Valentine's day : Είναι μια ακόμα μέρα;

Διάβασε επίσης

Μία ακόμα μέρα!
Ήρθε εκείνη η μέρα του χρόνου που όλα γύρω σου είναι κόκκινα και σε σχήμα καρδιάς. Όπου πας ακούγεται στο background το love radio. Έτσι και τολμήσεις να βγεις το βράδυ για ένα ποτό ή για φαγητό βλέπεις κρατήσεις για 2 άτομα και σε πιάνει απελπισία εσένα και τις 3 φίλες σου. 


Δεν θα το έλεγα καν Πρωτοχρονιά για ερωτευμένους, αυτό το ρόλο τον αναλαμβάνει λίγο πολύ η επέτειος σχέσης/γάμου. Ούτε και φεστιβάλ ερωτευμένων θα το χαρακτήριζα, αφού τα φεστιβάλ γίνονται σε έναν περιορισμένο χώρο, ώστε εάν δε σε ενδιαφέρει το θέμα να μην είσαι υποχρεωμένος να το υποστείς. Είναι απλά μια ακόμα μέρα.


Κάποιοι από αυτούς που γιορτάζουν θυμούνται πόσο ερωτευμένοι είναι (λίγο παραπάνω από τις προηγούμενες μέρες) και την επόμενη μέρα συνεχίζουν τη σχέση τους στην κλίμακα του έρωτα που την είχαν αφήσει την προηγούμενη ημέρα. Για αυτούς δεν είναι μία ακόμα μέρα.

Σε κάποιες άλλες σχέσεις υπάρχει μια διαρκής αγωνία, θα γιορτάσουμε δεν θα γιορτάσουμε, και απογοήτευση όταν το άλλο σου μισό δεν πιστεύει σε αυτά και τα θεωρεί καπιταλιστικά έθιμα που ρουφάνε την ενέργεια και το χρήμα του απλού λαού αποσπώντας του την προσοχή από τα πραγματικά προβλήματα αυτού του κόσμου. Και γι’ αυτούς είναι μια ακόμα μέρα.
Valentine's day : Είναι μια ακόμα μέρα;

Παντού σου λένε «Χρόνια Πολλά», ακόμα και στο ταμείο του σούπερ μάρκετ, και εάν δεν είσαι στο ανάλογο κλίμα ψάχνεσαι να δεις τι είναι και σου λένε
 χρόνια πολλά. 

Γιατί υπάρχουν και αυτοί για τους οποίους η 14η Φεβρουαρίου είναι ακόμα μια «ρουτινιάρικη» μέρα. Που θα πάνε στη δουλειά το πρωί, θα τσακωθούν με προϊσταμένους και υφισταμένους, πελάτες και συνεργάτες, θα κάνουν διάλειμμα για φαγητό, θα γυρίσουν στο σπίτι κομμάτια, θα κοιμηθούν, θα χαζέψουν στον υπολογιστή και δεν θα βγουν το βράδυ για ποτό, γιατί όλα τα τραπέζια θα είναι κλεισμένα για 2 άτομα.

Υπάρχουν αυτοί που λένε ότι γιορτάζουν γιατί είναι «ερωτευμένοι με τη ζωή». Αυτοί κι αν θα πρέπει να γιορτάζουν κάθε μέρα! Δεν το κάνουν όμως.

Υπάρχουν και αυτοί που μελαγχολούν επειδή δεν έχουν βρει ακόμα κάποιον για να γιορτάσουν εκείνη τη μέρα. Κλείνονται στο σπίτι τους βλέποντας ταινίες είτε με αισιόδοξο τέλος είτε με δακρύβρεχτο τέλος παρέα με σοκολατάκια, ζεστές και φαρδιές πυτζάμες και ζεστό ρόφημα. Και την επόμενη μέρα επιστρέφουν στα καθήκοντά τους με πρησμένα μάτια, μαύρους κύκλους και αυξημένο ζάχαρο. Ούτε για αυτούς είναι μια ακόμα μέρα.
Valentine's day : Είναι μια ακόμα μέρα;

Υπάρχουν και αυτοί που απλά ψάχνουν αφορμές για να γιορτάσουν! Αυτούς τους συμπαθώ πολύ!


Τέλος είναι και οι πολύ τυχεροί. Που είναι ερωτευμένοι. Που μπορεί να καθίσουν στο σπίτι, μπορεί να βγούνε έξω, όμως μπορεί και να μην συναντηθούν καν εκείνη την ημέρα. Που όταν κοιτάζονται στα μάτια σταματάει ο χρόνος και όταν αγγίζονται σταματάει η αναπνοή τους. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να έχει ο ένας την παρουσία του άλλου, ακόμα κι αν κάνουν διαφορετικά πράγματα στον ίδιο χώρο. Κι όλα αυτά μακριά από μπαλάντες, σοκολατάκια καρδούλες και τραπέζια για 2. Γιατί ακόμα και γι’ αυτούς η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι μια ακόμα ημέρα!

Βίλλυ από το Makeup your dayz

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->