Τρίτη, Αυγούστου 02, 2016

Γιατί αγαπώ την Ικαρία

Ήθελα να πάω στην Ικαρία εδώ και πάρα πολλά χρόνια και επιτέλους φέτος τα κατάφερα. 
Η αλήθεια είναι ότι είχα ξαναπάει στην Ικαρία όταν ήμουν παιδί και ο πατέρας μου δούλευε τα καλοκαίρια στα νησιά, ως υπεύθυνος μηχανικός περιφέρειας νήσου της ΔΕΗ. Αλλά το μόνο που θυμάμαι από εκείνο το καλοκαίρι είναι το πόσο καταπράσινο ήταν το νησί και τα δελφίνια που είχα δει , ταξιδεύοντας με καΐκι από Ικαρία για Πάτμο. Θυμάμαι να απλώνω το χέρι και να αγγίζω με τα ακροδάχτυλα ένα. Φέτος όμως, αποφάσισα να φτιάξω νέες αναμνήσεις από το νησί. 

Η Ικαρία είναι ένα νησί που συνδυάζει την άγρια ομορφιά που θυμίζει Κυκλάδες στο νότιο μέρος με την πλούσια βλάστηση της βόρειας πλευράς της. Τα νερά της είναι κρύα έως παγωμένα, εκτός από τα Θέρμα και την Λευκάδα όπου θα βρείτε τις ιαματικές πηγές του νησιού, πλούσιες σε ραδόνιο. Θα πρέπει επίσης να εξοπλιστείτε και με αντιανεμικό μπουφάν ή μια ζακέτα τουλάχιστον, γιατί το νησί φημίζεται για τους ανέμους του. Είναι ίσως το δεύτερο μετά την Μύκονο, με τόσο πολύ αέρα. 

Αυτό που με κέρδισε ήταν οι άνθρωποι της. Χαλαροί και ευγενικοί, έτοιμοι να σε βοηθήσουν με κάθε τρόπο. Έχουν έντονη την αίσθηση της αλληλεγγύης και αυτό είναι ένα από τα μυστικά της μακροζωϊας τους. Η ζωή χωρίς άγχος! Άλλωστε, η Ικαρία είναι μεταξύ άλλων γνωστή για τους μακροβιότερους κατοίκους στην Ελλάδα.

Έχω ανεβάσει και ένα vlog, την Παρασκευή που μας πέρασε, το οποίο αν θέλετε μπορείτε να δείτε εδώ

Τα λέμε κάθε Τρίτη, αλλά αν δεν μπορείς να με αποχωριστείς σε περιμένω στο Blog μου 

Κατερίνα από τα The KM Projects

Katerina The KM Projects
Katerina The KM Projects

Είμαστε μια ομάδα bloggers που βοηθάει άλλες bloggers να αλλάξουν το blog και τη ζωή τους προς το καλύτερο. Μάθε περισσότερα για τις συντάκτριές μας ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σου είναι σημαντική για μας και προσπαθούμε να απαντάμε σε όλα τα σχόλια το συντομότερο.