3 Υπέροχα Χριστουγεννιάτικα Plateau Τυριών & Αλλαντικών

Διάβασε επίσης

Είμαι σίγουρη ότι τις επόμενες ημέρες όλο και κάποια επίσκεψη θα δεχτείς στο σπίτι από φίλους και συγγενείς. Το γιορτινό κλίμα "επιβάλει" ένα ιδιαίτερο κέρασμα που μπορεί να φτιάξει τη διάθεση αλλά και να χορτάσει τους καλεσμένους μας, όσο εκείνοι απολαμβάνουν το κρασί τους δίπλα στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο μας.

Χριστουγεννιάτικα Plateau Τυριών & Αλλαντικών

Μοιράζομαι μαζί σου σήμερα μερικές απλές ιδέες για να δημιουργήσεις εύκολα και γρήγορα plateau με snack τυριών και αλλαντικών που είναι ιδανικά για συνοδευτικό ή για μπουφέ.

Γράφει η Μαριάνθη από το ιστολόγιο Breaths n Dreams

Τα παρακάτω plateau με έχουν βγάλει πολλές φορές από την δύσκολη θέση του μαγειρέματος.



Επιπλέον, με μικρές παραλλαγές υλικών που μπορεί να έχω ήδη στο σπίτι, μπορούν και καλύπτουν τις έκτακτες επισκέψεις όταν η προετοιμασία γεύματος δεν είναι πια επιλογή.

Συνήθως οι ξύλινοι δίσκοι αλλά και οι λευκοί συνοδεύουν όμορφα τα υλικά των snack για αυτό και τους προτιμώ.

Για το plateau των αλλαντικών η πρόταση μου είναι να χρησιμοποιήσεις φέτες προσούτο, φέτες χαμόν, κριτσίνια και ρόδι για χρώμα και άρωμα. Φυσικά μπορείς να προσθέσεις οποιοδήποτε αλλαντικό έχεις διαθέσιμο στην κουζίνα σου και να τα συνοδεύσεις με σταφίδες, επιπλέον κράκερ και ίσως κάποια λευκή σως τυριού.

Χριστουγεννιάτικα Plateau Τυριών & Αλλαντικών

Για το plateau των τυριών καλό είναι να χρησιμοποιήσεις τουλάχιστον 4 είδη και να φροντίσεις να τα τοποθετήσεις με κάποια απόσταση μεταξύ τους.
Εγώ χρησιμοποίησα για επιπλέον decor φέτες μαρουλιού και ζουμερά ντοματίνια, μπορείς όμως να σερβίρεις τα είδη τυριών που έχεις επιλέξει σε ολόκληρα κομμάτια και να τα συνοδεύσεις με μαρμελάδα σύκο ή σταφύλι, αποξηραμένα φρούτα όπως δαμάσκηνα και φυσικά ξηρούς καρπούς, όπως καρύδια.

Συνδυασμούς τυριών που συνήθως προτιμούμε είναι blue cheese, μπρικ ή camembert, μια καλής ποιότητας γραβιέρα και κάποιο κασέρι. Πολύ ιδιαίτερη γεύση έχει επίσης το αρσενικό Νάξου το οποίο δοκίμασα στις φετινές μου διακοπές και λάτρεψα.

Χριστουγεννιάτικα Plateau Τυριών & Αλλαντικών


Το τελευταίο plateau, το ονομάζω plateau bonus!
Μπορείς να πετύχεις εύκολα ένα πολύ γευστικό αποτέλεσμα, συνδυάζοντας λευκή μοτσαρέλα, ντοματίνια και φυσικά καπνιστό σολομό. Συνοδεύεις με λεπτές φέτες λεμονιού και γαρνίρεις με μυρωδικά.

Χριστουγεννιάτικα Plateau Τυριών & Αλλαντικών

Δίπλα στα παραπάνω Plateau μπορούμε να προσθέσουμε ένα ακόμη, με διάφορα είδη ψωμιού κομμένα σε μικρές φέτες καθώς και αλμυρό βούτυρο για όσους επιθυμούν πιο έντονες γεύσεις.

Ελπίζω να σου φανούν χρήσιμα τα tips και οι ιδέες μου και να απολαύσεις αμέτρητες γεύσεις και γιορτινά αρώματα τα φετινά Χριστούγεννα με τους αγαπημένους σου.


Διάλεξε το κρασί που θα συνοδεύσει τα πλατώ σου από τη λίστα με τα καλύτερα οικονομικά κρασιά που έχουμε ετοιμάσει.

Τι λες θα τα δοκιμάσεις;Πες μας στα σχόλια ποιο σου άρεσε περισσότερο!


 Μαριάνθη από το ιστολόγιο Breaths n Dreams





3 Σχόλια

Take a moment to leave a comment!

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα πιάτα με τυριά και με αλλαντικά είναι η αγαπημένη μου λύση -οι και αγαπημένες μου γεύσεις- τώρα τις γιορτές. Αν και δεν φτάνω στο επίπεδο διακόσμησης των φωτογραφιών σου!
    Συνήθως βάζω ολόκληρα, μεγάλα κομμάτια τυρί, όπως πολύ σωστά λες σε απόσταση και σε ένα δεύτερο πιάτο 2-3 είδη αλλαντικών. Μαζί με καλό κρασί είναι το τέλειο δείπνο για φίλους και όχι μονο!
    Καλές γιορτές
    Ελένη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Take a moment to leave a comment!

-->