7 + 1 must κομμάτια κάθε γυναικείας ντουλάπας

Διάβασε επίσης

Κορίτσια μου, φαντάζομαι ότι οι περισσότερες από εσάς έχετε κατεβάσει ήδη τα χειμωνιάτικα και είμαι σίγουρη ότι σας έχει πιάσει ένας μικρός πανικός.
Σκέφτεστε:
  •      Ποια είναι τα trends της μόδας;
  •      Τι λείπει από τη γκαρνταρόμπα μου;
  •       Μπορώ να μεταποιήσω το vintage κουστούμι της μαμάς;
  •       Πως μπορώ να συνδυάσω τα καινούρια μου ankle μποτάκια;
  •       Ποιο είναι το διαθέσιμο budget μου;
Καταρχήν, έχουμε αναφέρει σε προηγούμενο post ότι δεν χρειάζεται να αγοράζετε πάνω από τρία trends της μόδας. Δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεστε αφού υπάρχουν κάποια κλασσικά κομμάτια που μπορείτε να έχετε στη ντουλάπα σας & μπορούν να συνδυαστούν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και να σας χαρίσουν κάθε φορά ένα καινούργιο και στιλάτο outfit.



Ας δούμε λοιπόν τι χρειάζεται να έχει κάθε γυναίκα στη ντουλάπα της.
  1. Παλτό: Πάντα πρέπει να υπάρχει ένα παλτό στη ντουλάπα μας. Προτιμήστε το σε χρώματα όπως μαύρο, καφέ, μπεζ, τα οποία συνδυάζονται ευκολότερα.
  2. Ρολόι: Ένα κλασσικό και κομψό ρολόι αποτελεί ένα κόσμημα που μπορούμε να φοράμε από το πρωί μέχρι το βράδυ.
  3. Γυαλιά Ηλίου: Όχι μόνο χρειάζονται για πρακτικούς λόγους αφού στην Ελλάδα έχει ήλιο 360 μέρες τον χρόνο αλλά αποτελεί και ένα αξεσουάρ που ολοκληρώνει μία γυναικεία εμφάνιση. Ιδανικά, πρέπει να έχουμε ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου για τον χειμώνα και ένα για το καλοκαίρι. Αν δεν γίνεται, τότε τα γυαλιά σε χρώμα μαύρο είναι all time classic.
  4. Μπαλαρίνες: Υπάρχουν αρκετές κοπέλες που δεν τις προτιμούν. Εγώ προσωπικά δεν ανήκω σε αυτήν τη κατηγορία! Θεωρώ ότι ένα ζευγάρι κλασσικές μπαλαρίνες φοριούνται όλες τις ώρες της ημέρας & είναι ιδιαίτερα χρήσιμες στις σύγχρονες γυναίκες που τρέχουν & δε φτάνουν.
  5. Lovely Jeans: Κορίτσια ξέρω ότι έχετε πολλά jeans αλλά είστε σίγουρες ότι διαλέγετε τα κατάλληλα που ταιριάζουν και κολακεύουν τη σιλουέτα σας; Ένα ζευγάρι jeans το οποίο μας εφαρμόζει τέλεια είναι πάντα στη μόδα!
  6. Μini-Bag: Αυτά τα μικρά τσαντάκια έχουν αρχίσει τα τελευταία χρόνια να αποτελούν must have κομμάτια της γκαρνταρόμπας μας. Μπορούν να φορεθούν όλες τις ώρες, ανάλογα φυσικά και από το υλικό που είναι φτιαγμένα. Βέβαια, προσωπικά τα μικρά τσαντάκια μου αρέσουν να τα κρατάω κυρίως το βράδυ. Επίσης κορίτσια μου, τα brand τσαντάκια που δείχνουν το λογότυπό τους, καλύτερα να αποφεύγονται με τις βραδινές σας εμφανίσεις.
  7. Μαύρες Γόβες: Εντάξει νομίζω ότι όπως όλες έχουμε ένα μαύρο φόρεμα, έτσι έχουμε και τις μαύρες γόβες. Όπως και να τις συνδυάσετε, ένα ζευγάρι μαύρες γόβες, θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπες!
  8. Little Black DressΈχει χυθεί αρκετό μελάνι για αυτό το «μαύρο φόρεμα». Αποτελεί το πιο πολύτιμο κομμάτι αφού μπορεί να φορεθεί σε όλες τις περιστάσεις. Από ένα γάμο, μέχρι μια βόλτα με τις φίλες μας και πάντα να έχουμε μια κομψή εμφάνιση.


***
Και τώρα φίλες μου ήρθε η ώρα για τα καλύτερα outfits της εβδομάδας των κοριτσιών μας που χρησιμοποίησαν το hashtag #myeditlook στο Instagram μας!

