5 + 1 Συνταγές DIY Scrub για τέλειο δέρμα

Διάβασε επίσης

Η απολέπιση είναι ένα σημαντικό βήμα στην περιποίηση της επιδερμίδας μας και δεν θα πρέπει να την παραμελούμε. Ακόμα και αν δεν καταφέρνουμε να απολεπίσουμε συχνά το δέρμα μας είναι καλό να αφιερώσουμε λίγα λεπτά για την περιποίηση του. Μια καλή απολέπιση βοηθάει την ενυδατική που θα απλώσουμε μετά να απορροφηθεί και να ενεργήσει καλύτερα, ενώ τα συστατικά που περιέχονται στο scrub συχνά έχουν τα ίδια ευεργετικές ιδιότητες για το δέρμα μας.

6 Συνταγές DIY για Scrub στο σπίτι





1. Μπανάνα, καρύδα και ζάχαρη. Σε ένα μπωλ λιώνουμε μισή μπανάνα και προσθέτουμε 2-3 κουταλιές ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά και στο τέλος προσθέτουμε και δυο κουταλιές σούπας λάδι καρύδας. Το scrub αυτό είναι ιδανικό για να απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, ενώ το έλαιο καρύδας ενυδατώνει την επιδερμίδα σε βάθος.

2. Ελαιόλαδο και ζάχαρη. Ιδανικό για τις πιο ξηρές επιδερμίδες, το scrub αυτό είναι το πιο απλό, εύκολο και γρήγορο απολεπιστικό σώματος που μπορεί κανείς να φτιάξει μόνος του στο σπίτι. ΤΟ ελαιόλαδο προσφέρει πλούσια ενυδάτωση, ενώ η ζάχαρη απολεπίζει την επιδερμίδα χωρίς να την τραυματίζει. Προσθέστε 2 κουταλιές καφέ για να το μετατρέψετε σε αντικυτταριδικό απολεπιστικό.

3. Ζάχαρη και Βανίλια. Σε ένα μπωλ προσθέτουμε 2 κουταλιές καστανή ζάχαρη, 2 κουταλίες λευκή ζάχαρη, 3 κουταλιές της σούπας αμυγδαλέλαιο και 3 σταγόνες εκχύλισμα από βανίλια ( ή ένα σκονάκι). Είναι ιδανικό για όσες έχουν ευαίσθητο δέρμα καθώς τα υλικά του είναι εξαιρετικά απλά και φιλικά με το δέρμα μας.

4. Μέντα για αναζωογόνηση. Ανακατεύουμε λευκή ζάχαρη με ψιλοκομμένα φύλλα μέντας ή δυόσμου και προσθέτουμε αμυγδαλέλαιο. Είναι ιδανικό για να το χρησιμοποιήσεις μετά από μια κουραστική μέρα καθώς το άρωμα του θα σε αναζωογονήσει. 

5. Λεμονάκι μυρωδάτο. Θα χρειαστείς τον χυμό ενός λεμονιού, μαγειρική σόδα, ένα φακελάκι απο βρασμένο πράσινο τσάι ( το οποίο θα σκίσεις και θα αδειάσεις το περιεχόμενο του στο μπωλ) και αμυγδαλέλαιο. Για όσες έχουν λιπαρή επιδερμίδα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και στο πρόσωπο. Είναι τέλειο scrub για αποτοξίνωση και καθαρισμό και τονώνει την επιδερμίδα μας, καθώς την απολεπίζει απαλά.

6. Βρώμη για βαθιά απολέπιση. 2 κουταλιές βρώμης και 1 κουταλιά ζάχαρης συνδυασμένες με ελαιόλαδο και λάδι καρύδας είναι ιδανικές για να δημιουργήσεις ένα απολεπιστικό που καθαρίζει σε βάθος και ταυτόχρονα ενυδατώνει. 

Σημαντικό: Το scrub για το σώμα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο πρόσωπο, καθώς οι κόκκοι της ζάχαρης είναι πιο χοντροί και μπορεί να τραυματίσουν την επιδερμίδα του προσώπου σου. Προτίμησε να αντικαταστήσεις την ζάχαρη με αλάτι αν θέλεις να δοκιμάσεις να το εφαρμόσεις στο πρόσωπο σου.

Είμαι η Κατερίνα και ελπίζω να σε βοήθησε το άρθρο μου. Μπορείς να μάθεις περισσότερα για μένα εδώ.

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->