Οδηγός επιβίωσης από την μελαγχολία των γιορτών

Διάβασε επίσης

Αν και εσύ είσαι από τους ανθρώπους που στις γιορτές η ψυχολογία τους βάφεται με γκρίζα χρώματα τότε θα πρέπει να συνεχίσεις να διαβάζεις αυτό το άρθρο.

Οδηγός επιβίωσης από την μελαγχολία των γιορτών



Για να σε βοηθήσω να αλλάξεις την ψυχολογία σου παραθέτω μερικές λύσεις που αν τις κάνεις πράξεις θα δεις σημαντική διάφορα.

  1. Ξύπνησε με ένα ευχαριστώ για όλα όσα έχεις ακόμα και τα πιο ασήμαντα και δεδομένα για σένα. 
  2. Βάλε ανεβαστική μουσική , χριστουγεννιάτικη ή το αγαπημένο σου τραγούδι που σου φτιάχνει την διάθεση.
  3. Μαγείρεψε και πειραματίσου με διάφορα φαγητά και γλυκά ακόμα και αν τα φας μόνη σου. (την δίαιτα άφησε την μετά τις γιορτές!) 
  4. Αφιέρωσε χρόνο στον εαυτό σου για να κάνεις την περιποίηση σου και ας μην βγεις, θα νιώσεις πολύ καλύτερα και η διάθεση σου θα φτιάξει σημαντικά. 
  5. Βάψε τα νύχια σου και δοκίμασε νέα nail art και ας μείνεις στο σπίτι τα περιποιημένα άκρα δίνουν περισσότερη αυτοπεποίθηση και διάθεση.
  6. Αφού έχεις κάνει τις περιποιήσεις στον εαυτό σου γιατί το αξίζει, βγες μια βόλτα στην στολισμένη πόλη σου έστω και μόνη σου για έναν περίπατο και πάρε λίγη από την μαγεία.
  7. Διάβασε ένα βιβλίο όμως το περιεχόμενο να είναι αυτό που σου αρέσει και σε ευχαριστεί, όχι στενοχώριες. 
  8. Στόλισε δέντρο ή/και βάλε στολίδια στο σπίτι που δίνουν χαρά και σε βάζουν στο χριστουγεννιάτικο κλίμα. 
  9. Βγες βόλτες μόνο με εκείνους που σε κάνουν να περνάς όμορφα και όχι απλά για να βγεις και να επιστρέψεις στο σπίτι με πιο χαλιά διάθεση. 
  10. Δες ταινίες τον χρόνο που έχεις ελεύθερο και τα βράδια που μένεις σπίτι, επέλεξε όμως κωμικές για να διασκεδάσεις πραγματικά. 
  11. Επέλεξε χριστουγεννιάτικες μυρωδιές για σένα αφρόλουτρα, κρέμες χεριών, αρώματα και για το σπίτι σου με αποσμητικά χώρου και κεριά. Όμως και στις γεύσεις με ροφήματα. 
  12. Με λίγη μουσική χόρεψε μόνη σου αδυνατίζει και ανεβάζει την ψυχολογία. 
  13. Αν είσαι blogger μην ξεχάσεις να στολίσεις το blog σου και κάνε αναρτήσεις για να δίνεις χαρά στους άλλους και να κερδίζεις και εσύ διπλή. 
  14. Κάνε πάντα όλα τα πράγματα που σε ευχαριστούν! 

Σίγουρα αν δεις μέσα σου υπάρχει αυτό που πρέπει να είσαι ευγνώμων και να χαρείς που μπορεί να είναι η υγεία σου, η δουλειά σου, η οικογένεια σου, ο σύντροφος σου, οι φιλές σου και γενικά όλα τα εκείνα που για τον εαυτό σου θεωρείς δεδομένα και ίσως ασήμαντα όμως σκέψου πως θα ήταν αν δεν είχες ούτε αυτά.

Μην ξεχνάς να χαίρεσαι την ζωή με όλα όσα σε κάνουν ευτυχισμένη και να τα βλέπεις με μια ματιά αισιοδοξίας!

Ελευθερία από Diary Of A Beauty Addict

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->