DO's and DONT's για νέους bloggers

Διάβασε επίσης

    Μπήκατε κι εσείς στον υπέροχο κόσμο του blogging ή μήπως το σκέφτεστε ακόμα; Όποια κι αν είναι η δική σας περίπτωση σίγουρα σας ενδιαφέρουν οι 6 απλές συμβουλές που ακολουθούν, με μόνο σκοπό να σας κάνουν καλύτερους bloggers.

DO's and DONT's για νέους bloggers



  • Το blog σας πρέπει να αντικατοπτρίζει την προσωπικότητά σας. Το να αντιγράψετε το στυλ, τη γραφή, ακόμη και το design ενός άλλου blog, πιστέψτε με, δεν θα σας οδηγήσει πουθενά.

  • Προσέξτε τις εικόνες που ανεβάζετε ως συνοδευτικές των άρθρων σας! Ότι βρίσκουμε στο ίντερνετ δεν είναι απαραίτητα ελεύθερο προς χρήση. Αν δεν προσέξετε, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να βρεθείτε μπροστά στη δυσάρεστη έκπληξη κάποιος να διεκδικήσει νομικά τα πνευματικά του δικαιώματα.

  • Βρείτε τον σκοπό του blog σας κι αφήστε τον να σας παρασύρει. Το "Περί ανέμων και υδάτων" μπορεί να ακούγεται καταπληκτικό σε σάς, αλλά όχι πάντα ενδιαφέρον στους αναγνώστες σας που, ίσως, να διαμορφώσουν λάθος άποψη και να μπερδεύονται. Όλα τα blogs δεν μπορούν και δεν γίνεται να είναι και magazino!

  • Το sidebar (δεξί και/ή αριστερό περιθώριο πλησίον της ανάρτησης) ΔΕΝ είναι ράφι για να ακουμπάμε ότι μας περισσεύει! Ξεδιαλέξτε τι είναι πραγματικά χρήσιμο από όλα αυτά τα gadget που έχετε συγκεντρώσει στο sidebar του blog σας και αποσυμφορείστε την εικόνα που "παίρνει" ο αναγνώστης όσο βρίσκετε στον χώρο σας. Ακόμη όμως κι αν αποφασίσετε πως δεν θέλετε να αποχωριστείτε τίποτα από αυτά τα gadgetούδια, τότε φροντίστε...

  • ...Να μην είναι κουραστική η εικόνα του blog, στο σύνολό της. Μπορεί να είναι όμορφα και διασκεδαστικά όλα αυτά τα χρώματα και τα πρότυπα με έντονα, λαμπερά σχέδια όμως τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με ένα λευκό, minimal φόντο. Αυτό θα γίνει ο καμβάς σας για να αναδείξετε τα χαρίσματα και τις δεξιότητές σας μέσω της γραφής, δίχως να γίνεστε κουραστικοί στην όψη.

  • Αν το έναυσμα για να ξεκινήσετε το blogging ήταν οικονομικό, τότε πολύ φοβάμαι πως θα απογοητευθείτε σύντομα. Όχι ότι δεν υπάρχουν blogs και bloggers που κερδίζουν χρήματα από αυτή τους την απασχόληση, ο γενικός κανόνας όμως λέει πως blogάρουμε για την ευχαρίστησή μας, δίχως να περιμένουμε ανταλλάγματα. Με πάθος, μεράκι και με μόνο οδηγό την ελεύθερη έκφραση, συνεχίζουμε κρατώντας σταθερή την ποιότητα των παροχών μας στον αναγνώστη και αν κάποτε βγει οικονομικό όφελος από αυτό, τότε απλά θα είμαστε διπλά κερδισμένοι.
Για το τέλος σας έχουμε και τρία Μην:


Διάβασε σχετικά στο Ανθομέλι Πώς να γίνεις ένας καλός blogger



  • Μην αποθαρρύνεστε από (ανώνυμα ή επώνυμα) κακόβουλα σχόλια ή παρατηρήσεις που δεν φαίνεται να έχουν κάποια ιδιαίτερη αφορμή και που σίγουρα κάποια στιγμή θα λάβετε κι εσείς όπως όλοι. Το ίντερνετ είναι ένας καθρέφτης της κοινωνίας μας, οπότε να είστε προετοιμασμένοι πως και στο blog σας θα έρθετε αντιμέτωποι με κάθε τύπο ανθρώπου.
  • Μην αφήνετε τους άλλους να "τοποθετήσουν" ταμπέλες στη γραφή και στον τρόπο έκφρασής σας, όπως και στον χώρο σας, δηλαδή στο blog. Αυτό το δικαίωμα οριοθέτησης το έχετε μόνο εσείς και -εντελώς μεταξύ μας!- δεν είναι απαραίτητο καν να το κοινοποιήσετε...
  • Μην μπείτε ποτέ σε διαδικασία  σύγκρισης του blog σας και του τρόπου που εκφράζεστε με κάποιον άλλο blogger. Ο κάθε άνθρωπος, ο κάθε blogger, το κάθε blog, εκπέμπει τη δική του μοναδική ακτινοβολία. Όλοι ελκύουμε αυτό που είμαστε, οπότε πάντα θα βρίσκονται συμβατοί με μας bloggers, πρόθυμοι για εποικοδομητική και -γιατί όχι;- φιλική επικοινωνία.



Εύα από το ιστολόγιο Jajala Majala (το ιστολόγιο καταργήθηκε)





Συμβουλές για νέους bloggers

4 Σχόλια

Take a moment to leave a comment!

Δημοσίευση σχολίου

Take a moment to leave a comment!

-->