Οι καλύτερες ιδέες δώρων για DIY & craft bloggers

Διάβασε επίσης

Σήμερα σου έχω τον πρώτο οδηγό για craft bloggers στην Ελλάδα μπορεί και στον κόσμο!
Γιατί ναι μεν , οδηγοί δώρων για crafters / χειροτέχνες έχουν γραφτεί πολλοί (στο εξωτερικό τουλάχιστον) αλλά οδηγός δώρων συγκεκριμένα για craft bloggers δεν έχει γραφτεί ακόμα!
Και αν είσαι ή γνωρίζεις ένα craft blogger τότε ξέρεις ότι crafter και craft blogger έχει μεγάλη διαφορά!

Τι δώρο να πάρεις σε μία craft / diy blogger

Πριν πάμε στον οδηγό να σε ενημερώσω ότι θα ανέβουν ιδέες δώρων για κάθε blogging niche τις επόμενες μέρες οπότε μείνε εδώ γιατί σίγουρα θα έχεις μία blogger φίλη που σπας το κεφάλι σου τι δώρο να της πάρεις!


Πώς θα καταλάβεις όμως μια craft blogger; Είναι αυτή που συνέχεια σου ζητάει να της φυλάξεις βαζάκια για να κάνει ντεκουπάζ, αυτή που μαζεύει τα ρολά από χαρτί τουαλέτας για κατασκευές, αυτή που συνέχεια έχει γκλίτερ στα μαλλιά, συνέχεια σε τρέχει σε μαγαζιά με υλικά χειροτεχνίας, σου κάνει συνέχεια χειροποίητα δώρα και κυρίως γράφει για όλα αυτά στο δικό της υπέροχο, δημιουργικό ιστολόγιο!

Τι θα μπορούσες να της πάρεις δώρο φέτος τα Χριστούγεννα για να κάνεις τα μάτια της να αστράψουν και ταυτόχρονα να κάνεις τη ζωή της πιο εύκολη;
Ετοιμάσου να μπεις σ'εναν κόσμο δημιουργίας, φαντασίας και έμπνευσης!Φύγαμε!

Ιδέες δώρων για craft / DIY bloggers


Δώρα οργάνωσης για DIY bloggers


Η craft blogger φίλη σου έχει πολλά στο μυαλό της, ιδέες για μελλοντικές κατασκευές και χειροτεχνίες ξεπηδούν από παντού: από το μυαλό της, από το pinterest,από άλλες bloggers που διαβάζει!

  • Βοήθησέ τη να μην ξεχάσει καμία κάνοντάς της δώρο ένα όμορφο σημειωματάριο ή
  • αν θέλεις να τη βοηθήσεις ακόμα περισσότερο χάρισέ της ένα χαριτωμένο ημερολόγιο για να προγραμματίζει τις μελλοντικές αναρτήσεις και να σημειώνει ό,τι έχει σχέση με το blogging.
Σου συνιστώ να προτιμήσεις ένα ημερολόγιο που κλείνει με ελαστική κορδέλα όπως στη φωτογραφία για να μην ανοίγει όταν το έχει στην τσάντα της.

Extra thoughtful touch σ'αυτά τα δώρα θα ήταν να προσθέσεις και ένα όμορφο μολύβι ή ένα παιχνιδιάρικο στιλό για να κάνεις το δώρο σου ακόμα πιο ιδιαίτερο.


Η φίλη σου ξενυχτά γράφοντας αναρτήσεις, θα έπρεπε ήδη να το έχεις καταλάβει αυτό αφού πάντα σου στέλνει μηνύματα ξημερώματα και δίνει δικαιώματα. Επομένως χρειάζεται σίγουρα μεγάλες δόσεις καφεΐνης είτε προτιμά καφέ είτε τσάι.
  • Μια κούπα με ένα isnpirational μήνυμα θα της φανεί πολύ χρήσιμη. Εκτός αυτού είναι τρομερά instagrammable (όπως λέμε και στο χωριό μου) και η φίλη σου σίγουρα θα το εκτιμήσει αυτό

Extra thoughtful touch : μπορείς να τυπώσεις το δικό σου μήνυμα πάνω σε κούπα ή ακόμα καλύτερα το logo του blog της. Πώς θα το κάνεις αυτό; Στο de-signit είναι πανεύκολο: διαλέγεις προϊόν και στη συνέχεια ανεβάζεις τη φωτογραφία/εικόνα που θέλεις, ενώ σου δίνει τη δυνατότητα και να επεξεργαστείς την εικόνα πριν κάνεις την παραγγελία σου.


