5 γιορτινές περιστάσεις και πώς να ντυθείς για καθεμία

Διάβασε επίσης

Πώς να ντυθείς στις ιδιαίτερες περιστάσεις;

Έχουμε αναφέρει πολλές φορές ότι ντυνόμαστε ανάλογα την περίσταση, την εποχή, το στυλ μας, τον σωματότυπο μαςΕυελπιστώ να τα θυμάστε! Συγκεκριμένα, για τη γιορτινή περίοδο, οι εμφανίσεις σας πρέπει να είναι ένα κλικ πιο επίσημες από τις συνηθισμένες σας!

Τι φοράμε την περίοδο των Χριστουγέννων ανάλογα με το πού είμαστε καλεσμένοι

Επισκέψεις σε φίλους, οικογένειες, βαφτιστήρια

Στις γιορτές είναι σίγουρο όταν θα κάνετε αρκετές επισκέψεις: στους φίλους γιατί θα γιορτάζουν, στους γονείς διότι οργανώνουν το ετήσιο οικογενειακό τραπέζι, στα αγαπημένα σας βαφτιστήρια για να τους δώσετε την αγάπη σας και τα δώρα τους φυσικά! Η εμφάνιση σας, όπως καταλαβαίνετε θα είναι γιορτινή αλλά ταυτόχρονα και άνετη. 


Βραδινή έξοδο σε wine bar

Όπως είπαμε παραπάνω, οι γιορτινές σας εμφανίσεις θα είναι ένα κλικ πιο glamorous. Ένα ιδιαίτερο αξεσουάρ, ένα διαφορετικό χτένισμα, ένα πιο έντονο μακιγιάζ δίνουν ένα πιο γιορτινό τόνο στην εμφάνισή σας. Βάλτε τα γιορτινά σας με το καλύτερο αξεσουάρ, το χαμόγελό σας!


Έξοδο σε μουσικές σκηνές

Ακόμα και το ροκ, μπορεί να γίνει glamorous! Καταρχήν, όταν πηγαίνουμε σε μουσικές σκηνές ντυνόμαστε λίγο πιο light σε σύγκριση με όταν πηγαίνουμε για παράδειγμα στα μπουζούκια. Συνηθίζουμε να κάνουμε ροκ εμφανίσεις, που μπορούν να γίνουν πιο γιορτινές αν κάνουμε το μακιγιάζ πιο έντονο και βάλουμε λίγη λάμψη από στρας ή παγιέτες τοποθετημένες κάπου ευδιάκριτα.


Time for Clubbing

Το Clubbing ισούται με λάμψη. Νομίζω ότι είναι από τις μοναδικές περιστάσεις που δικαιολογώ οτιδήποτε μεταλιζέ φοριέται! Φορέστε το από την κορυφή έως τα νύχια! 


Πρωτοχρονιά

Τα χρώματα που κυριαρχούν είναι το κόκκινο, το μαύρο και το μεταλιζέ! Φορέματα διαφόρων στυλ μαζί με πέδιλα ή γόβες και μία συνθετική γούνα ως πανωφόρι αποτελούν τον τέλειο συνδυασμό!

Καθαρά Δευτέρα: Τι να φορέσετε για να είστε άνετη και στυλάτη




Την Καθαρά Δευτέρα όπως θα γνωρίζετε, αγαπημένες μου, ξεκινά η Σαρακοστή για την Ορθόδοξη εκκλησία και ταυτόχρονα σημάνει το τέλος της Αποκριάς.
Θα με ρωτήσετε τώρα, τι σχέση έχει η Καθαρά Δευτέρα με τη μόδα. Με τη μόδα καμία αλλά θα πρέπει 1 τέτοια ημέρα, να σας βρει αναλόγως ντυμένες, για πρακτικούς λόγους κυρίως.  
  • Denim Look: Την ημέρα αυτή, τη περνάμε συνήθως με την οικογένεια μας, οπότε τα casual denim ρούχα πρωταγωνιστούν. Είναι άνετα, πάντα μα πάντα στη μόδα και σας κρατάνε σε μια σταθερή θερμοκρασία μέσα και έξω από το σπίτι.
  • Συνθετικά υφάσματα (Ακρυλικό, λύκρα κτλ.): Τα συνθετικά υφάσματα, τα οποία δεν είναι προορισμένα για το γυμναστήριο, απορροφούν τις οσμές του χώρου. Εντάξει, βέβαια σε αυτή την περίπτωση, είναι γεγονός ότι όλα τα υφάσματα τραβάνε τις οσμές, απλά τα συνθετικά είναι τα χειρότερα. Φανταστείτε να βρίσκεστε στη κουζίνα της μαμάς και να τηγανίζει καλαμαράκια! 
  • ΓαλότσεςΑρκετές από εσάς θα σας βρει η Καθαρά Δευτέρα κάπου στην εξοχή αλλά ακόμα και εσείς που θα μείνετε στη πόλη σας, θα βγείτε για να πετάξετε τον αγαπημένο μας χαρταετό. Σας έχω νέα λοιπόν, θα βρέχει στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας. Καλό θα ήταν να φορέσετε γαλότσες σας, οι οποίες θα σας γλυτώσουν από αρκετή ταλαιπωρία.

