Γιατί αγαπώ την Ικαρία

Διάβασε επίσης

Ήθελα να πάω στην Ικαρία εδώ και πάρα πολλά χρόνια και επιτέλους φέτος τα κατάφερα. 




Η αλήθεια είναι ότι είχα ξαναπάει στην Ικαρία όταν ήμουν παιδί και ο πατέρας μου δούλευε τα καλοκαίρια στα νησιά, ως υπεύθυνος μηχανικός περιφέρειας νήσου της ΔΕΗ. Αλλά το μόνο που θυμάμαι από εκείνο το καλοκαίρι είναι το πόσο καταπράσινο ήταν το νησί και τα δελφίνια που είχα δει , ταξιδεύοντας με καΐκι από Ικαρία για Πάτμο. Θυμάμαι να απλώνω το χέρι και να αγγίζω με τα ακροδάχτυλα ένα. Φέτος όμως, αποφάσισα να φτιάξω νέες αναμνήσεις από το νησί. 

Η Ικαρία είναι ένα νησί που συνδυάζει την άγρια ομορφιά που θυμίζει Κυκλάδες στο νότιο μέρος με την πλούσια βλάστηση της βόρειας πλευράς της. Τα νερά της είναι κρύα έως παγωμένα, εκτός από τα Θέρμα και την Λευκάδα όπου θα βρείτε τις ιαματικές πηγές του νησιού, πλούσιες σε ραδόνιο. Θα πρέπει επίσης να εξοπλιστείτε και με αντιανεμικό μπουφάν ή μια ζακέτα τουλάχιστον, γιατί το νησί φημίζεται για τους ανέμους του. Είναι ίσως το δεύτερο μετά την Μύκονο, με τόσο πολύ αέρα. 

Αυτό που με κέρδισε ήταν οι άνθρωποι της. Χαλαροί και ευγενικοί, έτοιμοι να σε βοηθήσουν με κάθε τρόπο. Έχουν έντονη την αίσθηση της αλληλεγγύης και αυτό είναι ένα από τα μυστικά της μακροζωϊας τους. Η ζωή χωρίς άγχος! Άλλωστε, η Ικαρία είναι μεταξύ άλλων γνωστή για τους μακροβιότερους κατοίκους στην Ελλάδα.

Έχω ανεβάσει και ένα vlog, την Παρασκευή που μας πέρασε, το οποίο αν θέλετε μπορείτε να δείτε εδώ

Έχω μια συνήθεια παλιά να στέλνω στον εαυτό μου κάρτες από τις διακοπές. Έτσι όταν επιστρέψω σπίτι βρίσκω μια κάρτα για μένα, να μου θυμίζει τις υπέροχες στιγμές στις διακοπές μου και τα πανέμορφα μέρη που επισκέφτηκα.


postal cards from my vacation



Προσπαθώ να στέλνω κάρτες από όποιο μέρος επισκέπτομαι αν και από μερικά δεν τα κατάφερα λόγω συνθηκών (Κούβα & Κίνα) , η συνήθεια να στέλνω κάρτες στον εαυτό μου είναι παλιά και βαθιά ριζωμένη. 

Ξεκίνησε όταν δούλευα τα καλοκαίρια στην Μύκονο και έστελνα κάρτες στους φίλους μου και επειδή κάποιες μου άρεσαν πάρα πολύ αποφάσισα να τις στείλω και σε μένα.

Συνεχίζεται ακόμα και μετά από τόσα χρόνια και την έχω κολλήσει και στον άντρα μου. Σχεδόν ανυπομονώ όταν επιστρέψω να βρω μια καρτ ποστάλ στο γραμματοκιβώτιο. 

Μια τέτοια κάρτα κρατάω και εδώ, αναπολώντας τις διακοπές μας στην Ικαρία
Καλό φθινόπωρο να έχουμε!!!


Κατερίνα από τα The KM Projects

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->