5+1 συμβουλές για να ταξιδέψεις στο εξωτερικό με το μωρό σου

Διάβασε επίσης

Φίλη μου σήμερα θα μιλήσουμε για το τι έκανα εγώ και δούλεψε καλά στο ταξίδι μας στη Βενετία το Μάη που είχα μαζί μου και το Βαγγελάκο ηλικίας 20 μηνών τότε. Το παν είναι η έγκαιρη και σωστή οργάνωση και να έχεις τη σωστή διάθεση για το ταξίδι...ναι αυτή την ανεβασμένη και χαρούμενη διάθεση που είχες και πριν γίνεις μάνα όταν ετοίμαζες ταξίδι και χωρίς μωρό! Το παιδί είναι ένας τεράστιος καθρέπτης συναισθημάτων οπότε όπως κι αν νιώθεις εσύ, έτσι θα νιώθει και το παιδί.

Η πρωινή πτήση βολεύει γιατί έχεις μεγαλύτερες πιθανότητες να κοιμηθεί το παιδί

Πάμε λοιπόν να δούμε αναλυτικά τα δικά μου Tips για ένα ταξίδι στο εξωτερικό με το μωρό. Να θυμίσω και πάλι ότι η ηλικία του παιδιού σε αυτή την ανάρτηση είναι περίπου 20 μηνών και τα tips όλα έχουν βγει μετά τη δική μας πρόσφατη εμπειρία.

1. Τσέκαρε τα χαρτιά του παιδιού νωρίς.
Φρόντισε λοιπόν να έχεις φτιάξει ή προμηθευτεί τα κατάλληλα χαρτιά στο παιδί για να μπορέσει να ταξιδέψει κι εκείνο και να μη σας περιμένει καμιά δυσάρεστη έκπληξη στο αεροδρόμιο. Να θυμάσαι ότι στα ταξίδια του εξωτερικού χρειάζεται οπωσδήποτε διαβατήριο (ενίοτε και βίζα) και στις πτήσης του εσωτερικού οπωσδήποτε ταυτοπροσωπία. Αν έχεις αμφιβολίες μπορείς να ρωτήσεις τους υπαλλήλους του κοντινότερου ΚΕΠ στην περιοχή σου. Επίσης μην ξεχάσεις να κλείσεις και το εισιτήριο του παιδιού. Οι περισσότερες εταιρείες προσφέρουν σχεδόν τζάμπα τα εισιτήρια για παιδάκια μέχρι δύο ετών.

2. Παπούτσια να πάρεις!
Ναι...κι όμως έγινε κι αυτό. Επειδή η πτήση μας ήταν πολύ πρωινή τον ξύπνησα και τον πήρα αγκαλίτσα για να τον κατεβάσω στο αυτοκίνητο...Η κίνηση αποδείχθηκε σωστή μιας και ο μικρός δεν ξεβολεύτηκε πολύ και συνέχισε να είναι ήρεμος και μισονυσταγμένος μέχρι και το αεροδρόμιο και λάθος γιατί ξεχάσαμε να πάρουμε μαζί μας τα παπούτσια του παιδιού με αποτέλεσμα να φτάσει το παιδί Βενετία μονίμως σκαρφαλωμένος στην αγκαλιά μου και επιπλέον με το που φτάσαμε στο προορισμό μας αμέσως κινηθήκαμε προς την αγορά για να πάρει ο μικρός παπούτσια. Γι' αυτό βάλε σίγουρα ένα ζευγάρι έξτρα παπούτσια στη τσάντα του παιδιού για να μην τρέχεις στην αγορά αμέσως μόλις φτάσεις στον προορισμό σου!

3. Κλείσε έξυπνα τα εισιτήρια σου.
Εμείς προτιμήσαμε την πρωινή πτήση (9:00πμ) επίτηδες για να ξανακοιμηθεί ο μικρός ένα μεγάλο μέρος της πτήσης όπως κι έγινε! Με το που ξεκίνησε η πτήση ο μικρός χώθηκε στην αγκαλιά μου κι αποκοιμήθηκε. Άρα κλείσε τα εισιτήρια με βάσει τις συνήθειες του παιδιού και σαφώς κοντά στην ώρα του ύπνου του.

4. Γράψε στη λίστα σου :"Να θυμηθώ να πάρω όλα τα αξεσουάρ καροτσιού!").
Ομπρέλα για τον ήλιο & αδιάβροχο οπωσδήποτε πρέπει να έχεις μαζί σου καθώς τα πάντα μπορούν να συμβούν κι από τη στιγμή που χρειάζεσαι το καρότσι ακόμα φρόντισε το παιδάκι σου να είναι πλήρως προστατευμένο.

5. Κουβάλησε όσο το δυνατό λιγότερες αποσκευές μπορείς.
Από τη στιγμή που χρειάζεστε ακόμα το καρότσι πρέπει να έχετε χέρια ελεύθερα για να μπορείτε να τις διαχειρίζεστε ακόμα και με ένα χέρι. Οι τσάντες τύπου Backpack είναι εξαιρετική επιλογή για ταξίδι.

+1. Ετοίμασε σωστά τη χειραποσκευή που θα έχεις μαζί σου μέσα στο αεροπλάνο.
Φρόντισε να έχεις εύκαιρα κάποια αγαπημένα πραγματάκια  του μικρού ώστε να μπορέσει λίγα λεπτά να ηρεμήσει και να απασχοληθεί με τα παιχνίδια του. Επιπλέον το μπουκάλι του με το νερό και μια ελαφριά κουβερτούλα μήπως χρειαστεί να πολεμήσετε τον κλιματισμό μέσα στην καμπίνα του αεροσκάφους και να νανουριστεί με ένα αντικείμενο οικείο προς αυτό. Και γιατί όχι και κάποιο μικρό σνακ που θα ξεγελάσει το μικρό μέχρι να φτάσετε στο ξενοδοχείο!

Αν σκέπτεστε να πάτε ταξίδι με το μικρό και δεν το αποφασίζετε, σας ομολογώ ότι ο μικρός ήταν άψογος σε όλο το ταξίδι και μάλιστα το απόλαυσε μαθαίνοντας καινούρια πράγματα! Εσείς το έχετε τολμήσει;;; Περιμένω τις απαντήσεις στα σχόλια!!!

Αυτά για σήμερα...
Είμαι η Έλενα
και μέχρι την επόμενη φορά
Σε φιλώ




Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->