5 Συμβουλές για να ενυδατώσεις την επιδερμίδα σου φυσικά

Διάβασε επίσης

Το καλοκαίρι η ανάγκη για ενυδάτωση είναι πολλαπλάσια, καθώς ο ήλιος μεταξύ άλλων συμβάλει και στην αφυδάτωση της. Εδώ σου μάζεψα μερικές συμβουλές για να ενυδατώσεις φυσικά την επιδερμίδα σου. Εύχομαι να σε βοηθήσουν.


1. Πιες άφθονο νερό. Και κυριολεκτώ ως προς το άφθονο. Τουλάχιστον 10 ποτήρια νερό αν γίνεται και παραπάνω. Ο πιο ασφαλής και γρήγορος τρόπος να ενυδατώσεις την επιδερμίδα σου είναι πρώτα από μέσα. Αν δυσκολεύεσαι να πιεις νερό έχω στο blog μου ένα παλαιότερο άρθρο με 7 τρόπους για να πίνετε περισσότερο νερό.

2. Ελαιόλαδο, αμυγδαλέλαιο, βούτυρο καριτέ ή έλαιο καρύδας. Όποιο από τα 4 κι αν επιλέξεις είναι σίγουρο ότι θα ενυδατώσουν την επιδερμίδα σου σε βάθος. Μπορείς επίσης να τα χρησιμοποιήσεις και στην μπανιέρα σου διαλύοντας τα μέσα στο μπάνιο σου.

3. Βάλε στην διατροφή σου λαχανικά και φρούτα. Είναι ότι καλύτερο για να πετύχεις την ενυδάτωση που επιθυμείς. Το ίδιο το ανθρώπινο σώμα αποτελείται σε μεγάλο ποσοστό από νερό, οπότε πρέπει να αναπληρώνουμε συνεχώς τα αποθέματα που χάνονται μέσω του ιδρώτα και των ούρων. Προτίμησε τα αγγουράκια, το καρπούζι, τις τομάτες και τα ραπανάκια. 

4. Προτίμησε τροφές με Βιταμίνη Α. Η βιταμίνη αυτή, ενισχύει την ανάπτυξη των οστών και το ανοσοποιητικό σύστημα, αλλά ενισχύει και την υγεία του δέρματος. Θα την βρείτε στα πράσινα λαχανικά, καρότα, στο πεπόνι και στο μοσχαρίσιο κρέας και το συκώτι. 

5. Τα Ωμέγα 3 λιπαρά είναι ο σύμμαχος σου. Βοηθούν τον οργανισμό σου να παράγει έλαια και να μένει ενυδατωμένος. Θα τα βρεις στα λιπαρά ψάρια όπως η σαρδέλα, ο σολωμός, ο τόνος, επίσης στον λιναρόσπορο, το αβοκάντο, τα καρύδια, τα φασόλια και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά. 

Εσείς πως ενυδατώνετε την επιδερμίδα σας; 

Είμαι η Κατερίνα και ελπίζω να σε βοήθησε το άρθρο μου. Μπορείς να μάθεις περισσότερα για μένα εδώ.

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->