Να κάνεις ή να μην κάνεις λογαριασμό στο Pinterest;

Διάβασε επίσης

Το Pinterest είναι ένα δυνατό εργαλείο στα χέρια των bloggers του εξωτερικού. Τι συμβαίνει όμως στην Ελλάδα και πόσο θα σε βοηθήσει ένας λογαριασμός στο Pinterest να αποκτήσεις κίνηση για το Blog σου;

Does every blogger need a Pinterest account?

Κατ'αρχήν ας απαντήσουμε στη βασική ερώτηση: Είναι απαραίτητο να έχει λογαριασμό Pinterest κάθε Blogger;

Θα σου απαντήσω λίγο ανάποδα.






Αν το ιστολόγιό σου είναι αγγλόφωνο ή δίγλωσσο μη συνεχίσεις να διαβάζεις,τα παρακάτω πιθανότατα δεν ισχύουν για σένα. (Θα ασχοληθώ με τα αγγλόφωνα και δίγλωσσα μπλογκ σε σχέση με το Pinterest σε επόμενη ανάρτηση).

Το Pinterest δεν είναι ούτε απολύτως απαραίτητο όπως το facebook page ούτε μπορείς να το παραλείψεις τελείως όπως το instagram που,έχεις δεν έχεις,δεν τρέχει κάτι με την κίνηση στο blog σου (κατά την άποψή μου).Είναι και το ένα και το άλλο ανάλογα την περίπτωση και κυρίως ανάλογα τη θεματολογία σου.

Το Pinterest το χρειάζεσαι  αν
  • στο ιστολόγιό σου ασχολείσαι με κατασκευές σε μεγάλο ποσοστό
  • ή με συνταγές σε επίσης μεγάλο ποσοστό και γενικά
  • αν κάνεις tutorials ή how to οποιουδήποτε περιεχομένου
Αν δεν κάνεις τίποτα από τα παραπάνω τότε το Pinterest είναι τελείως περιττό για να αποκτήσεις κίνηση στο blog σου.Δε λέω να μην έχεις λογαριασμό αν σου αρέσει το Pinterest ή αν το χρησιμοποιείς ως μηχανή αναζήτησης, λέω απλώς να μην περιμένεις να σου φέρει την κίνηση που οι bloggers του εξωτερικού ορκίζονται ότι έχουν από αυτό το μέσο.

Γιατί το Pinterest δε φέρνει πολλή κίνηση στα ελληνικά blogs;

Does every blogger need a Pinterest account?

Δε λένε ψέμματα οι αγγλόφωνοι bloggers,σίγουρα το pinterest φέρνει πολλή κίνηση στα δικά τους blogs .Γιατί όμως δε συμβαίνει το ίδιο με τα ελληνόφωνα ιστολόγια ακόμα κι αν έχουν τη θεματολογία που ανέφερα παραπάνω;

1.To Pinterest ΔΕΝ είναι κοινωνικό δίκτυο, είναι μηχανή αναζήτησης που βασίζεται μόνο σε εικόνες (και γραφήματα)
2.Οι περισσότεροι χρήστες του Pinterest είναι αγγλόφωνοι ή ακόμα κι αν δεν είναι
 κάνουν αναζήτηση στα αγγλικά. Προσωπικά κι εγώ όταν ψάχνω κάτι στο Pinterest κάνω αναζήτηση στα αγγλικά γιατί ξέρω ότι θα μου βγάλει πολύ περισσότερα αποτελέσματα από το αν κάνω αναζήτηση με ελληνικούς όρους.
3.Επομένως το κοινό των αγγλόφωνων bloggers πιθανότατα δε θα βρει ποτέ τις αναρτήσεις σου αν οι τίτλοι και οι περιγραφές είναι στα ελληνικά
4.Ακόμα κι αν βρει τις αναρτήσεις σου δε θα μπορέσει να διαβάσει το μπλογκ σου, οπότε[αν η ανάρτησή σου δεν έχει αρκετές επεξηγηματικές εικόνες ώστε κάποιος που δε γνωρίζει τη γλώσσα να καταλάβει τι δείχνεις]θα βγει αμέσως από το ιστολόγιό σου ο υποψήφιος αναγνώσης
5.Αυτό είναι πολύ άσχημο για το bounce rate σου γιατί αν οι μηχανές αναζήτησης παρατηρήσουν ότι ένα μπλογκ, μία ανάρτηση έχει πολλή κίνηση, αλλά ο αναγνώστης δε μένει στην ανάρτηση σχεδόν καθόλου, δηλαδή οι δημοφιλείς σελίδες εισόδου είναι και δημοφιλείς σελίδες εξόδου, τότε το bounce rate σου θα αυξηθεί και αυτό δεν το θέλεις γιατί σημαίνει ότι θα πέσεις χαμηλότερα στην κατάταξη των μηχανών αναζήτησης. Με άλλα λόγια κάνεις ζημιά στο SEO σου.
6.Άρα καταλήγουμε ότι δε φτάνει να έχεις απλώς κίνηση από το Pinterest πρέπει η κίνηση αυτή να είναι ποιοτική για να μην βλάψεις το ιστολόγιό σου.

