Κυριακή, Ιουλίου 10, 2016

Ποια είναι η σωστή δομή της πλαϊνής στήλης

Σπουδαίο κομμάτι ενός blog είναι η πλαϊνή στήλη (sidebar), η οποία προβάλλει τα κυριότερα στοιχεία του ιστολογίου.

Ποια είναι η σωστή δομή της πλαϊνής στήληςΣυνεπώς αποτελεί την βοηθητική στήλη όπου αναγνώστης αντιλαμβάνεται την φιλοσοφία του blog και κατ' επέκταση του blogger.

Τι πρέπει να περιέχει και τι όχι θα τα δεις παρακάτω.
  • Φωτογραφία blogger: είναι σημαντικό ο αναγνώστης να γνωρίζει σε ποιον ανήκει το ιστολόγιο, γιατί έτσι γίνεται πιο οικείο και κερδίζει την εμπιστοσύνη του. Ένα απρόσωπο blog είναι μη προσιτό στο κοινό.
  • Εικονίδια από τα κοινωνικά δίκτυα: τα κοινωνικά δίκτυα βοηθάνε ώστε να αποκτηθεί μια φιλικότητα με το αναγνωστικό κοινό.
  • Κατηγορίες του ιστολογίου: θα πρέπει να υπάρχουν οι κύριες κατηγορίες που καθορίζουν την θεματολογία του blog.
  • Πλαίσιο αναζήτησης: εξίσου σημαντικής σημασίας είναι το gadget αναζήτησης ώστε να βρίσκει ο αναγνώστης αυτό που ψάχνει.
  • Επιπλέον μπορούν να προστεθούν 3-6 αντικείμενα (με την προϋπόθεση ότι δεν πιάνουν πολύ χώρο κατά το μήκος του ιστολογίου) όπως Δημοφιλείς Αναρτήσεις, Newsletter κτλ

Αν επιλέξεις να τοποθετήσεις διαφημίσεις καν' το με προσοχή καθώς ο υπερβολικός αριθμός είναι αντιαισθητικός στο blog.

Επίσης απέφυγε να βάλεις εικόνες βραβείων και λίστες blogs, αφού επιδρούν αρνητικά στο blog καθώς κάνουν αργή την φόρτωση.

Να θυμάσαι ότι η πλαϊνή στήλη (sidebar) δεν είναι σκουπιδότοπος αλλά δίνει μια σαφή εικόνα για το blog σου! 

Τι δομή έχει η τωρινή σου sidebar; Νομίζεις ότι πρέπει να αλλάξει κάτι;


Κάθε Κυριακή στην στηλη Blog Design μέσα από το No1 site για την Ελληνίδα blogger το EditYourLife Magazine, θα σου δίνω κάτι νέο για να σχεδιάσεις μόνη σου το δικό σου blog!

INFOΜην χάσεις αύριο το νέο #post για το blogging που θα σε βοηθήσει να γίνεις καλύτερη blogger!

Αν βαρέθηκες την τωρινή σχεδίαση στο blog σου τότε στείλε μου μήνυμα στο email: eleftheraki0000@gmail.com για να δώσουμε μαζί ένα νέο και μοντέρνο στιλ στην εμφάνιση του ιστολογίου σου. 

Ελευθερία από Diary Of A Beauty Addict
Eleftheria Siatira
Eleftheria Siatira

Είμαστε μια ομάδα bloggers που βοηθάει άλλες bloggers να αλλάξουν το blog και τη ζωή τους προς το καλύτερο. Μάθε περισσότερα για τις συντάκτριές μας ΕΔΩ

2 σχόλια:

  1. Χρησιμότατες συμβουλές! Εκτός από τις κατηγορίες που τις έχω σε άλλο σημείο νομίζω ότι είμαι μια χαρά! Ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αν έχεις ένα λεπτό στη διάθεσή σου γράψε μας ένα σχόλιο με τη γνώμη σου!Αν έχεις λιγότερο χρόνο τότε μοιράσου αυτό το άρθρο στα social media, δε θα σου πάρει πάνω από 10 δεπτερόλεπτα!