SEO για bloggers - Δωρεάν βιβλίο στα ελληνικά (e-book)

Διάβασε επίσης

Σήμερα είμαι πολύ χαρούμενη γιατί επιτέλους ο νέος ανανεωμένος οδηγός SEO για bloggers για το 2020 είναι εδώ και είναι δωρεάν.


Ένα ελληνικό βιβλίο για το SEO που απευθύνεται σε bloggers


Παρακάτω, στο τέλος του άρθρου, θα βρεις τη φόρμα ώστε να συμπληρώσεις τα στοιχεία σου και να σου στείλω τo δωρεάν ηλεκτρονικό βιβλίο για το SEO που αν ακολουθήσεις τις συμβουλές του:

  • θα κατανοήσεις τις βασικές αρχές του SEO
  • θα κάνεις τις αναρτήσεις σου φιλικές στις μηχανές αναζήτησης
  • θα ανέβεις στην 1η σελίδα των αποτελεσμάτων
  • ακόμα και στην 1η θέση της Google 
SEO για bloggers - Δωρεάν βιβλίο στα ελληνικά (e-book)

Γιατί έγραψα τον ανανεωμένο οδηγό SEO


Από το 2016 που έγραψα τον πρώτο SEO για bloggers που ήταν και το πρώτο μου e-book, έχουν αλλάξει πολλά πράγματα αναφορικά με το πώς πλέον κατατάσσει η Google (η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης) τα αποτελέσματά της.
Μετά την μεγάλη αλλαγή που έγινε στον αλγόριθμο της Google τον Αύγουστο του 2018 έγιναν μεγάλες ανακατατάξεις που όπως είναι φυσικό ο οδηγός του 2016 δεν κάλυπτε.

Ενδεικτικά να πω ότι μέχρι το 2016 έπαιζε πολύ σημαντικό ρόλο στην κατάταξη μιας ιστοσελίδας η ποσότητα του περιεχομένου που ανέβαζε  (δηλαδή ουσιαστικά το πόσο τακτικά ενημερωνόταν). Με λίγα λόγια μέχρι τότε όσο συχνότερα ενημερωνόταν μία ιστοσελίδα, δηλαδή αν μιλάμε για ιστολόγια όσο πιο τακτικά ανέβαζε κάποιος αναρτήσεις, τόσο ψηλότερα κατατασσόταν στα αποτελέσματα. H Google προσπαθούσε να εντοπίσει και να ευνοήσει ενεργά sites με φρέσκο περιεχόμενο.

Πλέον ο αλγόριθμος της Google γίνεται όλο και πιο έξυπνος προσπαθώντας να εστιάσει στην ποιότητα. Δηλαδή πλέον δεν παίζει ρόλο το πόσο συχνά ανεβάζεις αναρτήσεις (παίζει βέβαια ρόλο η συνέπεια, αλλά αυτό θα το δούμε σε επόμενο άρθρο) αλλά κυρίως παίζει ρόλο η ποιότητα της ανάρτησης.
Αυτό συμβαίνει γιατί η Google, όπως και κάθε μηχανή αναζήτησης, προσπαθεί να βρει και να βάλει με σειρά σημαντικότητας/προτεραιότητας τις απαντήσεις (άρθρα,αναρτήσεις, βίντεο κλπ) στις ερωτήσεις (αναζητήσεις) των χρηστών.

Επομένως ο οδηγός SEO για bloggers ανανεώθηκε, ενσωματώνοντας όλες αυτές τις αλλαγές και είναι εδώ για να σε βοηθήσει να βγεις ψηλότερα στα αποτελέσματα αναζήτησης με στόχο την 1η σελίδα και την 1η θέση στη Google.

Τι θα μάθεις για το SEO στο δωρεάν βιβλίο - οδηγό


Το SEO είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο στο marketing και κατ'επέκταση στο blogging.


Το συγκεκριμένο δωρεάν βιβλίο καλύπτει το κομμάτι των αναρτήσεων, δηλαδή το πώς θα κάνεις τις αναρτήσεις σου φιλικές προς τις μηχανές αναζήτησης και πιο συγκεκριμένα θα μάθεις:

  • Τι είναι αυτό που παίζει το βασικότερο ρόλο ώστε να βγει μία ανάρτηση ψηλότερα στα αποτελέσματα αναζήτησης
  • Πόσο σημαντικό ρόλο παίζει ο τίτλος της ανάρτησης στο SEO
  • Επηρεάζουν ή όχι οι ετικέτες το SEO
  • Γιατί ο μόνιμος σύνδεσμος πρέπει να δίνει ένα μικρό και καθαρό url
  • Τι πρέπει να γράψεις στην περιγραφή της αναζήτησης για να βγεις ψηλότερα στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης
  • Γιατί η περιγραφή της ανάρτησης δεν πρέπει να είναι ίδια με τον τίτλο της ανάρτησης
  • Τι πρέπει να προσέξεις όταν γράφεις το κείμενο μιας ανάρτησης
  • Πώς θα σε βοηθήσουν οι εικόνες που συνοδεύουν την ανάρτησή σου να ανέβεις ψηλότερα στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης
  • Τι ρόλο παίζουν στο SEO οι ιδιότητες εικόνας
  • Τι είναι το anchor text και πώς πρέπει να το προσαρμόσεις για να βοηθήσεις την κατάταξή σου
  • Τι είναι οι εσωτερικοί και τι οι εξωτερικοί σύνδεσμοι
  • Πότε πρέπει να βάζεις do follow και πότε no follow links
  • Τι είναι τα authority backlinks και πώς βοηθούν στο SEO
  • Τι είναι το χτίσιμο backlinks
  • Τι είναι το ποσοστό εγκατάλειψης και γιατί είναι το μόνο νούμερο στα στατιστικά σου που θέλεις να είναι χαμηλό
  • Πώς επηρεάζει το μέγεθος την ανάρτησης την κατάταξή της στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης και γιατί οι μεγαλύτερες αναρτήσεις έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να ανέβουν σε υψηλότερη θέση