  • Μπλούζες με τεράστια μανίκιαΠροσπαθήστε να αποφύγετε τα πουλόβερ με αυτά τα τεράστια μανίκια που είναι τώρα στη μόδα, γιατί θα έχετε πρόβλημα στις κινήσεις σας. Είτε την ώρα του φαγητού, είτε στο πέταγμα του χαρταετού, θέλετε άνεση κινήσεων.
  • Σκουφιά και ΚασκόλΜην σας ξεγελάει ο καιρός! Ο Φεβρουάριος είναι ακόμα εδώ και καλό θα ήταν να έχετε μαζί σας διάφορα προστατευτικά από το κρύο όπου μαζί με τη ζεστασιά, σας προσφέρουν και ένα ακαταμάχητο στυλ!


Τα χρώματα που θα φορέσετε τη Μεγάλη Εβδομάδα





Αγαπημένες μου, καλό μήνα και καλή Μεγάλη Εβδομάδα να έχουμε. 
Ο Απρίλιος ξεκίνησε με μία υπέροχη, ηλιόλουστη Κυριακή και συγκεκριμένα την Κυριακή των Βαΐων. Σίγουρα γνωρίζετε ότι η κάθε ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας έχει τη δική της σημασιολογία, ακόμα και τα χρώματα που τη πλαισιώνουν.

Αυτή την εβδομάδα θα ντυθούμε με βάση τα χρώματα αυτά, σε συνδυασμό φυσικά με τις τάσεις της μόδας!

Κυριακή των Βαΐων

Βάσει του ονόματος φυσικά, το πράσινο κυριαρχεί. Τι θα λέγατε λοιπόν για το πιο must-have χρώμα της άνοιξη, το οποίο είναι το στρατιωτικό πράσινο; Θα το δείτε σε ολόσωμες φόρμες, όπου είναι φτιαγμένες από αέρινα υφάσματα.

Μεγάλη Δευτέρα

Τη Μεγάλη Δευτέρα κυριαρχούν δύο γεγονότα, όπως η ζωή του Ιωσήφ και η παραβολή της άκαρπης συκιάς. Η εμφάνιση σας, αυτήν την ημέρα θα είναι σε γήινες αποχρώσεις. Έχουμε πει πως οι καμπαρντίνες αποτελούν κορυφαία τάση της μόδας, ιδιαίτερα αυτές που είναι σε καφέ-σοκολατί αποχρώσεις.

Μεγάλη Τρίτη

Τη Μεγάλη Τρίτη θυμόμαστε τις παραβολέ των δέκα παρθένων και των ταλάντων, όπου η 1η διδάσκει τη πίστη και τη φιλανθρωπία και η 2η την εργατικότητα και την καλλιέργεια των πνευματικών μας χαρισμάτων. Μπορούμε λοιπόν, να κινηθούμε σε παστέλ αποχρώσεις του λιλά & του ροζ. Φορέματα, πανωφόρια ή φούστες σε παστέλ χρωματισμούς θα δώσουν στην εμφάνισή σας μία πιο ρομαντική διάθεση.

