3 ταινίες που θα σε κάνουν να αγαπήσεις το Παρίσι

Διάβασε επίσης

Η Πόλη του φωτός ήταν πάντα έμπνευση για όλες τις τέχνες και φυσικά για τον κινηματογράφο. Σήμερα θα σου πω για μερικές ταινίες που, αν σκεφτόσουν να πας κάποια στιγμή στο Παρίσι,θα σε κάνουν να κλείσεις τώρα εισιτήρια.

3 ταινίες που θα σε κάνουν να αγαπήσεις το Παρίσι

Γράφει η Εύα από το ιστολόγιο Eva eats the apple

Η πρώτη ταινία δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από το αγαπημένο μου "Amelie" ή "Le fabuleux destin d'Amélie Poulain" . Το "Αmelie" είναι η ιστορία μιας κοπέλας που ζει και δουλεύει στο Παρίσι και η ζωή της θα αλλάξει όταν ανακαλύψει κρυμμένο στο σπίτι της ένα παιδικό κουτί από το προηγούμενο ιδιοκτήτη . Μια ταινία που είναι ένα μοντέρνο παραμύθι , με την εξαιρετική αισθητική του Jean-Pierre Jeunet και την φανταστική ερμηνεία της Αudrey Tautou. To "Amelie" εκτός από πλήθος δακρύων (προσωπικά κλαίω κάθε φορά) μας έχει αφήσει και ένα από τα ωραιότερα soundtrack όλων των εποχών το "Valse d'Amelie" .Νομίζω είναι από τις ταινίες που πάντα μου αφήνουν στο τέλος μια γλυκόπικρη , νοσταλγική γεύση . Μια ταινία που σίγουρα θα σε κάνει να πας στα σοκάκια της Montmartre.

3 ταινίες που θα σε κάνουν να αγαπήσεις το Παρίσι


Η επόμενη ταινία είναι μια αγαπημένη ταινία από ένα αγαπημένο σκηνοθέτη. Είναι το "Midnight in Paris" από τον Woody Allen. H ταινία αρχίζει με ένα συγγραφέα που έχει έρθει με την αρραβωνιαστικιά του και την οικογένειά της στο Παρίσι με την ελπίδα να βρει έμπνευση για το νέο του βιβλίο. Όμως τα μεσάνυχτα το Παρίσι αλλάζει στα μάτια του και βλέπει ένα Παρίσι ακριβώς όπως το φαντάζεται κάθε συγγραφέας. Μια ταινία τόσο ρομαντική , τόσο καλαίσθητη με τη γνωστή οπτική του Woody Allen που σίγουρα θα σε θες να περπατήσεις και εσύ μεσάνυχτα στο Παρίσι.

3 ταινίες που θα σε κάνουν να αγαπήσεις το Παρίσι

Η τρίτη και τελευταία μου απόπειρα να σε πείσω να κλίσεις τώρα εισιτήρια ή έστω να δεις μια ρομαντική ταινία είναι το "Before Sunset " .Η τριλογία με τον Ethan Hawke και τη Julie Deply του Richard Linklater ξεκινάει σε ένα τρένο στη Βιέννη στο "Before Sunrise" και στο δεύτερο μέρος της τριλογίας "Before Sunset " βρίσκει και πάλι τους πρωταγωνιστές μας στο Παρίσι μετά από χρόνια να μιλάνε για το τι νιώθει ο ένας για τον άλλο μετά από το τόσα χρόνια. Η Τριλογία τελειώνει στην Ελλάδα στο "Before Midnight " . Mια τριλογία για τον έρωτα , με πρωταγωνιστές μερικές από τις ποιο όμορφες τοποθεσίες του κόσμου και με έναν έρωτα που όσα χρόνια και αν περάσουν δεν έσβησε.

3 ταινίες που θα σε κάνουν να αγαπήσεις το Παρίσι

Το Παρίσι ήταν , είναι και θα είναι η πόλη του έρωτα , της τέχνης , των αθεράπευτα ρομαντικών και φυσικά του Φωτός. Να θυμάσαι φυσικά ότι μια φορά δεν φτάνει και αν σου άρεσε σίγουρα θα θες να το επισκεφτείς ξανά . Αλλά προς το παρόν μπορείς να δεις τις ταινίες που σου πρότεινα .
3 ταινίες που θα σε κάνουν να αγαπήσεις το Παρίσι


Σας φιλώ,

Εύα από το ιστολόγιο Eva eats the apple

2 Σχόλια

Take a moment to leave a comment!

  1. Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου. Λατρεύω τις ταινίες που προανεφερες και ειδικά το amelie. Ταινίες που θα σε κάνουν να λατρέψεις το Παρίσι
    ή να το νοσταλγησεις!!!!
    Φιλιά πολλα!!!
    Ειρήνη
    www.everythingpossible.de

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πραγματικά υπέροχη πόλη , υπέροχες ταινίες και φυσικά υπέροχες αναμνήσεις από το Παρίσι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Take a moment to leave a comment!

-->