10 τρόποι για να αγαπήσεις περισσότερο τον εαυτό σου

Διάβασε επίσης

Όλοι περνάμε δύσκολες στιγμές, όμως το πως τις αντιμετωπίζουμε έχει να κάνει με το πόσο πολύ έχουμε αποδεχτεί τον εαυτό μας και έχουμε δουλέψει στο να τον αγαπήσουμε. Αυτή η αγάπη στον εαυτό μας, είναι που μας δίνει τη δύναμη να αντιμετωπίσουμε κάθε δυσκολία. Είτε την ονομάσουμε αυτοπεποίθηση, είτε εγωισμό είτε όπως αλλιώς θέλετε, είναι σημαντικό να αγαπήσουμε τον εαυτό μας. Όμως, κάτι τέτοιο έρχεται με πολύ δουλειά σταδιακά. 




Εδώ έχω μερικές συμβουλές που έχουν βοηθήσει εμένα. Ελπίζω να βοηθήσουν κι εσένα.

  1. Μην φοβηθείς να περάσεις λίγο χρόνο με τον εαυτό σου. Ο ποιοτικός χρόνος που περνάς με τον εαυτό σου είναι σημαντικός. Απόλαυσε κάθε στιγμή και να θυμάσαι ότι άλλο μοναξιά και άλλο απομόνωση. Το ότι διαλέγεις να περάσεις λίγο χρόνο μόνος σου δεν σημαίνει ότι θα απομονωθείς από την κοινωνία, αλλά ότι θα γεμίσεις τις μπαταρίες σου για να αντιμετωπίσεις καλύτερα τις προκλήσεις της. 
  2. Αξίζεις και εσύ ένα κοπλιμέντο. Βασικά αξίζεις πολλά. Το να φιλοφρονείς τον ίδιο τον εαυτό σου δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι κομπάζεις. Είναι απαραίτητο να αισθάνεσαι καλά με πράγματα που έχεις πετύχει. Είτε είναι ένα σημαντικό επίτευγμα στην δουλειά σου, είτε κάτι που απλά κατάφερες να πετύχεις σήμερα, όπως το να συμμαζέψεις την ντουλάπα σου, μην περιμένεις τις φιλοφρονήσεις από τους ξένους αν εσύ ο ίδιος δεν δίνεις και ένα κοπλιμέντο στον εαυτό σου. 
  3. Άλλαξε την διατροφή σου και ασκήσου. Αν κάτι έχω καταλάβει από όσες δίαιτες έχω δοκιμάσει είναι ότι όλα είναι θέμα χημείας. Και η πιο βασική χημεία είναι η διατροφή μας. Η άσκηση έρχεται να συμπληρώσει την χημεία αυτή. Έχεις προσέξει ότι μετά από μια ώρα άσκησης νιώθεις πάντα χαρά; Είναι οι ενδορφίνες που παράγονται στο σώμα σου και σε κάνουν χαρούμενο. 
  4. Δεν σε νοιάζει η γνώμη των άλλων. Αλήθεια τώρα, δεν σε νοιάζει η γνώμη των άλλων. Ναι σίγουρα μπορείς να την λάβεις υπόψη σου αν νομίζεις ότι χρειάζεσαι κάτι, αλλά καλώς ή κακώς ζούμε σε μια χώρα που επικρατεί η αντίληψη "Να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα"  και αυτό δεν το χρειάζεσαι. Αντιλαμβάνομαι ότι δεν μπορείς να κάνεις πάντα του κεφαλιού σου, αλλά δεν είναι δυνατόν να δίνεις βάση και προτεραιότητα στην μισαλλοδοξία των άλλων. Και όπως δεν σε νοιάζει η γνώμη των άλλων, μην ασχολείσαι και εσύ μαζί τους αν δεν στο ζητήσουν.
