Σαν πας στην Καλαμάτα : 10 πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις

Διάβασε επίσης

     Η Καλαμάτα είναι έρωτας με την πρώτη ματιά. Είναι μια έκπληξη που δεν την περιμένεις.
   Τα τελευταία 3 χρόνια την επισκέπτομαι συχνά πυκνά, κάθε χρόνο η πόλη αλλάζει, εξελίσσεται. Και θα συνεχίσει να εξελίσσεται καθώς έχει βάλει στόχο να γίνει Πολιτιστική Πρωτεύουσα για το 2021.

Καλαμάτα : 10 πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις

   Ελπίζω και εύχομαι να το καταφέρει. Αυτό το κείμενο δεν είναι αντικειμενικό, είναι γεμάτο αγάπη για μια πόλη πραγματικά που σε κερδίζει από το πρώτο λεπτό.




1.Ηλιοβασίλεμα από την Βέργα

Καλαμάτα : 10 πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις


Ο ήλιος δύει πίσω από την πόλη και το ροζ-μοβ χρώμα απλώνεται παντού πάνω από τον Μεσσηνιακό Κόλπο και δίνει τα σκήπτρα του στα φώτα της Καλαμάτας. Δείτε ένα πολύ όμορφο ηλιοβασίλεμα από τις διάφορες καφετέριες που υπάρχουν εκεί, με χαρακτηριστικότατη το Καστράκι, που όπως λέει και το όνομα του είναι σαν κάστρο.

2.Βόλτα στο "Χιλιόμετρο"

Καλαμάτα : 10 πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις


Ο μεγάλος λιμενοβραχίονας της πόλης ονομάζεται κοινώς "Χιλιόμετρο". Από εκεί μπορείτε να δείτε ένα ακόμα όμορφο ηλιοβασίλεμα ή να περπατήσετε αργά το απόγευμα καθώς πρόσφατα όλο το χιλιόμετρο φωταγωγήθηκε. Η θέα του Ταΰγετου και της Βέργας από αυτό το σημείο είναι υπέροχη.

3.Ψαράκι στις Κιτριές


Σε απόσταση 20 λεπτών από την Καλαμάτα, σε μια παραλιακή διαδρομή γεμάτη μπουκαμβίλιες, βρίσκεται το μικρό άκρο της Μεσσηνιακής Μάνης, οι Κιτριές. Μπορείτε να επισκεφτείτε τον Φάρο του χωριού και ύστερα να κατευθυνθείτε στην μικρή παραλία του όπου υπάρχουν δυο ταβέρνες με φρεσκότατα ψαράκια.

4.Πάρκο Σιδηροδρόμων 

Καλαμάτα : 10 πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να κάνειςΈνα όμορφο, πράσινο πάρκο με τρένα βρίσκεται σχεδόν απέναντι από το λιμάνι. Το μοναδικό αυτό πάρκο της Ελλάδας τοποθετείτε στον παλιό Σιδηροδρομικό Σταθμό της πόλης και καταλαμβάνει 54 στρέμματα. Διαθέτει τρένα από το 1885 έως το 1947 και η είσοδος είναι δωρεάν. Μέσα στον χώρο ακόμα υπάρχουν γήπεδα και μια καφετέρια.
Καλαμάτα : 10 πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις

5.Βόλτα στη Ναυαρίνου με παγωτό Αθανασίου

Καλαμάτα : 10 πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις
Δεν υπάρχει επισκέπτης σ' αυτήν την πόλη που δεν έχει δοκιμάσει παγωτό από την Gellaterie του Αθανασίου και να κάνει βόλτα στην παραλιακή οδό. Είναι must. Όταν μπεις στον Αθανασίου θα με θυμηθείς, θα δεις τις αμέτρητες γευσεις μπροστά σου και δεν θα ξέρεις ποια να διαλέξεις. Είμαι σίγουρη πως η ποσότητα θα σε ικανοποιήσει καθώς τα κορίτσια, τα παραγεμίζουν με αποτέλεσμα να φεύγεις με ένα τεράστιο χαμόγελο που κρατάς ένα σουπερ παγωτό.

6.Κάστρο και Ιστορικό Κέντρο


Ξεκίνα από την Πλατεία της 23ης Μαρτίου, κάνε μια στάση στο Αρχαιολογικό Μουσείο, πραγματικά θα δεις και θα μάθεις πολλά για την ιστορία της πόλης. Βγες και μπες στα στενάκια. Τσέκαρε τα μαγαζιά. Σίγουρα θα θες ένα ποτό το βράδυ ή ακόμα ένα ήρεμο κρασάκι. Εδώ είναι το κατάλληλο μέρος. Συνέχισε. Ανέβα στην εκκλησία της Υπαπαντής. Από εδώ μέχρι και το Κάστρο θα θαυμάσεις ένα γραφικό μέρος με καπετανόσπιτα και ιστορικές γωνιές. Εδώ γεννήθηκε η επανάσταση του 1821. Στο Κάστρο θα απολαύσεις τη θέα της πόλης ενώ στο Αμφιθέατρο του κατά τους καλοκαιρινούς μήνες δίνονται παραστάσεις.
Καλαμάτα : 10 πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις

7.Εκδρομή στο Κάστρο της Μεθώνης


Η εκδρομή στην Μεθώνη επιβάλλεται για να δείτε αυτό το κάστρο που όμοιο του δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Ξεχωρίζει το Μπούρτζι του που ενώνεται με το υπόλοιπο κάστρο με μια πέτρινη γέφυρα.
Καλαμάτα : 10 πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις

8.Elite Aqua Club

Καλαμάτα : 10 πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις


Το Elite Aqua Club βρίσκεται στο ξενοδοχείο Elite Resort. Διαθέτει πισίνα ανοιχτή και όχι μόνο για του επισκέπτες του ξενοδοχείου. Επιπλέον είναι χωρίς χρέωση χρήσης της πισίνας ή της ξαπλώστρας, απλά μόνο την παραγγελία σου. Είναι κατάλληλη και για παιδιά ενώ το βράδυ μπορείτε να πιείτε το ποτό σας.

9.Κεντρική Πλατεία 

Αν δεν θέλετε παραλία η καλύτερη βόλτα είναι στην κεντρική Πλατεία της πόλης με τα μαγαζιά και τις καφετέριες όπου μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας.

10.Coming Soon: Αερόστατα

Καλαμάτα : 10 πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις

Κάτι που έχει ανακοινωθεί και όλοι περιμένουμε την έναρξή του, είναι η βάση αεροστάτων στην Καλαμάτα. Φανταστείτε να βλέπετε την πόλη από το αερόστατο!

Ιωάννα από το ιστολόγιο Be a pink flamingo

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->