  •  Υπάρχουν πολλές επιλογές προϊόντων αλλά εγώ σου προτείνω την κούπα για τους λόγους που ανέφερα παραπάνω. Και κάνεις ένα τέλειο δώρο και δεν ξεφεύγεις από το budget σου.Πρόσεξε μόνο αν διαλέξεις να τυπώσεις στην κούπα το logo του blog της να είναι σε καλή ανάλυση!

Δώρα τεχνολογίας για craft bloggers



Η craft blogger φίλη σου περνάει πολύ χρόνο στον υπολογιστή, όση ώρα δε φτιάχνει πράγματα γράφει αναρτήσεις. To blogging είναι εξαντλητικό ώρες ώρες, ειδικά για μια craft blogger που πρέπει να βάλει ένα σωρό φωτογραφίες σε κάθε ανάρτηση για να δείξει τη διαδικασία της κατασκευής βήμα βήμα και φυσικά να γράψει και ένα ένα τα βήματα.

  • Ένα πολύ ωραίο δώρο που θα την ξεκουράσει είναι ένα mousepad με υποστήριξη καρπού   στο αγαπημένο της χρώμα για να μην πιάνεται το χέρι της από τις πολλές ώρες μπροστά στον υπολογιστή


Για κάθε blogger αλλά ειδικά για τις craft bloggers η φωτογραφίες είναι το παν και αποτελούν σημείο αναφοράς για τη δουλειά τους. Πρέπει να είναι καθαρές, φωτεινές και ευκρινείς για να καταλαβαίνουν οι αναγνώστες τα βήματα της κατασκευής αλλά και να βλέπουν καθαρά το τελικό αποτέλεσμα. 

  • Αν η φίλη σου δεν έχει τρίποδο σίγουρα θα εκτιμήσει ένα σταθερό και μεγάλο τρίποδο που όμως δεν είναι ανάγκη να είναι πανάκριβο.
  • Αν πάλι η φίλη σου συνηθίζει να βγάζει φωτογραφίες με το κινητό τότε ένα μικρό τρίποδο κατάλληλο για smartphone θα ανεβάσει σε άλλο level τις φωτογραφίες της

Ιδέες δώρων για όσους ασχολούνται με χειροτεχνίες 

Οι καλύτερες ιδέες δώρων για diy bloggers

Η φίλη σου δεν είναι μόνο blogger είναι και crafter και σίγουρα θα εκτιμήσει κάποιο από τα παρακάτω δώρα ανάλογα με το είδος της χειροτεχνίας που αγαπά.



  • Αν η φίλη σου είναι ντεκουπατζού (τα λέμε λαϊκά...) τότε σίγουρα θα εκτιμήσει τις πρωτότυπες χαρτοπετσέτες που βρήκαμε στο vour κι αυτό γιατί σίγουρα δεν πωλούνται στα καταστήματα που συνήθως αγοράζει τα υλικά της.

  • Αν η φίλη σου ασχολείται με ραπτική τότε αυτή η διακοσμητική ραπτομηχανή μινιατούρα με συρταράκι πιστεύω ότι θα δείχνει υπέροχα στο craft room της. Από την άλλη ένα ιδιαίτερο κουτί ραπτικής θα είναι εξίσου όμορφο σαν διακοσμητικό και ταυτόχρονα πρακτικό δώρο που δε θα τινάξει τον προϋπολογισμό σου στον αέρα

  • Η φίλη σου καταπιάνεται με πολλές χειροτεχνίες και δεν έχεις καταλάβει ποια είναι η αγαπημένη της; Τότε ένα πιστόλι θερμόκολλας είναι το ιδανικό δώρο γιατί πάντα είναι χρήσιμο.Μην ξεχάσεις τις ράβδους σιλικόνης και πρόσεξε να είναι κατάλληλες για το συγκεκριμένο πιστόλι που θα αγοράσεις.Αν βρεις χρωματιστές ακόμα καλύτερα, ευκαιρία για την craft blogger φίλη σου να παίξει λίγο παραπάνω!

Βιβλία χειροτεχνίας


Μην ξεχνάς τα βιβλία! Καλό και το Pinterest αλλά τα βιβλία χειροτεχνίας κρύβουν μικρούς (και μεγάλους μπορώ να σου πω) θησαυρούς που η φίλη σου σίγουρα θέλει να ανακαλύψει!
Εγώ σου προτείνω τα παρακάτω 5 που είναι top κατά τη γνώμη μου. Τα βιβλία χειροτεχνίας εκτός του ότι σε μαθαίνουν να φτιάχνεις πράγματα μόνος σου κάνουν και ωραίο decor για flatlays στο instagram.




