Μια θεατρική παράσταση που αξίζει να δεις

Διάβασε επίσης

Μια διαφορετική παράσταση ανεβαίνει αυτό το καιρό στο Studio Μαυρομιχάλη. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη σύνθεση κειμένων, μια ιδιότυπη συζήτηση μεταξύ αρχαίων γυναικών. Γυναικών που όλοι έχουμε γνωρίσει από αρχαία κείμενα, άλλος περισσότερο, άλλος λιγότερο. Μια συζήτηση μεταξύ αρχαίων γυναικών για τον Έρωτα, την Μητρότητα, την Ιεροτελεστία και την Πόλη και τον Πόλεμο. Αυτή τη συζήτηση μας δίνει την δυνατότητα να παρακολουθήσουμε η παράσταση "Αρχαίων Γυναικών Πρόσωπα και Προσωπεία" που παρουσιάζεται στο 
Αρχαίων Γυναικών Πρόσωπα & Προσωπεία


Αυτή την εβδομάδα σας πάω θέατρο για να δούμε μια διαφορετική παράσταση, αλλά ταυτόχρονα και πολύ γνώριμη. Γιατί άλλωστε, τι θα μπορούσαν να συζητούν για τον ΕΡΩΤΑ η Σαπφώ, η Φαίδρα και η Ελένη; Πώς θα μοιράζονταν την εμπειρία της ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ η Άλκηστις, η Κρέουσα, η Ιοκάστη και η Μήδεια; Φέρνουν ευοίωνους χρησμούς η Πυθία, η Κασσάνδρα και η Αλεξάνδρα καθώς επιστρέφουν από τους τόπους της ΙΕΡΟΤΕΛΕΣΤΙΑΣ; Ποιες οι πολιτικές απόψεις της Αίθρας, της Κλυταιμνήστρας, της Ισμήνης, της Αθηνάς και της Λυσιστράτης, για την ΠΟΛΗ και τον ΠΟΛΕΜΟ; 
Αρχαίων Γυναικών Πρόσωπα & Προσωπεία

Μαζί με τις γυναίκες αυτές και άλλες, βουβές για αιώνες, πρόσωπα που δεν έχουν παρασταθεί ξανά, όπως η Σιμαίθα, η Θεστύλη, η Γοργώ και η Πραξινόη του Θεόκριτου, η Αλεξάνδρα του Λυκόφρονα, η Άρτεμις του Καλλίμαχου, οι Βάκχες - Αγαύη, Αυτονόη και Ινώ - του Θεόκριτου. 
Γυναίκες - παραδειγματικά μεγέθη από την αρχαϊκή, την κλασσική και την ελληνιστική εποχή συνδιαλέγονται, καταθέτοντας το αρχετυπικό υλικό τους, σπάζοντας το φράγμα που τις θέλει περιχαρακωμένες σε ένα έργο, για να μοιραστούν μυστικά, πάθη και παθήματα, παρόμοια με αυτά που βιώνει η γυναίκα του σήμερα.
Αρχαίων Γυναικών Πρόσωπα & Προσωπεία

Σε αυτό το έργο συνομιλούν τόσο ηρωίδες της λυρικής και επικής ποίησης (Σαπφώ,Ελένη,Ναυσικά), του αρχαίου δράματος   (Φαίδρα, Άλκηστις, Λυσιστράτη, Ιφιγένεια) όσο και αντι-ηρωίδες των ελληνιστικών χρόνων (Σιμαίθα, Γοργώ , Πραξινόη, Μητροτίμη).

Αρχαίων Γυναικών Πρόσωπα & Προσωπεία
Με την σκηνοθέτη της παράστασης Μαρία Τζανουκάκη
Εισιτήρια: 12 ευρώ κανονικό,8 ευρώ μειωμένο,5 ευρώ ανέργων


Είμαι η Κατερίνα και ελπίζω να σε βοήθησε το άρθρο μου. Μπορείς να μάθεις περισσότερα για μένα εδώ.

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->