Spa στο σπίτι : Υποδέξου το φθινόπωρο με τη βοήθεια της αρωματοθεραπείας

Διάβασε επίσης


Το καλοκαίρι πέρασε, ενώ το φθινόπωρο έχει μπει με βήμα ταχύ, τουλάχιστον ημερολογιακά. Εσύ έχεις ήδη ανανεωθεί εσωτερικά και εξωτερικά. Το σπίτι σου όμως; Όχι, δεν εννοώ χαλιά, ριχτάρια και couvre lit. Ούτε τη διακόσμηση του σπιτιού, που φυσικά είναι απαραίτητη για να μπεις στο κλίμα.


Μιλάω για την αύρα του σπιτιού. Αυτό το αδιόρατο στοιχείο που εντοπίζεις στην ατμόσφαιρα και σε κάνει να μη θέλεις να ξεκολλήσεις από το συγκεκριμένο χώρο! Ένας απλός και αποτελεσματικός τρόπος να «καθαρίσεις» ενεργειακά το σπίτι και να το κάνεις μια ζεστή και φιλόξενη φωλίτσα είναι με τη μέθοδο της αρωματοθεραπείας.



Αρωματικά κεριά, sticks, home diffusers, αρωματικά χώρου σε μορφή σπρέυ, αρωματικό λύχνο με αιθέρια έλαια, ποιος δεν έχει κάτι από τα παραπάνω στο σπίτι του. Ποια αρώματα όμως είναι κατάλληλα για αυτή την εποχή και σε τι συμβάλλει το καθένα;


Ευκάλυπτος: το φθινόπωρο τα κρυολογήματα πηγαινοέρχονται. Το αιθέριο έλαιο του ευκαλύπτου είναι ιδανικό για την πρόληψη αλλά και την καταπολέμησή τους, καθώς έχει αντισηπτικές ιδιότητες και βοηθάει στις λοιμώξεις του αναπνευστικού.
Λεμόνι: το αιθέριο έλαιο του λεμονιού έχει παρόμοιες ιδιότητες με αυτές του ευκαλύπτου. Καθαρίζει την ατμόσφαιρα, βοηθά στην καταπολέμηση της γρίπης και λοιπών λοιμόξεων του αναπνευστικού και επιπλέον λειτουργεί ως αντικαταθλιπτικό. Παύει να σε αγχώνει η μελαγχολία της εποχής!
Πορτοκάλι: Το άρωμα από το αιθέριο έλαιο του πορτοκαλιού είναι γλυκό και φρουτώδες. Δημιουργεί μια ζεστή και γλυκιά ατμόσφαιρα στο σπίτι, λειτουργώντας καταπραϋντικά για το νευρικό σύστημα. Θεωρείται εξαιρετικό αντικαταθλιπτικό και βοηθά στην καταπολέμηση του στρες.
Κανέλλα: Είναι το νούμερο ένα άρωμα για το φθινόπωρο και το χειμώνα! Μερικές σταγόνες από το αιθέριο έλαιο της κανέλας είναι ιδανικές για την αναζωογώνηση του χώρου. Μπορείς να αφήσεις το άρωμά της να διαχέεται σε πιο σκοτεινούς χώρους του σπιτιού και θα δεις τη διαφορά στην ενέργεια του χώρου άμεσα! Επίσης ενδείκνυται και για χώρους που δεν αερίζονται καλά.
Λιβάνι: είναι ιδανικό όχι μόνο ως αρωματικό χώρου, αλλά και για χρήση στο σώμα. Μια λοσιόν με βάση το λιβάνι είναι ιδανική για το δέρμα που έχει εκτεθεί πολλές ώρες στον ήλιο. Επίσης συμβάλει στην καταπολέμηση του στρες καθώς αποφορτίζει την ατμόσφαιρα.
Κέδρος: το άρωμα του κέδρου λειτουργεί καταπραϋντικά, καθώς χαλαρώνει το νευρικό σύστημα. Χρησιμοποιείται κυρίως στο διαλογισμό, αφού είναι φυσικό ηρεμιστικό και αγχολυτικό. Το άρωμά του, αν και λίγο βαρύ, είναι άμεσα συνδεδεμένο με τον χειμώνα και την περίοδο των Χριστουγέννων, καθώς δημιουργεί ζεστή ατμόσφαιρα.
Σανδαλόξυλο: το σανδαλόξυλο είναι πολύ δημοφιλές στην Ινδία και το χρησιμοποιούν ως ιερό θυμίαμα και συστατικό των αρωμάτων. Στην αρωματοθεραπεία χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση του άγχους, της κατάθλιψης και της αϋπνίας. Το ξυλώδες άρωμά του επίσης βοηθά στον διαλογισμό, ενώ παράλληλα είναι από τα πιο αγαπητά αρώματα σε άνδρες.
Βανίλια: στην αρωματοθεραπεία δεν επιλέγονται τα αρώματα μόνο με βάση τις ιδιότητές τους, αλλά κυρίως με τα συναισθήματα που μας προκαλούν αλλά και με τις ιδιαίτερες προτιμήσεις που έχει ο καθένας. Έχει διαπιστωθεί λοιπόν ότι το άρωμα της βανίλιας είναι το πιο περιζήτητο, συμβάλει στην καλύτερη διάθεση και προκαλεί συναισθήματα ζεστασιάς και γαλήνης! Μήπως συνδέεται με τις μνήμες που έχουμε όλοι από τα κουλουράκια της γιαγιάς;


Τρόποι Χρήσης: Τα αρωματικά sticks είναι προτιμότερο να τοποθετούνται σε χώρους που κάνει ρεύμα, όπως κοντά στο παράθυρο, ώστε να διαχέεται το άρωμά τους. Επίσης σύμφωνα με το feng shui, με αυτό τον τρόπο ο αέρας και η ενέργεια του σπιτιού ανανεώνονται και γεμίζουν με την καθαρή ενέργεια των αρωμάτων που επιλέγεις!

Τα αιθέρια έλαια τοποθετούνται στον αρωματικό λύχνο, αραιωμένα σε νερό. Προσοχή όμως στην ποσότητα, 2-4 σταγόνες συνήθως αρκούν. Ένας άλλος πολύ πρακτικός και εύκολος τρόπος χρήσης αρωματικών ελαίων είναι να αραιώσεις μερικές σταγόνες σε ένα μπουκαλάκι σπρέυ γεμισμένο με νερό. Με αυτό τον τρόπο μπορείς να ψεκάζεις τους χώρους που επιθυμείς, όποτε το επιθυμείς χωρίς να έχεις το άγχος των κεριών.


Τα home diffusers καλύτερα να τοποθετούνται στο μπάνιο, ενώ προτιμότερες είναι οι  λιγότερο γλυκιές μυρωδιές, όπως λεμόνι ή ευκάλυπτος.

Διάβασε σχετικά:
2 tutorials for Fall nails
Halloween nailsΑλλάζοντας χρώματα το Φθινόπωρο
Μετάβαση από καλοκαιρινό σε φθινοπωρινό μακιγάζ

Βίλλυ από το Makeup your dayz

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->