  1. Σύρμα και χάντρα : το έχω κι εγώ και είναι εξαιρετικό,έχει αρκετά tutorials για να φτιάξει κανείς κοσμήματα με σύρμα και χάντρες όπως λέει και ο τίτλος του
  2. Η τέχνη της χειροποίητης τσάντας
  3. Κατασκευή κεριών
  4. Αν με αγαπάς μη με πετάς
  5. Πλεκτά κοσμήματα 

Πιο δημιουργικές ιδέες δώρων για craft bloggers


Η φίλη σου είναι ένα δημιουργικό άτομο και θα εκτιμήσει ιδιαίτερα ένα πιο δημιουργικό δώρο.

Βρες ένα όμορφο κουτί, δεν είναι απαραίτητο να το αγοράσεις, μπορείς απλά να μεταμορφώσεις ένα ταπεινό κουτί παπουτσιών, και γέμισέ το με μικρούς θησαυρούς που μόνο ένας crafter μπορεί να εκτιμήσει.  

Μην ξεχνάς ότι η φίλη σου είναι craft blogger που σημαίνει ότι όσα υλικά και να έχει ποτέ δεν είναι αρκετά.

 Οπότε επισκέψου ένα κατάστημα με υλικά χειροτεχνίας και βάλε στο καλάθι σου ό,τι νομίζεις πώς θα της αρέσει ή αναζήτησε υλικά στο σπίτι σου!
Δες ιδέες με τι να γεμίσεις το κουτί σου παρακάτω:




Extra thoughtful touch : Μην ξεχάσεις να βάλεις στο κουτί σου μια κρέμα χεριών. Η φίλη σου ανακατεύεται συνέχεια με κόλλες, μπογιές και άλλα υλικά και ταλαιπωρεί πολύ τα χέρια της


Εφόσον η ίδια φτιάχνει πράγματα με τα χέρια της σίγουρα θα εκτιμήσει ένα χειροποίητο δώρο που ακόμα κι αν είσαι άσχετη με τις χειροτεχνίες μπορείς να φτιάξεις πολύ εύκολα ακολουθώντας τις απλές οδηγίες που θα βρεις παρακάτω:


Extra Συμβουλές για να διαλέξεις δώρο για μία craft blogger

Προσπάθησα να φτιάξω έναν όσο γίνεται πλήρη, χρήσιμο και γεμάτο φαντασία οδηγό με ιδέες δώρων που θα σου λύσει τα χέρια αν έχεις φίλες bloggers που καταπιάνονται με χειροτεχνίες και κατασκευές. Ωστόσο εσύ γνωρίζεις καλύτερα τη φίλη σου και θα βρεις σίγουρα τι χρειάζεται αν σκεφτείς τις παρακάτω ιδιαιτερότητες που έχει μία craft blogger σε σχέση με μία απλή crafter.

  • Σκέψου πράγματα που χρειάζεται η φίλη σου για να κάνει τη ζωή της πιο εύκολη μπροστά στον υπολογιστή.
  • Σκέψου τι χρειάζεται η φίλη σου για να βγάζει καλύτερες φωτογραφίες για τα social media και ειδικά για το instagram, όχι τόσο μια καλύτερη κάμερα ή φώτα αλλά μικρά διακοσμητικά που θα δείχνουν όμορφα δίπλα στις δημιουργίες της χωρίς να κλέβουν την παράσταση
  • Σκέψου μήπως μας διαβάζεις τόσο καιρό και δεν έχεις σκεφτεί να πεις στη φίλη σου ότι στο Edityourlife Magazine μπορεί να βρει συμβουλές για να ξεκινήσει και να εξελίξει το δικό της blog

Αυτός ήταν ο οδηγός μου για να διαλέξεις το καλύτερο δώρο για μια craft blogger!
Δε συμπεριέλαβα στον οδηγό τίποτα που δε θα ήθελα κι εγώ να λάβω!
Ελπίζω να σε βοήθησα να κάνεις την επιλογή Χριστουγεννιάτικου δώρου λίγο πιο εύκολη!



Μείνε εδώ γιατί μεθαύριο ακολουθεί ο επόμενος οδηγός δώρων για bloggers.Μπορείς να μαντέψεις σε ποιες bloggers θα απευθύνεται;


Γράψε μας στα σχόλια για ποια κατηγορία blogger θέλεις να φτιάξουμε οδηγό δώρων!

Αν είσαι η ίδια blogger μήπως ήρθε η ώρα να κάνεις ένα δώρο στον εαυτό σου και η νέα χρονιά να σε βρει με το δικό σου domain name;


Δέσποινα από το Despina's studio

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->