Χοιρινή τηγανιά με κάρυ και πατατες σαν τηγανιτές

Διάβασε επίσης

Τετάρτη 20/12 σήμερα φίλη μου κι αυτό σημαίνει ότι μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τις ετοιμασίες των γιορτών. Σίγουρα θα έχεις να ετοιμάσεις τουλάχιστον ένα τραπέζι για συγγενείς, κουμπάρους ή ακόμα και φίλους. 

Αποφάσισα λοιπόν να μοιραστώ μαζί σου μια υπέροχη συνταγή δικής μου έμπνευσης για να σου δώσω μια έξτρα επιλογή κυρίως πιάτου για το τραπέζι σου ή ακόμα και μια εναλλακτική αν είσαι άνθρωπος που δε μένεις στα πατροπαράδοτα πιάτα. 

Είναι σχετικά εύκολη, γίνεται στην κατσαρόλα, μπορεί να συνοδευτεί είτε με ρυζάκι είτε με πατατούλες και μιας και το ανέφερα σου έχω δείξει πως φτιάχνω εγώ τις πατάτες που απεχθάνομαι το τηγάνι; Αν θες να μάθεις διάβασε μέχρι τέλους αυτή την ανάρτηση! Η συνταγή μας για σήμερα λοιπόν είναι χοιρινή τηγανιά με κάρυ και πατατούλες σα τηγανητές.


Χοιρινή τηγανιά με κάρυ



Πάμε να δούμε τα υλικά που θα χρειαστείς: 
(για περίπου 6 άτομα)
  • 1 κιλό χοιρινό κομμένο για τηγανιά
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
  • 3 πολύχρωμες πιπεριές (κόκκινη, κίτρινη, πορτοκαλί) ή εναλλακτικά 6-7 πιπεριές πράσινες κέρατα
  • αλάτι, πιπέρι, λάδι
  • κάρυ
  • 2 λεμόνια
  • μουστάρδα
Χοιρινή τηγανιά με κάρυ

Εκτέλεση:
Αφού έχεις ψιλοκόψει τα κρεμμύδια κι έχεις κόψει τις πιπεριές σε ροδέλες για να μη χαθούν (όπως λέει και η γιαγιά μου) στο βράσιμο, τα τσιγαρίζεις στο λάδι για 3-4 λεπτά να αρχίσουν απλά να μαλακώνουν. Μετά ρίχνεις το χοιρινό και τα τσιγαρίζεις όλα μαζί μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα το χοιρινό. Ρίχνεις νερό ώσπου να καλυφθεί το φαγάκι σου κι αφήνεις να βράσει αρκετή ώρα, περίπου μισή ώρα, μέχρι να μαλακώσει για τα καλά το χοιρινό. 

Έχεις στίψει τα λεμόνια σε ένα μπολάκι και τα ανακατεύεις μαζί με τη μουστάρδα. Πόση μουστάρδα θα βάλεις το έχω αφήσει ασαφές καθώς αυτό είναι τελείως υποκειμενικό. Αν σου αρέσει η πιπεράτη γεύση της μουστάρδας μη την λυπηθείς, αλλιώς με το μαλακό.

Μόλις βεβαιωθείς ότι το χοιρινό είναι όσο μαλακό που θέλεις ρίχνεις το μείγμα λεμονιού και μουστάρδας στην κατσαρόλα κι αφού ανακατέψεις δυο τρεις φορές απαλά, αφήνεις το φαγητό να πάρει μια βράση και το κλείνεις. Αφού βάλεις το μείγμα στην κατσαρόλα, ήρθε η ώρα να προσθέσεις αλάτι, πιπέρι και κάρυ ανάλογα με το γούστο σου. Στην περίπτωση του κάρυ θα σε συμβουλεύσω να βάλει αρκετούτσικο. Εμένα το αποτέλεσμα με δικαίωσε και ταίριαξε πολύ σα γεύση στα δικά μου γευστικά δεδομένα. 

Πριν κλείσεις τη φωτιά βεβαιώσου ότι το ζουμάκι του φαγητού έχει μια κρεμώδη υφή δηλαδή έχει δέσει αρκετά. 

Extra tip: Εγώ ετοιμάζω πάντα ζεστό νερό στο βραστήρα μου και όταν είναι να προσθέσω νερό μετά το τσιγάρισμα, προσθέτω ζεστό για να μην κόψω τη βράση του φαγητού.

Απλή δεν είναι; Είδες που σου τα 'λεγα;;;

Πάμε τώρα να σου δείξω και το μυστικό για πατάτες σαν τηγανιτές...
Πατάτες σαν τηγανιτές

  1. Μην ξεχάσεις να προθερμάνεις το φούρνο στους 180-200 βαθμούς γιατί αυτό κάνει όλη τη διαφορά.
  2. Πλύνε καλά τις πατάτες και κόψε τες σα ροδελίτσες. 
  3. Προτίμησε ένα αντικολλητικό ταψί ή αν δεν έχεις μην ξεχάσεις να βάλεις χαρτί ψησίματος ή λαδόκολλα.
  4. Βάλε τις πατάτες στο ταψί και ρίξε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο, μπόλικη ρίγανη, αρκετό κόκκινο πιπέρι και λίγο αλάτι και ανακάτεψε καλά να πάνε παντού τα υλικά. 
  5. Αφού έχει κάψει καλά ο φούρνος τις βάζεις στο φούρνο και τις αφήνεις για 25-30 λεπτά. 
  6. Στο σημείο αυτό άνοιξε το φούρνο αλλά πρόσεχε μην αρχίσεις να τις ανακατεύεις γιατί μπορεί να διαλυθούν. Κούνησε απλά 2-3 φορές το ταψί σου.
  7. Για να είναι έτοιμες θέλουν 40-45 λεπτά, αλλά αυτό αλλάζει με τον κάθε φούρνο ή ακόμα και με το πόσο λεπτοκομμένη είναι η πατάτα. 
Ελπίζω να σε ενθουσίασε η συνταγή μου αυτή και να τη βάλεις στην to do list της κουζίνας σου αυτές τις γιορτές. Κι αν το κάνεις γράψε μας στα σχόλια αν σου άρεσε!!!



Αυτά για σήμερα...
Είμαι η Έλενα
και μέχρι την επόμενη φορά
Σε φιλώ






Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->