Τι θα μάθεις για το SEO στο δωρεάν βιβλίο


Αρκεί ο οδηγός SEO για να βγεις στην 1η θέση της Google;



Η σύντομη απάντηση είναι και ναι και όχι. Αλλά επειδή αυτό ακούγεται πολύπλοκο θα στο εξηγήσω λίγο καλύτερα.

Ο οδηγός SEO θα σε βοηθήσει να ανέβεις στην 1η θέση της Google αν στοχεύσεις στα σωστά keywords και εφαρμόσεις τις συμβουλές που περιλαμβάνει ο οδηγός SEO γράφοντας ποιοτικό περιεχόμενο ή ανανεώνοντας το περιεχόμενο που έχεις ήδη γράψει. 

Αν θέλεις τη συμβουλή μου θα σου πρότεινα να αφιερώνεις χρόνο όχι μόνο στη συγγραφή νέων αναρτήσεων αλλά και στη βελτιστοποίηση και ανανέωση των παλαιότερων αναρτήσεων. 

Αν δε στοχεύεις στα σωστά keywords και δε γράφεις ποιοτικό περιεχόμενο ο οδηγός θα σε βοηθήσει μεν να ανέβεις ψηλότερα στα αποτελέσματα από ό,τι είσαι τώρα, αλλά χωρίς τα δύο προαπαιτούμενα (στόχευση keywords και ποιοτικό περιεχόμενο) δε θα βγεις στην πρώτη σελίδα και την πρώτη θέση.

Συνήθως όταν το λέω αυτό σε bloggers κάποιοι μου απαντάνε: "Μα, η τάδε ανάρτησή μου, έχει χιλιάδες επισκέψεις καθημερινά χωρίς να έχω κάνει SEO, πώς γίνεται αυτό;" Είναι πολύ απλό: η ανάρτησή σου απαντάει επαρκώς σε ένα ερώτημα που έχουν πολλοί χρήστες (δηλαδή έχει μεγάλο search volume) και σχετικά λίγα συναφή αποτελέσματα (search results). Ουσιαστικά έχεις εφαρμόσει τη βασικότερη αρχή SEO ή πιο σωστά τη βασικότρη μέθοδο που βοηθάει στην κατάταξη της ανάρτησης αυτής χωρίς να το ξέρεις.

Είτε ξεκινάς τώρα στο blogging είτε έχεις χρόνια στο χώρο αυτός ο δωρεάν οδηγός SEO σε μορφή e-book είναι ένα χρήσιμο εργαλείο που θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις τις βασικές αρχές του SEO όπως έχουν διαμορφωθεί σήμερα και να τις εφαρμόσεις στις αναρτήσεις σου ώστε να ανέβεις ψηλότερα στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης και στην 1η θέση της Google.



Δωρεάν e-book SEO your BLOG posts 2020

* indicates required
Powered by MailChimp

Με την εγγραφή σου σε αυτή τη λίστα δηλώνεις ότι κατανοείς πως το free e-book υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα και επιθυμείς να το λάβεις μέσω e-mail
Σεβόμαστε τα προσωπικά σου δεδομένα και δεν τα μοιραζόμαστε με τρίτους. Μπορείς να διαγραφείς από τη λίστα όποτε θελήσεις.
We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

22 Σχόλια

Take a moment to leave a comment!

  1. Νομίζω πως είναι το καλύτερο δώρο για νέες και παλιές blogges.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ευχαριστούμε πολύ.Τα άρθρα σου έχουν βοηθήσει πάρα πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστούμε πολύ για το χρήσιμο δώρο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστούμε πάρα πολύ για όλα. Όσα περισσότερα γνωρίζουμε τόσο καλύτερα για την προώθηση των blog μας. Να είστε καλά 🌺

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανυπομονώ να το παραλάβω! Ευχαριστούμε πολύ Δέσποινα για τις πάντα πολύ ενδιαφέρουσες συμβουλές και οδηγίες σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ ωραίο άρθρο! Σε ποιες περιπτώσεις μιλάμε για SEO επό πληρωμή στη Google?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η διαφήμιση επί πληρωμή στη Google ή σε οποιαδήποτε άλλη μηχανή αναζήτησης ονομάζεται SEM, search engine marketing, και πολλές φορές χρησιμοποιείται παράλληλα με το SEO για να αποκτήσουμε περισσότερες επισκέψεις. Το κοινό σημείο αυτών των δύο είναι ότι πριν ξεκινήσεις πρέπει να έχεις κάνει σωστή έρευνα λέξεων κλειδιών. Από εκεί και πέρα είναι διαφορετικές διαδικασίες.

      Διαγραφή
  7. Πιστεύω πως το βιβλίο είναι πραγματικά πολύ χρήσιμο στους bloggers. Είναι κάτι που θα μπορούσε να βοηθήσει και instagrammers για την προώθηση του λογαριασμού τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο!Χαίρομαι που σου φάνηκε χρήσιμο!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Take a moment to leave a comment!

-->