Τρίτη, Μαΐου 17, 2016

Κυριακή πρωί στον Εθνικό κήπο - Finding pleasure με την Κατερίνα

Την Κυριακή το πρωί πήγα μια βόλτα στον Εθνικό μας κήπο και μοιράζομαι τις ανακαλύψεις μου μαζί σας.
Athens National Garden
Είχα μια δουλειά στο κέντρο την Κυριακή που μας πέρασε και σε αντίθεση με πολλούς Αθηναίους που έτρεξαν να βρουν λίγη δροσιά στις κοντινές παραλίες, εγώ είπα να περιπλανηθώ λίγο στον Εθνικό κήπο. Προσπάθησα να αποφύγω το Ζάπειο και την έξοδο προς Ηροδότου Αττικού και να περιπλανηθώ στο υπόλοιπο κομμάτι του κήπου , που μέχρι τώρα μου ήταν άγνωστο.


Athens' National GardenΞέρατε ότι ... Στην αρχαιότητα κομμάτι του κτήματος ήταν ο ιδιωτικός κήπος του φιλόσοφου και βοτανολόγου Θεόφραστου ενός των διαδόχων του Αριστοτέλη. Ο κήπος ήταν ένα δώρο από το Δημήτριο το Φαληρέα στο δάσκαλό του. Υπήρχε επίσης ένα ιερό και μια βιβλιοθήκη.

Athens' National Garden

Ο κήπος μετονομάστηκε σε Εθνικό Κήπο το 1927 κατά την περίοδο της αβασίλευτης δημοκρατίας. Είναι ανοιχτός για το κοινό από την Ανατολή μέχρι τη Δύση του Ηλίου και καθημερινά φιλοξενεί εκατοντάδες επισκέπτες (Έλληνες και ξένους) σε μια συνολική έκταση 285 στρεμμάτων.

Σε πολλά ξέφωτα του κήπου θα συναντήσετε ομάδες που ασχολούνται είτε με γιόγκα ή άλλες μορφές εναλλακτικής άσκησης ή ακόμα και θεατρικό αυτοσχεδιασμό. Επίσης, διοργανώνονται πολλές δράσεις και εκδηλώσεις από τον δήμο Αθηναίων.

Η κύρια είσοδος του πάρκου είναι από την Λεωφόρο που μετονομάστηκε σε Αμαλίας προς τιμήν της, αφού αυτή οραματίστηκε τον κήπο. Υπάρχουν άλλες έξι είσοδοι στον κήπο: μία από την οδό Βασιλίσσης Σοφίας, τρεις από την οδό Ηρώδου Αττικού (η μία είναι κλειδωμένη με αλυσίδα) και δύο από την περιοχή τού Ζαππείου πάρκου. Στον κήπο υπάρχουν λίμνες με πάπιες, ένας μικρός ζωολογικός κήπος, καφετέρια, η παιδική βιβλιοθήκη και μια παιδική χαρά.

Athens' National Garden

Αν σας φέρει ο δρόμος σας από το κέντρο, αξίζει μια βόλτα στον Εθνικό κήπο. Είναι μια πηγή δροσιάς και πρασίνου που αξίζει και βρίσκεται μέσα στην καρδιά της πόλης μας.

Τα λέμε κάθε Τρίτη, αλλά αν δεν μπορείς να με αποχωριστείς σε περιμένω στο Blog μου 

Κατερίνα από τα The KM Projects
katerina m
katerina m

Είμαστε μια ομάδα bloggers που βοηθάει άλλες bloggers να αλλάξουν το blog και τη ζωή τους προς το καλύτερο. Μάθε περισσότερα για τις συντάκτριές μας ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αν έχεις ένα λεπτό στη διάθεσή σου γράψε μας ένα σχόλιο με τη γνώμη σου!Αν έχεις λιγότερο χρόνο τότε μοιράσου αυτό το άρθρο στα social media, δε θα σου πάρει πάνω από 10 δεπτερόλεπτα!