Γιατί οι ελληνόφωνοι χρήστες του Pinterest δεν αποτελούν ποιοτική κίνηση για το blog σου;


Φυσικά εκτός από τους αγγλόφωνους χρήστες σίγουρα υπάρχουν και οι ελληνόφωνοι χρήστες . Οι χρήστες αυτοί του Pinterest είναι είτε bloggers είτε δάσκαλοι και νηπιαγωγοί (από την εμπειρία μου) που αναζητούν υλικό και ιδέες για κατασκευές κλπ για να κάνουν στο σχολείο, είτε γυναίκες που ετοιμάζονται για γάμο και επίσης ψάχνουν ιδέες ή μαμάδες που ετοιμάζονται για βάφτιση, πάρτι κλπ ή τους αρέσουν οι κατασκευές.
Πρώτον όμως όλοι αυτοί οι χρήστες είναι μειοψηφία και δεύτερον σίγουρα δεν αναζητούν το μπλογκ σου. Αναζητούν ιδέες που μπορεί να βρουν είτε στο δικό σου ιστολόγιο είτε οπουδήποτε αλλού. Οπότε κατά πάσα πιθανότητα δε θα γίνουν μόνιμοι αναγνώστες, είναι περαστικοί αναγνώστες ακόμα και στην περίπτωση που τους αρέσει κάποια ανάρτησή σου (συνήθως κατασκευή ή συνταγή).
Οι bloggers τώρα, οι Ελληνίδες bloggers όπως εσύ, που έχουν λογαριασμό στο
Pinterest και θα μπορούσαν να αποτελέσουν ένα κάποιο κοινό για το μπλογκ σου, συνήθως είναι ανενεργές. Χρησιμοποίησαν δηλαδή το Pinterest κάποια στιγμή, δεν τους ταίριαξε, δεν είδαν τα αποτελέσματα που ήθελαν και το άφησαν. Οπότε η μεγάλη πλειοψηφία των bloggers που έχουν λογαριασμό δεν το χρησιμοποιούν συχνά ή μπαίνουν πολύ σπάνια οπότε δε θα σε ακολουθήσουν καν πίσω κατά πάσα πιθανότητα. Ακόμα κι αν σε ακολουθήσουν όμως , είναι ελάχιστα πιθανόν να κάνουν repin ή να μπουν στο ιστολόγιό σου αν δε σε γνωρίζουν ήδη.

Does every blogger need a Pinterest account?

Τι θέλω να πω με όλα αυτά;
Ότι αν το ιστολόγιό σου είναι στα ελληνικά το Pinterest δε θα σου φέρει την κίνηση που περιμένεις όσο σωστά και αν το χρησιμοποιείς.
Πιστεύω ότι είναι ένα μέσο που θέλει πολύ κόπο για να λειτουργήσει υπέρ σου και το αποτέλεσμα δεν είναι αντάξιο αυτού του κόπου.

Παρόλα αυτά, επειδή χρησιμοποιώ το Pinterest αρκετά χρόνια θα γράψω κι άλλες αναρτήσεις σχετικά με αυτό κυρίως όμως θα απευθύνονται σε όσες bloggers έχουν αγγλόφωνο ή δίγλωσσο ιστολόγιο.

Περιμένω στα σχόλια να μου πεις αν συμφωνείς ή όχι μαζί μου και ποια είναι η δική σου εμπειρία από το Pinterest.

Δέσποινα από το Despina's studio


1 Σχόλια

Take a moment to leave a comment!

  1. Καλησπέρα σας!
    Να ρωτήσω κάτι για το πιντερεστ;
    Τις φωτογραφίες τις ονομάζουμε στα αγγλικά πριν τις ανεβάσουμε στον μπλογκ ή μετά όταν συμπληρώνουμε κείμενο τίτλου και εναλλακτικό κείμενο στην φωτογραφία;

    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Take a moment to leave a comment!

-->