Smoothie: Η απάντηση της μαμάς στη φράση "δε θέλω φρούτο"

Διάβασε επίσης

Φίλη μου σήμερα στο εβδομαδιαίο μας ραντεβού σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σου τι σκέφτηκα για να τρώει ο Βαγγελάκης τα φρούτα του. Αν και το δικό σου μικρό ζουζουνάκι έχει πλέον ξεπεράσει τη φρουτόκρεμα... ναι εμείς τη βαρεθήκαμε, και δυσκολεύεται ή αργεί ή φτύνει τα φρούτα του με αποτέλεσμα να έχει μειώσει δραματικά τις ποσότητες φρούτων τότε συνέχισε να διαβάζεις παρακάτω...! Σου έχω τη λύση...

Smoothies: το όπλο της μαμάς στη μάχη για τα φρούτα

Άσε με πρώτα να σου πω πως κατέληξα σε αυτή την επιλογή για το μικρό αντράκι μου. Ο Βαγγελάκος είναι πλέον 2 χρονών και κάτι. Η αλήθεια είναι ότι με τη φρουτόκρεμα δεν είχαμε ποτέ ιδιαίτερο πρόβλημα παρά μόνο ίσως ότι τη βαρέθηκε. Αφού ξεπέρασε και τους 18 μήνες ήθελα σιγά σιγά να μαθαίνει τις υφές των φρούτων καθώς και να μασάει κανονικά με τα δοντάκια του. Στην αρχή όλα ωραία και καλά, ο Βαγγελάκος το βρήκε παιχνίδι και πραγματικά έτρωγε κανονικά τα φρούτα του και μάλιστα το καλοκαιράκι είχε φτάσει με μια μεγάλη ποικιλία φρούτων στη διάθεσή μας. Έλα όμως που ο μικρός εκεί κατά τον Αύγουστο βαρέθηκε κι άρχισε να φτύνει τα φρούτα ή να μην τα τρώει και γενικότερα να οδηγεί τη μαμά στα όρια της απελπισίας... Για ένα μήνα όταν έφτανε η ώρα του φρούτου επικρατούσε γκρίνια και εκνευρισμός και από τις δυο πλευρές πράγμα που με στεναχωρούσε και με προβλημάτιζε.

Smoothies: το όπλο της μαμάς στη μάχη για τα φρούτα
Τα πολεμοφόδια της μαμάς!
Μια μέρα, όπως άνοιξα το ντουλάπι να πάρω κάτι είδα και πάλι το multi και μπήκα στον πειρασμό να του ξαναφτιάξω φρουτόκρεμα μπας και φάει λίγο φρούτο. Και τότε ήρθε η ώρα της αναλαμπής...
Αντί για φρουτόκρεμα σκέφτηκα τα Smoothies!

Επίσης μανούλα το θέμα είναι πως θα το "πουλήσεις" αυτό που θέλεις να κάνει το μικρό σποράκι σου. Εγώ φώναξα ενθουσιασμένη ότι σήμερα δε θα φάμε φρούτα (πρώτη λάμψη ανακούφισης στο πρόσωπο του μικρού) αλλά θα πιούμε ένα σούπερ δυναμωτικό χυμό (δεύτερη λάμψη περιέργειας στο πρόσωπο του) και θα τον βάλουμε σε ένα καταπληκτικό ποτήρι με μεγάάάάάάάάλο καλαμάκι (τρίτη λάμψη ενθουσιασμού στο πρόσωπο του Βαγγελάκη, ο οποίος δεν κρατιόταν πλέον να φτάσει αυτό το μεγάλο ποτήρι στα χέρια του) και κάπως έτσι έλυσα το πρόβλημά μου!

Smoothies: το όπλο της μαμάς στη μάχη για τα φρούτα
Ο Βαγγελάκος με το μεγάάάάάάλο ποτήρι σε δράση!

Πάμε να σου πω πως θα τα φτιάξεις κι εσύ λοιπόν...
Βασικά δεν υπάρχει συνταγή. Θα χρειαστείς φρούτα της επιλογής σου, λίγο πάγο και γάλα ή γιαούρτι. Εδώ να σου πω ότι το γάλα δίνει διαφορετική υφή στο χυμό και η αλήθεια είναι ότι ο μικρός το προτιμά περισσότερο!

Βάζεις τα πάντα στο multi και τα χτυπάς για να γίνουν χυμός...

Smoothies: το όπλο της μαμάς στη μάχη για τα φρούτα

Ααααααα...και μην ξεχάσεις το καταπληκτικό ποτήρι με το μεγάάάάάάλο καλαμάκι γιατί εκεί κρύβεται όλη η μαγεία! Αν μανούλα έχεις κι εσύ πρόβλημα όπως είχα εγώ με τα φρούτα τότε μόνος ένας τρόπος υπάρχει να κερδίσεις τη μάχη...Smoothie!

Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν άπειρες συνταγές για Smoothies. Εσύ θα επιλέξεις αυτή που ανταποκρίνεται στις ανάγκες του δικού σου παιδιού και περιμένω τις εντυπώσεις σου στα σχόλια!!!

Αυτά για σήμερα...
Είμαι η Έλενα
και μέχρι την επόμενη φορά
Σε φιλώ

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->