Tips για την εξεταστική

Διάβασε επίσης

Και να που ήρθε ο μήνας της εξεταστικής περιόδου και οι φοιτητές τρέχουν σαν τρελοί για σημειώσεις, ύλες και βιβλία είτε λίγο νωρίτερα, είτε την τελευταία στιγμή.
Tips για την εξεταστική - Live Love Laugh

Η εξεταστική περίοδος ίσως είναι η πιο κουραστική περίοδος για τους φοιτητές μιας και έχουν πολλή ύλη και πολύ διάβασμα. Τα ξενύχτια τα ξεχνάνε για εκείνον τον μήνα και θα τους δεις να κάθονται στο γραφείο τους με μια κούπα στο ένα χέρι, με το βιβλίο πάνω στο γραφείο και με το άλλο χέρι έχουν  το κινητό για να τραβήξουν μια φωτογραφία για να δείξουν ότι διαβάζουν.


Δεν θέλει κόπο η εξεταστική, αλλά τρόπο. Θέλει συστηματικό διάβασμα, πολλή προσοχή σε αυτά που διαβάζεις (το μυαλό σου να είναι εκεί και όχι να φτεροπετάει) και φυσικά πολλή υπομονή.

Οι πρωτοετείς είναι οι ψαρωμένοι που δεν ξέρουν τι θέματα θα πέσουν , που τους πέφτουν βουνό οι τόμοι, αλλά όσα παιδιά επιζήσανε από Πανελλήνιες και ειδικά όσοι ήταν θεωρητική κατεύθυνση γνωρίζουν τι σημαίνει «πρέπει να ρίξω ξανά πολύ διάβασμα».

Οι επί πτυχίω πάλι είναι εκείνοι που τα νεύρα τους είναι σπασμένα, που ίσως να δίνουν κάποια μαθήματα για πολλοστή φορά και να σκέφτονται να τα παρατήσουν γιατί έχουν κουραστεί.

Η αλήθεια είναι ότι αυτό που είχα παρατηρήσει και σε μένα – μιας και είμαι παιδί της θεωρητικής κατεύθυνσης- όσο μεγαλώνω δεν μπορώ να συγκεντρωθώ στο διάβασμα μιας και δεν είμαι πλέον 15 χρονών και το μυαλό μου δεν απορροφάει τις γνώσεις σαν σφουγγάρι.


Tips : 
  • Να ξυπνάτε πρωί για να διαβάζετε, μην χάνετε την μέρα σας.
  • Να τρώτε και να κοιμάστε καλά.
  • Μπορείτε στο διάλειμμά σας να βγείτε για ένα ποτό ή καφέ και να μην αγχώνεστε.
  • Έτσι κι αλλιώς, υπάρχουν 3 εξεταστικές περίοδοι και με λίγη θέληση όλα θα τα καταφέρετε.


Καλή Επιτυχία σε όλους και καλό πτυχίο στους τελειόφοιτους!

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->