ηλικίες.
Το φούξια είναι από τις πλέον αγαπημένες αποχρώσεις κραγιόν για το καλοκαίρι καθώς είναι απόλυτα κοριτσίστικη και η φωτεινότητα του αναδεικνύει ιδιαίτερα το μαύρισμα που αποκτούν οι περισσότερες γυναίκες-ειτε φυσικά είτε με την χρήση  κάποιου bronzer.
Το μωβ η δαμασκηνί λοιπόν αποτελεί ιδανική πρόταση για ένα εξίσου trendy μακιγιάζ για όλες τις ηλικίες, άπλα προσαρμόστε το στα μέτρα σας επιλέγοντας είτε ματ υφές για πιο extreme fashion statement, ενυδατική/κρεμωδη υφή  για "κλασσικό" αποτέλεσμα η sheer/διάφανη υφή για πιο φυσικό ‘δαγκωμένο’ εφέ στα χείλη. Στη τελευταία περίπτωση επιλέξτε ένα προϊόν σε μαρκαδόρο η μολυβί/balm.


μετάβαση από καλοκαιρινό σε χειμερινό μακιγιάζ


Κλείνοντας σας αφήνω με μια all time classic επιλογή μακιγιάζ, το λεγόμενο ‘pin-up’  με το όποιο μπορείτε άφοβα να φορέσετε οποιαδήποτε απόχρωση κραγιόν θέλετε  συμπεριλαμβανόμενου φυσικά και του λατρεμένου μπορντώ-το όποιο σαν πινελιά στα χείλη και νύχια αποτελεί σταθερή αξία για όλες και ένδειξη ότι το καλοκαίρι έχει έρθει πια επίσημα στο τέλος του…κάλο χειμώνα σε όλες!




Νατάσα από Νatasha V Official

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->