Ένα εργαλείο marketing στα χέρια των bloggers

Διάβασε επίσης

SWOT ANALYSIS για Blogs

Ένα εργαλείο marketing στα χέρια των bloggers


Πριν σκεφτείς την στρατηγική που θέλεις να ακολουθήσεις στο blog σου καλό θα είναι να οργανωθείς. Και τι εννοώ με αυτό;

Ένα σημαντικό εργαλείο στρατηγικού σχεδιασμού είναι η λεγόμενη SWOT analysis. Μια ανάλυση που σου δίνει την δυνατότητα να σκεφτείς πιο ολοκληρωμένα και να επικεντρωθείς ταυτόχρονα τόσο στο εσωτερικό όσο και το εξωτερικό περιβάλλον της επιχείρησης σου και στην προκειμένη περίπτωση του Blog σου.


SWOT analysis for bloggersΗ SWOT analysis θα σου δώσει την δυνατότητα να εμβαθύνεις στο εσωτερικό περιβάλλον του Blog σου , βρίσκοντας και καταγράφοντας τις ΔΥΝΑΜΕΙΣ και τις ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ του και στην συνέχεια στο εξωτερικό περιβάλλον του, αναλύοντας τις ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ και τις ΑΠΕΙΛΕΣ που σου παρουσιάζονται.
Μπορούμε ένα τέτοιο εργαλείο να το εντάξουμε στον στρατηγικό σχεδιασμό ενός blog; Κι όμως η SWOT analysis είναι ένα αποδοτικό και ταυτόχρονα απλό εργαλείο για να ξεκαθαρίσουμε σε ποια κατάσταση βρισκόμαστε, που θέλουμε να πάμε και πως μπορούμε να εκμεταλλευτούμε όλους τους παράγοντες που μας παρουσιάζονται για τον ορισμό της στρατηγικής μας.



Σου έχω ετοιμάσει μια εικόνα την οποία μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να καταγράψεις ότι εσύ νομίζεις ότι εμπίπτει στην κάθε κατηγορία. Να θυμάσαι ότι όσο δύσκολο και αν φαίνεται κάτι στην αρχή, η πρακτική του το κάνει καλύτερο.
Ενδεικτικά έχω συμπληρώσει ένα SWOT analysis για να δεις μερικά πράγματα που μπορείς να σκεφτείς. Δεν ισχύουν όλα για όλους, αλλά είναι περισσότερο ενδεικτικές προσεγγίσεις για να σε βοηθήσουν να «κατεβάσεις» μερικές ιδέες.
SWOT analysis for bloggersΑφού έχεις ολοκληρώσει την ανάλυση SWOT μπορείς να μελετήσεις καλά όλα όσα έχεις γράψει και να αρχίζεις να ετοιμάζεις ένα σχέδιο δράσης.

Αυτό το σχέδιο θα βασίζεται  στις δυνάμεις που θα έχεις καταγράψει, θα στοχεύει (εν μέρει ) στην αντιμετώπιση των δυσκολιών, θα δίνει τρόπους εκμετάλλευσης των ευκαιριών που σου παρουσιάζονται και προστασίας από τις απειλές που υπάρχουν.






Καλή επιτυχία στο σχεδιασμό της στρατηγικής σου!

Διάβασε σχετικά:


Κατερίνα από τα The KM Projects

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->