Πως να αξιοποιήσετε το πιο παραμελημένο μέρος του blog σας

Διάβασε επίσης

Έχετε φτιάξει ένα blog στο οποίο αφιερώσατε αρκετό χρόνο για την επιλογή του ονόματος, της πλατφόρμας αλλά και καθημερινά κάνετε μικρές αλλαγές ώστε να βελτιώσετε την εμφάνιση του.

Tips for an awsome blog footer

   Ένα σημείο όμως που συνήθως παραμελούμε στο blog μας και που μπορεί να αποδειχτεί πολύτιμο real estate είναι το υποσέλιδο (footer) της ιστοσελίδας μας.



Συχνά εκεί γράφονται το όνομα της σελίδας, καθώς και το όνομα και ο δημιουργός του θέματος που χρησιμοποιούμε. Μπορούμε όμως να χρησιμοποιήσουμε αυτό τον χώρο για να προωθήσουμε ακόμη περισσότερο την ιστοσελίδα μας, εφαρμόζοντας τις πιο κάτω αλλαγές
  • Σύνδεσμοι μέσων κοινωνικής δικτύωσης: Πολλοί αναγνώστες όταν επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας δεν αφιερώνουν χρόνο στο να κοιτάξουν το πλαϊνό μενού. Αντιθέτως μπορεί να διαβάσουν όλα τα άρθρα ή τους τίτλους τους φτάνοντας στο κάτω μέρος της σελίδας μας. Βάλτε σε αυτό το σημείο τους συνδέσμους σας για όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που σχετίζονται με το blog σας και οι περισσότεροι αναγνώστες είναι σίγουρο πως θα επιλέξουν έναν από αυτούς.
  • Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο/ newsletter: Αν οι αναγνώστες σας έφτασαν μέχρι το κάτω μέρος της ιστοσελίδας σας είναι πιθανόν να τους αρέσουν αρκετά οι αναρτήσεις σας. Δύσκολα όμως μερικοί επανέρχονται στην ιστοσελίδα μας για να δουν αν έχουμε ενημερώσεις. Δώστε τους την ευκαιρία να εγγραφούν σε ένα ενημερωτικό δελτίο το οποίο θα τους ενημερώνει για τις αναρτήσεις και τα νέα της ιστοσελίδας σας, ώστε να επιστρέψουν. 
  • Δημοφιλή άρθρα: Αφήστε εδώ έναν κατάλογο με τα πιο δημοφιλή σας άρθρα ώστε να αναγνωρίζουν αμέσως τα πιο ενδιαφέροντα άρθρα και να οδηγήσετε μεγαλύτερη κίνηση σε αυτά.
  • Μενού: Εκτός από το πάνω μέρος της σελίδας σας, είναι χρήσιμο να έχετε της κατηγορίες στις οποίες κατατάσσετε τα άρθρα σας και σε αυτό το σημείο, ώστε ένα αναγνώστης να συνεχίζει να διαβάζει τα άρθρα που τον ενδιαφέρουν πιο εύκολα χωρίς να χρειάζεται να κάνει κάποια αναζήτηση.
Άλλες επιλογές που μπορείτε να εντάξετε στο υποσέλιδο της ιστοσελίδας σας είναι:
  1. Ένα board από τον λογαριασμό σας στο Pinterest
  2. Εμφάνιση των πιο πρόσφατων φωτογραφιών σας από τον λογαριασμό σας στο Instagram
  3. Ευκαιρίες συνεργασίας μαζί σας.
  4. Λίγα λόγια σχετικά με τον/την ιδιοκτήτρια της ιστοσελίδας.
Με αυτές τις μικρές μετατροπές, ενθαρρύνετε τους αναγνώστες σας να διαβάσουν περισσότερα άρθρα, να σας ακολουθήσουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και να επιστρέψουν ξανά στην ιστοσελίδα σας.

Εσείς πως αξιοποιείτε το footer του ιστολογίου σας;
Ποια gadgets έχετε τοποθετήσει εκεί;


Ειρένα από το ιστολόγιο A for awsome blog (το ιστολόγιο καταργήθηκε)

Στο #edityourlifemag θα μαθαίνεις συνεχώς κάτι καινούριο για να κάνεις το μπλογκ σου καλύτερο και τη ζωή σου ως blogger πιο εύκολη! Άλλωστε σ'αυτό το site θα βρεις όλα όσα χρειάζεται καθημερινά μια γυναίκα blogger!





Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->