  5. Πες αντίο στους τοξικούς σου "φίλους". Υπάρχουν αποδεδειγμένα άνθρωποι οι οποίοι μας κάνουν κακό. Είναι οι αποκαλούμενοι "τοξικοί" , όσο κι αν με ενοχλεί αυτός ο όρος, δυστυχώς αληθεύει. Είναι όλοι αυτοί οι άνθρωποι που μας κάνουν να βγάζουμε τον κακό μας εαυτό, που μας τραβάνε κάτω, αντί να μας ανυψώνουν, που μας απομυζούν όλη την ενέργεια και την ζωή, αυτοί που είναι γεμάτοι φθόνο, χωρίς ίχνος αγάπης για τον συνάνθρωπο, είτε απλά συνάδελφοι που θέλουν να πατήσουν επί πτωμάτων (μεταξύ αυτών και του δικού μας). Έχω γράψει ένα άρθρο στο δικό μου Blog με τους 20 ανθρώπους που πρέπει να βγάλεις από την ζωή σου τώρα, ίσως είναι καλύτερα να τους ρίξεις μια ματιά. 
  6. Ώρα να αποκτήσεις ένα χόμπι ή να μάθεις την ξένη γλώσσα που τόσο πολύ ήθελες. Μην αφήνεις για αύριο αυτό που μπορείς να κάνεις σήμερα. Πρέπει τώρα να επενδύσεις στον εαυτό σου, για να μπορέσεις να αποκαλύψεις την καλύτερη εκδοχή του. Και μην ακούω βλακείες, η ηλικία μας δεν έχει καμία σημασία.
  7. Τα λάθη είναι αυτά που μας κάνουν ανθρώπους. Σημασία έχει να τα αναγνωρίζεις, να μαθαίνεις από αυτά και να συνεχίζεις και αν κάνεις λάθος, μπορείς πάντα να ζητήσεις συγγνώμη. Δεν είναι κακό να ζητάμε συγγνώμη, όπως δεν είναι κακό να κάνουμε λάθη. Είναι αυτό που μας κάνει ανθρώπους. 
  8. Να είσαι ευγνώμων για ό,τι έχεις, αλλά να μην σταματάς να θέλεις περισσότερα. Έχω βαρεθεί να ακούω συνέχεια την συγκαταβατική φράση "ε, υγεία να έχουμε και όλα καλά" . Υγεία είχαν και αυτοί στον Τιτανικό, τύχη δεν είχαν. Ναι,είμαι ευγνώμων για ό,τι έχω αλλά δεν θεωρώ κακό να θέλω περισσότερα και καλύτερα για μένα και τους αγαπημένους μου.
  9. Μην σταματάς να ονειρεύεσαι. "Όταν φτάσεις στην κορυφή ενός βουνού, συνέχισε να ανεβαίνεις!" - Τζ. Κέρουακ. Μην σταματάς να ονειρεύεσαι, μην σταματάς να κυνηγάς το καλύτερο. Εδώ θυμάμαι και την ευμπνευσμένη ομιλία του Steve jobs, Στο πανεπιστήμιο του Stanford Stay hungry, stay foolish. Αν δεν την έχεις δει, αξίζει να την δεις. Εδώ είναι με ελληνικούς υπότιτλους.
  10. Μην σταματάς να βοηθάς τους άλλους. Όταν βοηθάς τους άλλους, βοηθάς τον εαυτό σου. Δεν χρειάζεται να γίνεις ιεραπόστολος, μπορείς να βοηθήσεις τους άλλους με μικρές καθημερινές πράξεις. Όπως το να βοηθήσεις ένα τυφλό να περάσει τον δρόμο ή να κάνεις τα ψώνια μιας γιαγιάς που δεν μπορεί. Αγαπημένη μου σκηνή της Αμελί είναι όταν η Αμελί πιάνει αγκαζέ τον τυφλό και το περιγράφει όλα όσα βλέπει γύρω της με τον δικό της χαρακτηριστικό τρόπο. Ορίστε, συγκινήθηκα τώρα.

    Είμαι η Κατερίνα και ελπίζω να σε βοήθησε το άρθρο μου. Μπορείς να μάθεις περισσότερα για μένα εδώ.

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->