Μεγάλη Τετάρτη

Η Μεγάλη Τετάρτη είναι αφιερωμένη στην αμαρτωλή γυναίκα που μετανοεί. Το κόκκινο σε όλες του τις αποχρώσεις θα κυριαρχήσει αυτή την άνοιξη, ιδιαίτερα σε τρεις αποχρώσεις: cherry tomato, spiced apple, chili oil. Αν η σημερινή σας εμφάνιση είναι ένα κατακόκκινο σαγηνευτικό κουστούμι, θα γίνετε το fashion icon της ημέρας.

Μεγάλη Πέμπτη

Τη Μεγάλη Πέμπτη γιορτάζουμε γεγονότα όπως τον Ιερό Νιπτήρα, το Μυστικό Δείπνο, την Προσευχή του Κυρίου καθώς και την Προδοσία του Ιούδα. Τα χρώματα της ημέρας είναι το κίτρινο (Meadowlark Yellow) και το πορτοκαλί (Safety Orange). Το κίτρινο συμβολίζει τη ζήλεια και την προδοσία αλλά και το σούρουπο όπου διαδραματιζόντουσαν τα παραπάνω γεγονότα. Θα τα δείτε φορεμένα σε μεταξωτά φορέματα ή παντελόντες.

Μεγάλη Παρασκευή

Τη Μεγάλη Παρασκευή έχουμε την κορύφωση του θείου δράματος, με την Ακολουθία των Παθών. Το χρώμα που κυριαρχεί την ημέρα αυτή είναι το μωβ. Φέτος, στην κορυφή των επιλογών βρίσκεται το Ultra Violet, όπου αυτή η σκούρα μωβ απόχρωση στόλισε τα ρούχα, τα αξεσουάρ και τα παπούτσια της σεζόν. Ένα ζευγάρι μωβ μπαλαρίνες θα αποτελέσει την τέλεια επιλογή αφού θα χρειαστεί να περπατήσετε αρκετά λόγω του επιταφίου.

Μεγάλο Σάββατο

Το Μεγάλο Σάββατο γιορτάζουμε την Ανάσταση του Κυρίου, την ήττα του θανάτου και τον θρίαμβο της ζωής. Μία τέτοια ημέρα δε θα μπορούσαμε να μην φορέσουμε κάποιο ιριδίζον μεταλλικό χρώμα του ανοιχτόχρωμου ασημί, όπου αποτελεί υπέροχη ιδέα για ένα βραδινό, επίσημο φόρεμα. Πρόκειται για ένα χαρούμενο και γεμάτο ενέργεια χρώμα.
Να περάσετε όμορφα και μη ξεχνάτε ότι η αγάπη είναι πάντα στη μόδα!


Τι φοράνε τα κορίτσια του Μάη;



Τον Μάη τα λουλούδια πρωταγωνιστούν. Floral ρούχα με αμέτρητα χρώματα, στεφανάκια στα μαλλιά, δαντέλες με floral patterns, λουλουδάτα αξεσουάρ και υποδήματα.. σας περιμένουν να τα φορέσετε! 

Πως όμως θα φορεθούν όλα τα παραπάνω, χωρίς να φανούμε.. αστείες ή φορτωμένες με ένα σωρό λουλούδια;
  • Αρχικά, τα floral ρούχα, αξεσουάρ και υποδήματα, καλό θα ήταν να συνδυάζονται με μονοχρωμίες. Δηλαδή, επιλέγουμε ένα floral κομμάτι και το αναδεικνύουμε μέσα από τη μονοχρωμία. Για παράδειγμα, μία τσάντα ή ένα ζευγάρι παπούτσια με floral print σε ένα μονόχρωμο σύνολο, σπάει εντελώς τη μονοτονία του.
  • Πολλές φορές ένα vintage, floral φόρεμα είναι τέλεια επιλογή για να καλωσορίσουμε τη Πρωτομαγιά. Καλό θα ήταν να το συνδυάσουμε με μεγάλες πλατφόρμες, έτσι ώστε να φαίνεται πιο μοντέρνο απ' ότι θα ήταν με ένα ζευγάρι γόβες.
  • Μία floral φούστα σε γραμμή Α, μπορούμε να την συνδυάσουμε με μονόχρωμο Τ-shirt ή πουκάμισο και με πέδιλα σε pop απόχρωση.
  • Ένα λουλουδάτο top μπορεί να συνδυαστεί με μία μαύρη φούστα και nude πέδιλα ή μαύρες γόβες. Αποτελεί ένα ιδανικό βραδινό look με ανοιξιάτικο αέρα.
  • Αν αγαπάτε τα floral παπούτσια, μπορείτε να τα φορέσετε με ένα skinny παντελόνι και μονόχρωμο top. Τα παπούτσια δεν είναι απαραίτητο να συνδυαστούν με ανάλογο στυλ τσάντας.
  • Τα λατρεμένα μας σορτσάκια είναι στη μόδα και φέτος. Και τι καλύτερο από το να τα φορέσουμε σε παστέλ αποχρώσεις, με ένα μπλουζάκι floral και ψηλές γόβες σε έντονο χρώμα;
  • Απλά φρέσκα λουλούδια σε κάποιο σημείο της εμφάνισης μας, είναι η τελευταία τάση της εποχής. Όμορφα στεφανάκια για τα μαλλιά ή λουλούδια στο πέτο, τα οποία κάνουν φέτος μια εξελιγμένη επανεμφάνιση, είναι ότι πρέπει για τον Μάιο.

