ΓΡΑΝΙΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑ

Διάβασε επίσης

Δεν είμαι fan της φράουλας το ομολογώ. Όμως τον τελευταίο καιρό είχα μια πελώρια λαχτάρα για μια δροσιστική γρανίτα φράουλα. 

γρανίτα φράουλα

Η συνταγή είναι βασικά για παγωτό φράουλα αλλά αν ανακατέψεις λίγο παγωτό με παγωμένο νερό ή σόδα θα έχεις γρανίτα φράουλα!!!!

Υλικά
Για περίπου ένα κιλό φράουλες (καθαρισμένες και πλυμμένες) θα χρειαστείς 3 ζελατίνες ζαχαροπλαστικής, χυμό από ένα λεμόνι και 1 μεγάλο ποτήρι ζάχαρη κρυσταλλική. 

Εκτέλεση
Πολτοποιείς τις φράουλες στο μούλτι ή στο μπλέντερ. λιώνεις την ζελατίνα σε βραστό νερό μαζί με την ζάχαρη. Αφήνεις λίγο να κρυώσει (προσοχή όχι πολύ) και ρίχνεις το μειγμα στις πολτοποιημένες φράουλες. Συνεχίζεις να ανακατεύεις με το μπλέντερ (εγώ έχω μπλέντερ χειρός που τα κάνει πιο εύκολα όλα). Βάζεις το μείγμα στην κατάψυξη (ή καταψύκτη ακόμα καλύτερα). Μετά από τρεις τέσσερις ώρες το βγάζεις και το ξαναχτυπάς με το μπλέντερ χειρός και το ξαναβάζεις στην κατάψυξη για περίπου οχτώ ώρες (εγώ το αφήνω μέχρι την επόμενη μέρα). Σερβίρεται είτε ως παγωτό είτε χτυπημένο με παγωμένο νερό ή σόδα ως γρανίτα.



Τα λέμε κάθε Τρίτη, αλλά αν δεν μπορείς να με αποχωριστείς σε περιμένω στο Blog μου 

Κατερίνα από τα The KM Projects

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->