3 εύκολες και οικονομικές Πασχαλινές Κατασκευές

Διάβασε επίσης

Καλοσώρισε την Άνοιξη και το Πάσχα στο χώρο σου με 3 εύκολες Πασχαλινές Κατασκευές.

3 εύκολες Πασχαλινές Κατασκευές
Λουλούδια από γκοφρέ χαρτί


Διακοσμητικά λουλούδια για το σπίτι, ή το πασχαλινό τραπέζι. Μπορείτε να τα τοποθετήσετε οπουδήποτε στο σπίτι, σε ένα καλάθι ή βάζο στο κέντρο του τραπεζιού ή μεμονωμένα στο πιάτο του κάθε οικοδεσπότη!


Θα χρειαστείς:


·        γκοφρέ χαρτί σε δύο διαφορετικά χρώματα (γύρη και πέταλα)
·        γκοφρέ χαρτί σε πράσινο χρώμα
·        ευλύγιστο σύρμα
·        μολύβι
3 εύκολες Πασχαλινές Κατασκευές

Πώς θα το φτιάξεις:
1.       Σχεδιάζεις και κόβεις ένα παραλληλόγραμμο από το γκοφρέ με σκοπό να το χρησιμοποιήσεις για να ντύσεις το αυγό. Θα πρέπει να αφήσεις τη μύτη του αυγού εκτεθειμένη, ενώ ένα κομμάτι χαρτιού θα περισσεύει στο κάτω μέρος ώστε να μπορεί να τυλιχτεί. Πρόσεξε να είναι σφιχτό επάνω στο αυγό, όσο γίνεται. Για να το σταθεροποιήσεις πρόσθεσε λίγη κόλλα όπου χρειάζεται.
3 εύκολες Πασχαλινές Κατασκευές

2.       Σχεδιάζεις και κόβεις από γκοφρέ χαρτί πέταλα ίδιου μεγέθους. Θα τα χρησιμοποιήσεις πάλι με τον ίδιο τρόπο: να φτάνουν ή να ξεπερνούν τη μύτη του αυγού και να περισσεύει ένα κομμάτι για να τυλίξεις στο κάτω μέρος. Τύλιξε ένα ένα τα πέταλα και φρόντισε να είναι όλα στο ίδιο ύψος. Μπορείς να βάλλεις από 4 πέταλα μέχρι 8 ή όσα σου αρέσουν.
3 εύκολες Πασχαλινές Κατασκευές


3.       Αφού τυλίξεις όλα τα φύλλα και τα σταθεροποιήσεις, ενίσχυσέ τα με ένα μακρύ κομμάτι σύρμα, το οποίο θα συνεχίζει και στον κορμό του λουλουδιού. Τοποθέτησε μία λωρίδα από το πράσινο γκοφρέ γύρω από το σύρμα και στη συνέχεια στριφογύρισε το χαρτί προσέχοντας το σύρμα να είναι πάντα στο εσωτερικό μέρος.


3 εύκολες Πασχαλινές Κατασκευές


Χειροποίητο πασχαλινό κουτί για δωράκια ή γλυκά

Το κουτί αυτό από χαρτόνι μπορεί να χρησιμεύσει ως συσκευασία ενός συμβολικού δώρου, ενώ μπορείτε επίσης να κλείσετε στο εσωτερικό του κουλουράκια, τσουρεκάκι ή ό,τι θέλετε να μοιράσετε σε γνωστούς και φίλους το Πάσχα. Επιπλέον, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί στη διακόσμηση του πασχαλινού τραπεζιού, δίνοντας την αίσθηση μιας μικρής έκπληξης για τους φιλοξενούμενούς σας!

3 εύκολες Πασχαλινές Κατασκευές

Θα χρειαστείς:
·        χαρτόνι
     ψαλίδι
·        χάρακα
·        μολύβι
·        τα μοτίβα που θα βρεις εδώ

Πώς θα το φτιάξεις:
1.     Κατέβασε και εκτύπωσε τα μοτίβα (θα πρέπει το κάτω μέρος του τριγωνικού μοτίβου να είναι περίπου 16 εκατοστά).

3 εύκολες Πασχαλινές Κατασκευές

2.     Σχεδίασε στο χαρτόνι ένα τετράγωνο με πλευρές 16 εκ. Σχεδίασε το τριγωνικό μοτίβο σε κάθε πλευρά του τετραγώνου, τοποθετώντας εναλλάξ αυτό με το σχέδιο του λαγού ή το απλό. Μόλις φτιάξεις το τελικό μοτίβο, το κόβεις, το διπλώνεις και έχεις έτοιμη την όμορφη συσκευασία!
3 εύκολες Πασχαλινές ΚατασκευέςBonus ιδέα για το έτερον ήμισυ!
Για την Ανάσταση…

Αν και έχουν περάσει περίπου δύο μήνες από τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, ποτέ δεν είναι αργά για δώρα, και αφού είδαμε κατασκευές για το σπίτι, ήρθε η ώρα για ένα μικρό δώρο «ανανέωσης» προς το έτερον ήμισυ! Ελπίζω να το ευχαριστηθείτε!

3 εύκολες Πασχαλινές Κατασκευές

Θα χρειαστείς:
·        φάκελο με επένδυση φυσαλίδων (μέγεθος που χωράει ένα cd)
·        χαρτοπετσέτεςτύπου πολυτελείας ή χαρτομάντιλα με σχέδιο της προτίμησής σας
·        υγρήκόλλα
·        πινελάκι για καλύτερη εφαρμογή της κόλλας (νούμερο 0 ή 2)
3 εύκολες Πασχαλινές Κατασκευές


Πώς θα το φτιάξεις:
1.     Ντύσε το φάκελο προσεχτικά με τη χαρτοπετσέτα πολυτελείας ή τα χαρτομάντιλα.  Θα το κολλήσεις με την κόλλα και σε αυτό βοηθά πολύ η χρήση του πινέλου.
2.     Τοποθέτησε αυτοκόλλητα, ετικέτες ή ότι άλλο ιδιαίτερο έχεις αποφασίσει.
3.     Ετοίμασε ένα cd με τα αγαπημένα σας τραγούδια, φωτογραφίες ή ότι άλλο πρόκειται να είναι το περιεχόμενο του φακέλου. Για τις πιο τολμηρές, αφήστε τη φαντασία σας να δουλέψει! 

3 εύκολες Πασχαλινές Κατασκευές

Χριστίνα από Cogito Ergo Sum
Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->