Για το τέλος άφησα

5 + 1 συμβουλές για να δείχνεις μοδάτη στο λεπτό όλο το χρόνο



Το μυστικό για να δείχνετε εντυπωσιακή και στιλάτη, δεν είναι να φοράτε τα πιο ακριβά και μοντέρνα ρούχα. Δεν χρειάζεται κόπο, χρειάζεται τρόπο κορίτσια μου, όπως το να φορέσετε ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου ή να ρίξετε το πανωφόρι σας στους ώμους. Παρακάτω θα βρείτε έξι απλούς τρόπους για να δείχνετε μοδάτη χωρίς κόπο! 

Ένα σακάκι μοτοσικλέτας κάνει τη διαφορά

Ένα δερμάτινο σακάκι μοτοσικλέτας βελτιώνει κάθε σας εμφάνιση, από την πιο απλή μέχρι την πιο επίσημη. Το μαύρο δέρμα είναι η κλασική επιλογή, αλλά δεν είναι απαραίτητο.

Φορέστε το σακάκι σας στους ώμους

Το τέχνασμα αυτό μπορείτε να το ξεκινήσετε μόλις ζεστάνει λίγο ο καιρός. Το σακάκι είναι κάτι σαν διακοσμητικό στους ώμους σας. Φορέστε το και θα δείτε το στυλ σας να αλλάζει level.

Τα γυαλιά ηλίου είναι πάντα must

Σας έχω μιλήσει άπειρες φορές για τα αγαπημένα γυαλιά ηλίου, που θα νομίζετε ότι έχω κάποιο κατάστημα οπτικών! Όμως, είναι γεγονός ότι ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου είναι πάντα στη μόδα και δίνει στην εμφάνιση σας αυτό το κάτι.

Όσα περισσότερα layers, τόσο το καλύτερο

Όσες περισσότερες επιφάνειες ρούχων φοράτε πάνω σας, τόσο το λιγότερο πιθανό είναι να καταστρέψετε το αποτέλεσμα της εμφάνισης σας. Ένα παράδειγμα είναι ένα παλτό, πάνω από ένα σακάκι, πάνω από ένα πουκάμισο πάνω από ένα t-shirt. Θα δείχνετε σαν ένα μοντέρνο κρεμμύδι.

Φορέστε τα λάθος παπούτσια

Ό,τι κανονικά θα επιλέγατε να φορέσετε, επιλέξτε το αντίθετο. Αλλάξτε, για παράδειγμα, τα ψηλά τακούνια σας για ένα ζευγάρι flat μποτάκια. Όσο πιο λάθος αισθάνεστε, τόσο πιο σωστό είναι. Είναι λίγο παράξενο, αλλά έλα μου όμως που πιάνει αυτό το κόλπο. Το έχω δει να συμβαίνει μπροστά στα μάτια μου!

Πάρτε το καπελάκι σας και..

Είναι γεγονός ότι στην Ελλάδα δε το έχουμε και πολύ στα υπόψιν μας αλλά σίγουρα, αν το βάλετε στη ζωή σας, θα δώσει άλλο ύφος στις εμφανίσεις σας. Πρέπει να το φορέσετε, βέβαια, σωστά γιατί αλλιώς μπορεί να φανεί αποκριάτικο. Δεν χρειάζονται υπερβολές.








Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->