Πώς μπορείς να συνδυάσεις blogging και δουλειά;

Διάβασε επίσης

  Στην σύγχρονη επαγγελματική πραγματικότητα, o ελεύθερος χρόνος είναι ελάχιστος για να αφιερώσουμε στο χόμπι μας. Οι απαιτήσεις είναι πολλές και ο χρόνος πιέζει για να τα φέρουμε όλα εις πέρας. Όμως τι γίνεται όταν είσαι μια αφοσιωμένη Blogger και δεν θέλεις να αφήσεις το Blog σου για χάρη των επαγγελματικών σου υποχρεώσεων; Πως μπορείς να τα συνδυάσεις;

How to combine your job with blogging



Σχεδίασε από πριν τι θέλεις να κάνεις μέσα στην εβδομάδα ή ακόμα καλύτερα μέσα στον μήνα. Αν έχεις δημιουργήσει ένα γενικό πλάνο, πάνω στο οποίο θα κινηθείς, τότε θα μπορείς πολύ πιο εύκολα να προσδιορίσεις τις περιόδους που θα είσαι πιο πιεσμένη ή ακόμα και να εκμεταλλευτείς τα κενά για να προετοιμάσεις τις αναρτήσεις σου. Μάλιστα έχουμε ετοιμάσει ετοιμάσει ένα δωρεάν εκτυπώσιμο blog planner που μπορεί να σου φανεί χρήσιμο στον προγραμματισμό σου.


Σώσε στο πρόχειρο (draft). Ο Blogger σου δίνει την δυνατότητα να ετοιμάσεις ως προσχέδιο μια ανάρτηση και να την φυλάξεις μέχρι την στιγμή που θα θέλεις να την δημοσιεύσεις. Έτσι μπορείς να δουλεύεις σιγά σιγά πάνω σε αυτή. Μπορείς επίσης να σώσεις ως προσχέδια ιδέες που έχεις ή ακόμα και άρθρα που θέλεις να προετοιμάσεις και να τα έχεις πρόχειρα για δημοσίευση μια μελλοντική στιγμή. Αφιέρωσε λίγο χρόνο από το σαββατοκύριακο σου (ή όποτε εσύ νομίζεις ότι είσαι πιο ελεύθερη) και προετοίμασε μερικές αναρτήσεις σε προσχέδιο. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορείς να τις δημοσιεύσεις όταν θα είσαι πιο πιεσμένη στην δουλειά σου και δεν θα προλαβαίνεις να ασχοληθείς με το αγαπημένο σου ιστολόγιο.


Προγραμμάτισε από πριν αναρτήσεις που θα θέλεις να δημοσιευτούν συγκεκριμένες ημέρες και ώρες. Αν είσαι από τις Bloggers που θέλεις να τηρείς ευλαβικά ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, ο προγραμματισμός αναρτήσεων είναι ιδανικός για σένα, αφού σου δίνει την δυνατότητα να ορίσεις εσύ την συγκεκριμένη ημέρα και ώρα της δημοσίευσης. Με αυτόν τον τρόπο οι αναγνώστες σου δεν θα χάσουν το εβδομαδιαίο τους ραντεβού μαζί σου.


Προετοιμάσου συνδυαστικά. Είναι κάτι που κάνω προσωπικά συχνά. Όταν αποφασίζω ότι θα αφιερώσω λίγο χρόνο για να φωτογραφίσω κάποια προϊόντα, συνήθως το κάνω συνδυαστικά. Έτσι την ίδια χρονική στιγμή μπορεί να σετάρω την "φωτογράφιση" για ένα προϊόν ομορφιάς, αλλά και για ένα βιβλίο ή μια φωτογραφία για το Edit your life. Γενικά έχω σημειώσει από πριν τι φωτογραφίες θέλω να τραβήξω κι έτσι μέσα σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα καταφέρνω να προετοιμάσω ταυτόχρονα μέχρι και δέκα φωτογραφίες αναρτήσεων. 

Το κλειδί για όλες τις παραπάνω συμβουλές είναι όπως θα κατάλαβες η οργάνωση και η προετοιμασία. Με λίγη οργάνωση και σχεδιασμό μπορείς να καταφέρεις να συντηρήσεις το αγαπημένο σου blog ακόμα και σε περιόδους όπου νιώθεις ότι οι επαγγελματικές υποχρεώσεις σε συνθλίβουν.


Να θυμάσαι: στο #edityourlifemag θα μαθαίνεις κάτι καινούριο για να κάνεις το μπλογκ σου καλύτερο και τη ζωή σου ως blogger πιο εύκολη. Είμαι η Κατερίνα και ελπίζω να σε βοήθησε το άρθρο μου. Μπορείς να μάθεις περισσότερα για μένα εδώ.

4 Σχόλια

Take a moment to leave a comment!

  1. Κέφι και όρεξη να έχεις και όλα γίνονται με λίγη καλή οργάνωση!
    Πολύ χρήσιμες οι συμβουλές σου Κατερίνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το κέφι και η όρεξη είναι το "μαγικό συστατικό" για να τα καταφέρουμε :)

      Διαγραφή
  2. Πάρα πολύ χρήσιμες οι συμβουλές! Ευχαριστούμε πάρα πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Take a moment to leave a comment!

-->