⟾ Θα μπορούσε να είναι πίνακας ζωγραφικής, πριγκίπισσα του παραμυθιού, λουλούδι του κήπου! Ρομαντικό outfit, άψογα εναρμονισμένο με το εκπληκτικό backround! Περισσότερα κρίνα στη κοιλάδα θα βρείτε στο Lillies of Valley.



⟾ Η Αθηνά φοράει ένα oversize pullover με μία καταπληκτική φούστα με κοψίματα και διαφάνειες. Το κόκκινο κραγιόν ολοκληρώνει την εμφάνιση της, δίνοντας στο σύνολο της εικόνας χρώμα & ζωντάνια! Την Αθηνά θα τη βρείτε στο athenas_report. Μπείτε να δείτε και τη φούστα!!!


⟾ Η Λουκία έχει συνδυάσει το απόλυτο trend της μόδας για φέτος (καρό blazer) με τα ανέκαθεν κλασσικά converse ή κονβερσάκια όπως προτιμώ να τα λέω! Το ύψος του blazer, t-shirt και mini-bag είναι ιδανικό! Τη Λουκία θα τη βρείτε στο thefashionreportergr.

Σας φιλώ,


Και έφτασε η στιγμή που θα μιλήσουμε για τα αξεσουάρ
Μία εμφάνιση χωρίς τα ανάλογα αξεσουάρ αποτελεί μία εμφάνιση μισοτελειωμένη. Και αυτό διότι μία μικρή στιλιστική λεπτομέρεια μπορεί να απογειώσει μια κομψή εμφάνιση. Μπορεί φυσικά και να την καταστρέψει, γι’ αυτό προσοχή στους συνδυασμούς που κάνετε!
Φέτος, τα αξεσουάρ - κλειδιά που δείχνουν ότι έχετε άποψη, έχουν την τιμητική τους! Ένα oversized κολιέ, μια statement τσάντα, ένα φουλάρι στα μαλλιά ή ένα καπέλο μπορούν να αλλάξουν ολοκληρωτικά την εικόνα του look μας. Άλλωστε τα It-Girls ξεχωρίζουν διότι ξετρυπώνουν και συνδυάζουν τα αξεσουάρ τους άψογα με την υπόλοιπη του εμφάνιση τους, με αποτέλεσμα να την απογειώνουν!

Πάμε να δούμε λοιπόν ποια είναι τα αξεσουάρ που πρέπει να συμπεριλάβουμε στη γκαρνταρόμπα μας.
  • Γυαλιά ηλίου! Σας αρέσει δεν σας αρέσει, τα γυαλιά ηλίου είναι must have χειμώνα – καλοκαίρι. Όπως έχουμε ξαναπεί, η χώρα μας έχει 360 ημέρες το χρόνο άρα.. τα γυαλιά τα έχουμε πάντα μαζί μας. Εγώ προτιμώ πιο κλασσικούς σκελετούς για να μην αναγκάζομαι να τους αλλάζω συνέχεια. Πάντως η φετινή μόδα επιτάσσει τα flat–top γυαλιά ηλίου.
  • Μαντήλια! Τα τελευταία χρόνια, η μόδα φαίνεται ότι έχει επαναφέρει το vintage στυλ και τα στοιχεία των 60’s και 70’s, με τρανταχτό παράδειγμα την επανεμφάνιση των μαντηλιών στο κεφάλι ή στο λαιμό.
  • Statement Κοσμήματα! Διαφορετικά ή μονά σκουλαρίκια, δαχτυλίδια που καλύπτουν τα δάκτυλα χεριών, εντυπωσιακές καρφίτσες, ροκ και twisted κοσμήματα. 
  • Mini & Belt bags! Τα mini bags είναι all time classic, ενώ τα belt bags είναι φετινή τάση, τη οποία τώρα έχουμε αρχίσει να την ενσωματώνουμε στα look μας.
  • Χαμόγελο! Όσο τέλειος και να είναι ο συνδυασμός των ρούχων, των αξεσουάρ και των υποδημάτων μας, αν δεν χαμογελάμε, δεν αναδεικνύεται τίποτα. Για εμένα το καλύτερο αξεσουάρ είναι το χαμόγελο μας! Ακόμα και το πιο χλιαρό outfit, δείχνει αλλιώς όταν χαμογελάμε.


Επειδή το χαμόγελο είναι το καλύτερο αξεσουάρ, διάλεξα τα πιο χαμογελαστά κορίτσια που χρησιμοποίησαν το hashtag μας #myeditlook στον λογαριασμό μας στο Instagram. Κορίτσια μου, say cheece!!
➜ Το χαμόγελο της Άννας συνοδεύει το vintage στυλ της με επιτυχία. Την Άννα θα την βρείτε στο anna_cherrywave!

