Ένας διαφορετικός χαλβάς ιδανικός για όλους όσους λατρεύουν την καρύδα.
Μου τον πρόσφεραν στο πρόσφατο ταξίδι μου στο Κιλκίς κι επειδή ενθουσιάστηκα γύρεψα αμέσως την συνταγή για να την μοιραστώ μαζί σου.
Υλικά απλά που έχουμε όλοι στο σπίτι εκτός ίσως από την καρύδα..
Και η εκτέλεση όμως είναι το ίδιο απλή.
Βάζουμε όλα τα υλικά και το μισό από το σακουλάκι της καρύδας (το άλλο μισό το φυλάμε για να πασπαλίσουμε την επιφάνεια του γλυκού) σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
Στρώνουμε το μίγμα σε ταψάκι ή πυρέξ και αφού κρυώσει λίγο πασπαλίζουμε την επιφάνεια με την υπόλοιπη καρύδα.
Αυτό ήταν.
Καλή επιτυχία!
Είμαι η Τζίνα από το blog "Εικόνες & Ψίθυροι"
Μου τον πρόσφεραν στο πρόσφατο ταξίδι μου στο Κιλκίς κι επειδή ενθουσιάστηκα γύρεψα αμέσως την συνταγή για να την μοιραστώ μαζί σου.
Θα χρειαστείς:
- 1/2 βιτάμ
- 1/2 πακέτο σιμιγδάλι χοντρό
- 2 κούπες ζάχαρη
- 4 κούπες νερό
- 1 σακουλάκι καρύδα
Υλικά απλά που έχουμε όλοι στο σπίτι εκτός ίσως από την καρύδα..
Και η εκτέλεση όμως είναι το ίδιο απλή.
Βάζουμε όλα τα υλικά και το μισό από το σακουλάκι της καρύδας (το άλλο μισό το φυλάμε για να πασπαλίσουμε την επιφάνεια του γλυκού) σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
Στρώνουμε το μίγμα σε ταψάκι ή πυρέξ και αφού κρυώσει λίγο πασπαλίζουμε την επιφάνεια με την υπόλοιπη καρύδα.
Αυτό ήταν.
Καλή επιτυχία!
Είμαι η Τζίνα από το blog "Εικόνες & Ψίθυροι"
Δημοσίευση σχολίου
Take a moment to leave a comment!