Τρίτη, Αυγούστου 09, 2016

Οι έμποροι των Εθνών του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

Ένα μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη που διαβάζω τον τελευταίο καιρό και που αξίζει να διαβάσετε είναι "Οι έμποροι των Εθνών" Ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης είναι ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες διηγηματογράφους. Οι έμποροι των Εθνών είναι το δεύτερο από τα τρία μυθιστορήματα που έγραψε πριν περάσει στα διηγήματα. Η δράση του τοποθετείται μεταξύ 1199 και 1207, δηλαδή λίγο πριν και λίγο μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Σταυροφόρους της τέταρτης Σταυροφορίας.
Εξ όλων των παθών το τραγικότατον
Θυμίζει αρκετά ιστορικό μυθιστόρημα χωρίς όμως να αναλώνεται σε ιστορικές αναφορές, αλλά περισσότερο μένει στην εξέλιξη της πλοκής και στην μελέτη του ερωτικού πάθους των ηρώων, καταφέρνοντας ωστόσο να σε μεταφέρει, έστω και κατά προσέγγιση, στην εποχή. 

Η Αυγούστα εγκαταλείπει τον σύζυγο της Ιωάννη Μούχρα και ακολουθεί τον Βενετό Μάρκο Σανούτο, αιχμάλωτη μιας ακατανίκητης ερωτικής επιθυμίας. 

Η γλώσσα του Παπαδιαμάντη μπορεί να σας δυσκολέψει , γρήγορα όμως πιστεύω θα ξεπεράσετε την δυσκολία και η ιστορία θα σας "ρουφήξει".


Τα λέμε κάθε Τρίτη, αλλά αν δεν μπορείς να με αποχωριστείς σε περιμένω στο Blog μου 

Κατερίνα από τα The KM Projects
katerina m
katerina m

Είμαστε μια ομάδα bloggers που βοηθάει άλλες bloggers να αλλάξουν το blog και τη ζωή τους προς το καλύτερο. Μάθε περισσότερα για τις συντάκτριές μας ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αν έχεις ένα λεπτό στη διάθεσή σου γράψε μας ένα σχόλιο με τη γνώμη σου!Αν έχεις λιγότερο χρόνο τότε μοιράσου αυτό το άρθρο στα social media, δε θα σου πάρει πάνω από 10 δεπτερόλεπτα!