➜ Η Αθηνά συνδυάζει το χαμόγελό της με το υπέροχο παπιγιόν της (αγαπημένο αξεσουάρ). Την Αθηνά θα τη βρείτε στο athenas_report.


➜ Η Κατερίνα, φοράει το πιο ναζιάρικο χαμόγελο της, για αξεσουάρ! Την Κατερίνα θα τη βρείτε στο thekmprojects!


Χαμογελάτε, κάνει τους άλλους να αναρωτιούνται!



Τσάντες: Βασικό αξεσουάρ

 Οι δε τσάντες πολλές και διαφορετικού τύπου, μικρές, μεγάλες, κλασσικές, μοντέρνες.

Και κάπως έτσι αποφάσισα να σου μιλήσω σήμερα για τις πιο hot τσάντες που θα φορεθούν το χειμώνα του 2019. Και μπορώ να πω ότι όλες τους είναι μία και μία! 

Τσάντες με animal print

Τα animal printέχουν κατακλύσει την αγορά στα ρούχα και στα παπούτσια όποτε δε θα μπορούσαν να μην χρησιμοποιηθούν και στις τσάντες. Όλο το ζωικό βασίλειο είναι εκεί και σας περιμένει να το κρατήσετε.
TIP: Όμως μεγάλη προσοχή θέλω να δώσεις στο γεγονός ότι καλό θα ήταν όταν θα κρατάς μια τέτοια τσάντα να μην τη συνδυάζεις με παπούτσια αντιστοίχου σχεδίου. Γενικά ο κανόνας είναι: ή φοράμε τα animal prints όλα μαζί, αλλά είναι αρκετά επικίνδυνο αν δε ξέρουμε το πως ή ένα κομμάτι κάθε φορά σε συνδυασμό το χρώμα της βάσης για να είμαστε σίγουρες.

Οι γεωμετρικές τσάντες

Είναι μεγάλη τάση για φέτος και έχει αγαπηθεί αρκετά από όλες εμάς. Οι γεωμετρικές τσάντες λοιπόν (όπως φανερώνει και το όνομά τους) έχουν γεωμετρικό σχήμα και αρκετά σκληρό και άκαμπτο υλικό. Τις συναντάμε σε μικρό σχήμα κυρίως και φοριούνται περισσότερο απόγευμα – βράδυ.
TIP: Προσοχή πρέπει να δώσεις και εδώ αφού τέτοιου είδους τσάντες απαιτούν και αντίστοιχο ντύσιμο. Το στυλ σου πρέπει να είναι πιο μοντέρνο και minimal.

Οι τσάντες κολιέ

Αυτές και αν αποτελούν τάση, που βέβαια δεν θα τη δεις πολύ φορεμένη αφού ακόμα προσπαθούμε να τη «χωνέψουμε». Στο εξωτερικό πάντως τη συναντάμε πολύ συχνά και μάλιστα θεωρείται και αγαπημένη αφού δίνει ελευθερία κινήσεων. Θα τη δεις σε μικρό μέγεθος κυρίως (πόσο βάρος να φορέσουμε ως κολιέ…;). 

The shiny ones

Παγιέτες, στρας, πέτρες.. λαμπερά υλικά που διακοσμούν βραδινά τσαντάκια για λαμπερές εμφανίσεις. Οι λεγόμενες sparkly bags είναι και φέτος στο επίκεντρο και ακολουθούν πάνω κάτω τους κανονισμούς των animal prints.

Κροκό τσάντες

Δε νομίζω να έφυγαν ποτέ από τη μόδα.. και φυσικά όλο και κάποια έχει η μαμά σου φυλαγμένη στη ντουλάπα της! Ε λοιπόν ήρθε η ώρα να χρησιμοποιηθεί ξανά. Κάτι που είναι λίγο διαφορετικό τώρα είναι ότι οι κροκό τσάντες των περασμένων δεκαετιών είναι μεγάλες και κλασσικού τύπου, ενώ τις φετινές  μπορείς να τις βρεις σε μικρότερο μέγεθος και με πιο μοντέρνο σχήμα.

Τσάντα σε στυλ ζώνης

Αυτού του είδους οι τσάντες δεν αποτελούν κάτι καινούριο αλλά έχουν ξανάρθει στη μόδα με καινούρια patterns και χρώματα. Φοριούνται κυρίως με casual ντύσιμο και είναι αρκετά βολικές. Αν θέλεις μπορείς να τη κρεμάσεις στον ώμο ή να τη φορέσεις χιαστί.
***



Σας φιλώ,

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->