Τα oφέλη του τσαγιού & bonus συνταγή για ice tea

Διάβασε επίσης

Το τσάι αποτελεί για πολλούς όχι μια απλή καθημερινή συνήθεια, αλλά μια ιεροτελεστία. Πίνεται όλες τις εποχές του χρόνου, κρύο ή ζεστό, και είναι γνωστό για τις ευεργετικές του ιδιότητες  και τα ωφέλη που προσφέρει στον ανθρώπινο οργανισμό!


Τα ωφέλη του τσαγιού & bonus συνταγή για ice tea
 Ακόμα και αν δε φημίζεσαι για...την αγγλική σου καταγωγή, παρακάτω ακολουθούν συμβουλές και ιδέες για να απολαμβάνεις το τσάι σου όλο το χρόνο, συνδυάζοντας τη γεύση και τα ωφέλιμα συστατικά του!


Ζεστό τσάι
Μια κούπα ζεστό τσάι είναι η ιδανική παρέα για ένα φθινοπωρινό απόγευμα, ή για ένα χειμωνιάτικο βράδυ. Εάν το συνδυάσεις σωστά θα απογειώσεις τη γεύση και τα αρώματα του.
Τα πράσινα τσάγια, ταιριάζουν ιδανικά με αρώματα εσπεριδοειδών, οπότε λίγες σταγόνες λεμόνι δένουν άψογα. Αντιθέτως το μαύρο τσάι επειδή είναι πιο δυνατό, χρειάζεται λίγο γάλα. Εάν θες να γλυκάνεις τη γεύση από το τσάι σου, πρόσθεσε λίγη καστανή ζάχαρη ή μέλι!


Κρύο τσάι
Το κρύο τσάι είναι συνώνυμο του καλοκαιριού! Τι πιο δροσιστικό από μα μεγάλη κανάτα τσάι, που θα σε ξεδιψάσει και θα σε αναζωογονήσει! Τα κρύα τσάγια του εμπορίου περιέχουν πολύ ζάχαρη, με αποτέλεσμα να μην αποτελούν την πιο υγιεινή επιλογή. Πάμε να δούμε μια απλή και εύκολη συνταγή για κρύο τσάι, που μπορείς να κάνεις μόνη σου ανά πάσα στιγμή!

Τα ωφέλη του τσαγιού & bonus συνταγή για ice tea


Υλικά
Δύο φακελάκια μαύρο τσάι
Ένα ροδάκινο
Ένα λεμόνι

Εκτέλεση

  1. Σε μια κανάτα βάλε τις φέτες από το λεμόνι και το ροδάκινο. 
  2. Βάλε  το βραστό νερό, και τα δύο φακελάκια τσάι και άφησε τα για πέντε λεπτά.
  3. Αφού βγάλεις τα φακελάκια, περίμενε μέχρι το νερό να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου, και τοποθέτησε την κανάτα στο ψυγείο.
  4. Όταν κρυώσει είναι έτοιμο! Το σερβίρεις με πολλά παγάκια!
Τα ωφέλη του τσαγιού & bonus συνταγή για ice tea

Μην ξεχνάς:
Το τσάι θωρακίζει τον οργανισμό σου, αφού περιέχει κατεχίνες, πολυφαινόλες κ.α. και θεωρείται ότι βοηθάει στην πρόσληψη πολλών ασθενειών.
Επίσης βοηθάει και στην απώλεια/συντήρηση βάρους.
Τέλος, μην πετάξεις τα χρησιμοποιημένα φακελάκια! Όταν κάνεις ποδόλουτρο ρίξε τα μέσα στη λεκάνη με το ζεστό νερό. Τα πόδια σου θα ανακουφιστούν και θα ξεκουραστούν στη στιγμή!


Χαρά από Jiubilo


Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->