Παραμονή Πρωτοχρονιάς : 5 προτάσεις μακιγάζ με βάση το προσωπικό σας στιλ

Διάβασε επίσης



Φέτος τις γιορτές οι τάσεις στο μακιγιάζ ποικίλλουν ακραία τόσο στιλιστικά όσο χρωματικά. Επομένως το μόνο σίγουρο είναι πως υπάρχει μια ιδανική πρόταση εκεί έξω για την κάθε γυναίκα. 


Γράφει η Νατάσα, make up artist, από το ιστολόγιο Natasha V official

Για μεγαλύτερη ευκολία στο να εντοπίσετε την πρόταση μακιγιάζ που σας εκφράζει, θα αναφέρω τις τάσεις που επικρατούν με βάσει το προσωπικό στυλ που μπορεί να διαθέτετε και ορισμένες επιπλέον προτάσεις για ακόμα μεγαλύτερη ποικιλία επιλογών..ας ξεκινήσουμε!
Για τις ‘κλασσικές’ της παρέας θεωρώ ιδανική επιλογή ένα φωτεινό κόκκινο η μπορντώ κραγιόν συνδυασμένο με ένα πιο ήσυχο βλέμμα χρωματικά -αλλά όχι απαραίτητα από άποψη έντασης. Ως αποτέλεσμα, επιλέξτε ένα σταθερό gel liner και μια πλούσια μαύρη μάσκαρα να τονίσετε τα μάτια σας σε στυλ τύπου ‘pin up’ για 50’s glam διάθεση (τύπου Μέριλιν Μονρόε) και μην παραλείψετε σε καμία περίπτωση το περίγραμμα χειλιών. Αυτό αποτελεί και το πιο σημαντικό βήμα στο να υπάρξει ένα περιποιημένο αποτέλεσμα αλλά και διάρκεια στο κραγιόν σας.



Αν θεωρήσετε τελευταία στιγμή ότι θα θέλατε το ‘κάτι τις’ παραπάνω στο μακιγιάζ σας ώστε να ξεφύγετε λιγάκι από τα καθιερωμένα, τότε σίγουρα ένα πέρασμα γκλίτερ σε χρυσό η ασημί στο κινητό βλέφαρο -ή ένα πάτημα μεταλλικής σκιάς σε ελεύθερη μορφή- είναι ό,τι πρέπει για να ολοκληρωθεί το λουκ σας!


Άλλη μια πρόταση για γυναίκες που επιθυμούν λιγότερο εκκεντρικό μακιγιάζ μεν, αλλά προτιμούν να τονίσουν τα μάτια αντί για τα χείλη, είναι φυσικά το πολυαγαπημένο smoky eye. Φέτος σε σχέση με άλλες χρονιές όπου επικρατούσε το κλασσικό γκρί-ανθρακί η μαύρο, το εν λόγω μακιγιάζ προτείνεται ξεκάθαρα σε ζεστές αποχρώσεις όπως κεραμιδί-πορτοκαλί η κόκκινο βουργουνδίας και δαμασκηνί. Συνδυάστε το βλέμμα σας με ένα λαμπέρο lipgloss σε ουδέτερη απόχρωση η lip cream για πιο στάθερό αποτέλεσμα.


Τώρα, αν είστε ‘αντισυμβατικός’ τύπος και θέλετε να ξεχωρίσετε με το ιδιαίτερο στυλ σας φέτος τις γιορτές, μπορείτε να επιλέξετε από τις εξής τάσεις- έντονο γκλίτερ στα βλέφαρα σε συνδυασμό με ένα ζευγάρι εντυπωσιακές βλεφαρίδες, περίτεχνο eyeliner σε ΄γυμνή’ βάση με έντονο κραγιόν (ό,τι απόχρωση επιθυμείτε,) η ιδιόρρυθμη απόχρωση κραγιόν (κυπαρισσί, μπλε-μοβ, ασημί..) συνδυασμένο με ουδέτερο βλέμμα. Προσοχή όμως! Μην επιχειρήσετε να μπλέξετε πολλές τάσεις μαζί στην προσπάθεια σας να ξεχωρίσετε καθώς το αποτέλεσμα θα παραπέμπει περισσότερο σε ‘αποκριάτικο’ παρά Πρωτοχρονιάτικο μακιγιάζ!


Ο κανόνας ‘ήσυχα μάτια-έντονα χείλη’ (και το αντίστροφο,) πάντα βοηθάει αν δεν είστε απόλυτα σίγουρες για το πώς ακριβώς θέλετε να κινηθείτε, ώστε να υπάρχει μια ισορροπία στο πρόσωπο, να τονίζεται το πιο ‘δυνατό’ χαρακτηριστικό σας και φυσικά για να αποφεύγονται ανεπιθύμητα αισθητικά ατοπήματα. 



Για όσες επιλέξετε γκλίτερ και λάμψεις στα μάτια δεν υπάρχει κανένας χρωματικός οδηγός που χρειάζεται να ακολουθήσετε, και πλέον υπάρχει τεράστια ποικιλία από πολύχρωμες σκόνες (pigments) και φυσικά χρυσόσκονες (glitter) στο εμπόριο από τα οποία να επιλέξετε. Παρόλα αυτά το holographic trend ήταν -και εξακολουθεί να είναι- νούμερο ένα στις τάσεις και προτιμήσεις των γυναικών λόγο του ότι προσφέρει στη κυριολεξία ιριδισμούς ‘ουράνιου τόξου’ στο πέρασμα του..τολμήστε το!


Κλείνοντας λοιπόν, σε όποιο μακιγιάζ και να καταλήξετε να θυμάστε πως το πιο σημαντικό όλων είναι να αποτελεί κάτι που εκφράζει το προσωπικό σας στύλ και να αρέσετε πάνω απ’όλα εσείς στον εαυτό σας! Εύχομαι να περάσετε υπέροχα τις γιορτές και μην ξεχνάτε.. το πιο ισχυρό όπλο ομορφιάς κάθε γυναίκας είναι το χαμόγελο της!
Καλές γιορτές και….shine on baby!

Πείτε μας στα σχόλια ποια πρόταση σας άρεσε περισσότερο!

Διάβασε σχετικά: 5 γιορτινές περιστάσεις και πώς να ντυθείς για κάθε μία

Νατάσα, make up artist, από το ιστολόγιο Natasha V official



Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->