5 νόστιμες επιλογές για να συνοδεύσεις τα λαδερά και τα όσπρια

Διάβασε επίσης

Επιστρέφοντας στην καθημερινότητα ξεκίνησε πάλι ο πονοκέφαλος του "τι θα μαγειρέψω πάλι σήμερα". 

Σήμερα σου έχω προτάσεις για 5 μεζεδάκια για να συνοδεύσεις τα λαδερά και τα όσπρια και καλύπτουν και τα πιο απαιτητικά γούστα


Αν τα φτιάξεις κανείς δε θα διαμαρτυρηθεί για τα όσπρια και θα με θυμηθείς!

Λοιπόν ξεκινάμε με τις σαλάτες. Μαρουλοσαλάτα η απλή! Συνδυάζω πολύ συχνά τις φακές με μαρουλοσαλάτα ή...

Φακές με μαρουλοσαλάτα

...λαχανοσαλάτα και είναι συνοδευτικά χωρίς επιπρόσθετες θερμίδες που σε χορταίνουν.

Σαλάτα Λάχανο

Άλλες φορές επιλέγω να συνδυάζω τις φακές μας με ελίτσες χειροποίητες από τη μαμά μου ή με ψαράκι (μας αρέσουν πολύ οι σαρδέλες σε λάδι και λεμόνι από κονσέρβα γνωστής μάρκας).



Τι καλύτερο από το να συνδυάσεις τη φασολάδα (εγώ τη φτιάχνω κόκκινη και μου βγαίνει πεντανόστιμη) με ελίτσες αλλά και πάστα κόκκινης πιπεριάς Φλωρίνης λιωμένη μαζί με μελιτζάνα και διάφορα μπαχαρικά! Δώρο της κουμπάρας μου από την Καβάλα. Υπόσχομαι σύντομα να μάθω τη συνταγή και να τη μοιραστώ μαζί σου καθώς πρόκειται για υπέροχο μεζέ που ταιριάζει πολύ με τα όσπρια αλλά και σκέτος πάνω σε ψωμάκι για τσίπουρο δε σου λέω τίποτα!


Στο τέλος άφησα τον πιο εκλεκτό μεζέ κατά τη γνώμη μου. Πέστροφα καπνιστή πάνω σε μαρούλι με λάδι, λεμόνι και ξερό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες. Δεν έχεις φάει πιο νόστιμο μεζέ από αυτόν.


Επειδή η ζωή θέλει ποικιλία και λίγη καλοπέραση μη διστάσεις να δοκιμάσεις τις προτάσεις μου και κανείς δε θα παραπονεθεί ξανά για τις φακές ή τη φασολάδα που έχεις μαγειρέψει. Εμείς οικογενειακώς αγαπάμε πολύ αυτά τα φαγητά και φροντίζω δυο φορές την εβδομάδα να τα τρώμε. Ακόμα και ο μικρός έχει μάθει και τρώει φακές, φασολάδα και γίγαντες με πολύ ευκολία.
Εσύ χρησιμοποιείς τέτοια συνοδευτικά για ποικιλία; Μοιράσου τις ιδέες σου μαζί μας στα σχόλια. Σε περιμένω!

Έλενα

2 Σχόλια

Take a moment to leave a comment!

Δημοσίευση σχολίου

Take a moment to leave a comment!

-->