Σωματότυποι: πόσο σημαντικό είναι να τους γνωρίζουμε

Διάβασε επίσης

Ήρθε η ώρα της γνώσης και της επίγνωσης! Τέσσερις είναι οι βασικοί σωματότυποι που υπάρχουν και τα ονόματα τους είναι μήλο, μπανάνα, αχλάδι και κλεψύδρα. Το να ξέρουμε σε ποιον σωματότυπο ανήκουμε είναι πολύ σημαντικό, αφού γνωρίζοντάς τον μπορούμε να πάρουμε σωστές στιλιστικές αποφάσεις.

Σωματότυπος Μήλο
Ο κορμός είναι στρογγυλεμένος και τα μπράτσα είναι συνήθως πλαδαρά. Οι  γλουτοί είναι μικροί και επίπεδοι ενώ οι μηροί είναι αδύνατοι και τα πόδια λεπτά.

→ Don’ts: Φούστες σε γραμμή Α, ψηλόμεσες pencil, στενές miniskirts, cropped pants, στιλέτο ή άλλα υπερβολικά λεπτεπίλεπτα παπούτσια και τα boxy jackets καλό θα ήταν να αποφεύγονται.

Σωματότυπος Μπανάνα
Τα  χέρια και τα πόδια είναι λεπτά και μακριά, όχι όμως γυμνασμένα. Ο κορμός είναι μικρός και οι ώμοι λεπτοί. Τα οπίσθια είναι μικρά και επίπεδα. Πρόκειται για ένα σχήμα που δεν έχει πολλές καμπύλες.

→ Don’tsΜπλούζες, πουκάμισα, σακάκια και jackets σε ίσια γραμμή ή όγκο στην περιοχή των ώμων δεν ταιριάζουν στον τύπο μπανάνας. Στα don’ts συγκαταλέγονται και τα wrap φορέματα, οι φούστες και τα φορέματα σε Α γραμμή.

Σωματότυπος Κλεψύδρα
Οι γοφοί και η περιοχή του στήθους είναι φαρδιοί, ενώ η μέση είναι στενή δημιουργώντας έτσι το χαρακτηριστικό σχήμα της κλεψύδρας. Τα οπίσθια είναι τονισμένα και οι γάμπες φαίνονται γυμνασμένες.

→ Don’ts: Kοντά tops, ζιβάγκο, skinny jeans, πλισέ φούστες & οτιδήποτε με όγκο που προσθέτει πόντους. Θα πρέπει επίσης να μείνετε μακριά από τις φούστες και τα φορέματα που είναι πάρα πολύ στενά.

Σωματότυπος Αχλάδι
Ο σωματότυπος αυτός είναι κλασσικός των μεσογειακών γυναικών. Η μέση στενή, ενώ οι γοφοί είναι φαρδύτεροι από την περιοχή του στήθους. Ο λαιμός είναι κομψός και τα χέρια είναι λεπτά. Επίσης οι γάμπες είναι συνήθως λεπτές.

→ Don’tsΟι pencil φούστες, τα skinny jeans, τα boxy jackets, τα παντελόνια καθώς και οι φούστες σε έντονα χρώματα δυστυχώς δεν ταιριάζουν σε αυτόν τον τύπο σώματος.



Αφού γνωρίσαμε, καθορίσαμε και αποδεχτήκαμε τον τύπο του σώματός μας, μπορούμε να επιλέξουμε τις τάσεις της μόδας που μας ταιριάζουν και να απορρίψουμε αυτές που δεν μας κολακεύουν. Το θέμα είναι να προσαρμόζουμε τη μόδα πάνω μας και όχι το αντίστροφο.
***

Ό,τι σωματότυπο κι αν έχεις προσπάθησε να αποφύγεις τα στιλιστικά λάθη. Παρακάτω σου έχω

5 και ένα στιλιστικά λάθη που έχουμε κάνει όλες μια φορά στη ζωή μας!
  • Καταρχήν, πριν ξεκινήσετε να ετοιμάζεστε σκεφτείτε: Που πρόκειται να πάω, τι ώρα θα πάω, τι σωματότυπο έχω, σε ποια χώρα ζω. Η εμφάνιση μας πρέπει πάντα να εναρμονίζεται με τον χώρο που βρισκόμαστε, την ώρα, τη χώρα, την περίσταση και τον σωματότυπο μας (για το τελευταίο θα μιλήσουμε αναλυτικά στο επόμενο post).
  • Ξεκαθαρίστε στο μυαλό σας ότι οι διάσημοι ή pop stars ή highly recognized bloggers ντύνονται εξεζητημένα διότι εκτός του ότι θέλουν να έχουν εκκεντρικές εμφανίσεις, αυτή είναι η δουλειά τους και γι’ αυτό πληρώνονται!
  • Δεν χρειάζεται να αγοράζετε αξεσουάρ, απομίμηση των αυθεντικών για να έχετε μία πολύ καλή εμφάνιση. Θεωρείται απόλυτη κακογουστιά.
  • Πάντα προσέχουμε να μη προεξέχει το εσώρουχό μας από το παντελόνι ή να μη διαγράφει. Υπάρχουν λύσεις στην αγορά, με τις οποίες μπορείτε να αποφύγετε και τις δύο παραπάνω περιπτώσεις.
  • Κοσμήματα: Όσο λιγότερα, τόσο το καλύτερο. Το ντύσιμό μας πρέπει να έχει τόσες πληροφορίες, όσες χρειάζεται για να αναδειχθεί. Αλλιώς γίνεται φορτωμένο και στο τέλος έχουμε το αντίθετο αποτέλεσμα απ' ότι θα θέλαμε.
  • Μη φοράτε τις πρωινές ώρες τα στρας, τις παγιέτες και οτιδήποτε παραπέμπει σε νυχτερινό outfit. Ιδιαίτερα, τώρα που είναι τάση το μεταλλικό στοιχείο στα ρούχα και τα παπούτσια είναι εύκολο να την «πατήσετε».
Σας φιλώ,

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->