Cupcakes σοκολάτας εύκολα και πεντανόστιμα

Διάβασε επίσης

Σάββατο πρωί, σε μιάμιση ώρα έχω ραντεβού με τον προπονητή μου, τι να κάνω για να περάσει η ώρα; Ας φτιάξω κάπκεικ! Τζάμπα και το γυμναστήριο τζάμπα και ο προπονητής! Αλλά αφού πέτυχαν τα κάπκεικ, μόνο αυτό έχει σημασία!

Γράφει η Ερωφίλη από το ιστολόγιοerofilipateraki.gr

Υλικά για τα σοκολατένια cupcakes

  • 80 γρ. Κουβερτούρα
  • 4 κουταλιές σούπας κακάο/ρόφημα σοκολάτας
  • 120 γρ. βραστό νερό
  • 80 γρ ελαιόλαδο/βιτάμ/ηλιέλαιο
  • 130 γρ. Κρέμα γάλακτος
  • 120 γρ. Ζαχαρη
  • 2 αβγά
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 150 γρ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ½ κ.γ. σόδα
Προαιρετικά
  • icing ή μερέντα για την επικάλυψη
  • σταγόνες σοκολάτας 


Εκτέλεση για να γίνουν τα cupcake τέλεια


Σε ένα μπολ βάζεις την κουβερτούρα, αφού την σπάσεις σε κομμάτια, το κακάο και το βραστό νερό και ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν. Προσθέτεις το λάδι, την κρέμα γάλακτος τη ζάχαρη και τα αβγά και αν θέλεις λίγη βανίλια, αλλά και χωρίς αρώματα θα βγουν τέλεια, οπότε αν δεν έχεις βανίλια στο ντουλάπι σου μην σκας! Και ξέρω ότι ακούγεται παράξενο, αλλά μην ξεχάσεις το αλάτι, μπορεί να πρόκειται για γλυκό αλλά το αλάτι κάνει θαύματα στη γεύση!

Έχεις λοιπόν έτοιμο ένα όμορφο μείγμα, το μόνο που μένει είναι το αλεύρι και η σόδα. Αν δεν βαριέσαι και δε σε νοιάζει να πλύνεις ένα ακόμα μπολ, ανακατεύεις το αλεύρι με τη σόδα ξεχωριστά και μετά τα προσθέτεις στο μίγμα σου. Διαφορετικά ρίξ'τα όλα μέσα στο μπολ και ανακάτευε!

Για να γεμίσεις πιο εύκολα τα χαρτάκια cupcake μπορείς να βάλεις το μείγμα σου σε μια κανάτα. Η δόση είναι για 12 καπκέικ. Για να είναι όλα το ίδιο μέγεθος καλό είναι να μην τα γεμίσεις μέχρι πάνω από την αρχή ώστε να συμπληρώσεις μετά με το μείγμα σε όσα χρειάζεται και επίσης, μην τα γεμίσεις μέχρι πάνω, ακόμα κι αν έχεις περισσότερο μείγμα. Άφησε λίγο περιθώριο γιατί χρειάζονται χώρο για να φουσκώσουν.


Για το ψήσιμο, προθέρμανε το φούρνο σου στους 160 βαθμούς και ψήσε για 20 λεπτά. Μην ξεχνάς, να μην ανοίγεις το φούρνο για να ελέγχεις πώς πάνε, άστα να ψηθούν με την ησυχία τους αλλιώς ό,τι φούσκωμα είχαν θα το χάσουν, πλαφ, τέλος!

Αν δεν είσαι σίγουρη ότι είναι έτοιμα, βύθισε ένα μαχαίρι στο κάπκεικ, αν είναι καθαρό, όλα καλά, κλείσε το φούρνο και άσε να κρυώσουν. Αν το μαχαίρι έχει υπολείμματα άφησέ τα για 5 λεπτά ακόμα.


Για το σερβίρισμα, μέχρι να κρυώσουν τα κάπκεικ, πήγαινε μέχρι το μίνι μάρκετ και βρες ένα icing της επιλογής σου, ή μερέντα. Και εννοείται λίγες νιφάδες ή σταγόνες σοκολάτας (αν βρεις και άσπρη σοκολάτα ακόμα καλύτερα για να κάνει αντίθεση!).


Εάν δεν έχεις αυτό το πίρι πίρι για γαρνίρισμα, μην σκοτίζεσαι. Κόψε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα και στη μέση κάνε μία μικρή μικρή τρυπούλα, όσο πιο μικρή τόσο καλύτερα. Πιάσε την στα χέρια σου σαν χωνί, βάλε μέσα το icing ή την μερέντα, τύλιξε τις άκρες και ιδού, έχεις στα χέρια σου το απόλυτο εργαλείο γαρνιρίσματος! Ρίξε πέντε σταγόνες άσπρης σοκολάτας και έτοιμα!

Enjoy!

Ερωφίλη από το ιστολόγιοerofilipateraki.gr

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->