Τα τελειότερα δώρα για την travel blogger φίλη σου

Διάβασε επίσης


Είναι εκείνη η φίλη σου που περισσότερο τη βλέπεις σε φωτογραφίες παρά από κοντά. Που για χάρη της έχεις εγκαταστήσει όλα τα application επικοινωνίας για να μιλάτε καθημερινά. Που σου έχει γεμίσει το σπίτι με μυρωδιές, αντικείμενα και γεύσεις από όλο τον κόσμο! 

Αυτή η φίλη σου που ταξιδεύει συνέχεια και μετά γράφει για τα ταξίδια της. Που ποστάρει φωτογραφίες από διάφορα μέρη και ακόμα κι αν έχεις επισκεφθεί κι εσύ το ίδιο μέρος σε κάνει να θέλεις να ξαναπάς! 

Αυτή η φίλη σου που είναι μονίμως με ένα backpack στην πλάτη και με μια βαλίτσα κάτω από το κρεβάτι. Αυτή που έχει να διηγηθεί άπειρες ιστορίες, που τα μάτια της είναι γεμάτα εικόνες, που είναι ένα ανήσυχο πνεύμα. Αυτή η φίλη σου η travel blogger!

  Κι αν πιστεύεις ότι είναι πολύ δύσκολο να βρεις το τέλειο δώρο για αυτή την ταξιδιάρα ψυχή (κυριολεκτικά και μεταφορικά) πλανάσαι πλάνην οικτρά! Είναι ίσως η πιο εύκολη περίπτωση επιλογής δώρου! Κυρίως γιατί τα πάντα της είναι χρήσιμα!

the best gifts for your travel blogger friend


Δώρα Οργάνωσης, "Πλαναρίσματος" και "Περισυλλογής"

the best gifts for your travel blogger friend

Νομίζεις ότι είναι εύκολο να οργανώσεις ένα ταξίδι; Να σκεφτείς και την παραμικρή λεπτομέρεια ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά; Γι' αυτό της χρειάζεται ένα weekly planner . Για να είναι σίγουρη ότι έχει τακτοποιήσει όλες τις εκκρεμότητές της πριν φύγει και δεν θα επιστρέψει σε ένα σπίτι με κομμένο ρεύμα. Επίσης ένα απλό σημειωματάριο  της είναι απαραίτητο. Πού αλλού θα σημειώνει τις εμπειρίες της, τα μέρη που επισκέφθηκε, τις εντυπώσεις της, τα μέρη που θέλει να επισκεφθεί, τα do's, τα dont's και όλα τα σχετικά; Μάλιστα εάν επιλέξεις και κάποιο που θα έχει εξώφυλλο σχετικό με ταξίδια, τότε δεν θα το αποχωρίζεται ποτέ. Μην υποτιμάς και τη δύναμη ενός notepad . Είναι πολύ πρακτικό για να κάνει τις λίστες της. Λίστες με τα πράγματα που πρέπει να πάρει μαζί της, λίστες με τα must visit ενός προορισμού, λίστες με ψώνια για το ταξίδι, λίστες γενικώς! Εάν η φίλη σου εκτός από travel blogger είναι και βιβλιόφιλη, μία πολύ όμορφη και οικονομική ιδέα είναι ένα ημερολόγιο-σελιδοδείκτης . Ναι υπάρχει και αυτό! Είναι ένα πακέτο από 12 σελιδοδείκτες και κάθε ένας περιέχει το ημερολόγιο του μήνα και φωτογραφία από έναν εξωτικό προορισμό! Θα διαβάζει τα βιβλία της και θα παίρνει διπλή έμπνευση!

Gadget-ακια

the best gifts for your travel blogger friend

Μην ξεχνάς ότι η φίλη σου εκτός από traveller είναι και blogger. Και βγάζει π ο λ λ έ ς φωτογραφίες. Μία sd card  για τη μηχανή της είναι απαραίτητη. Κι ας έχει κι άλλες. Πάντα χρειάζονται. Θέλεις να ξεμείνει από μνήμη μπροστά σε ένα υπερθέαμα και να μην μπορεί να το φωτογραφήσει; Ούτε κι εκείνη θέλει! Το ίδιο ισχύει και για το κινητό της και τις λοιπές συσκευές που έχει μαζί της. Το low battery είναι ο εφιάλτης της. Κι εσύ μπορείς να τη γλιτώσεις από αυτό με ένα κομψό power bank ! Έτσι δεν θα φοβάται μην της κλείσει το κινητό στη μέση του πουθενά και κυρίως θα το φορτίζει με στυλ! Και μην ξεχνάς και το laptop της ή το tablet της. Δεν ταξιδεύει ποτέ χωρίς αυτά και μια θήκη για να τα προστατεύει  τη χρειάζεται. Τι σημαίνει "έχει θήκη"; Τώρα θα έχει και μια δεύτερη να τις αλλάζει!

Ταξιδιωτικά gadget-ακια

the best gifts for your travel blogger friend

Εδώ οι επιλογές σου είναι αμέτρητες και χρειάζονται πολλά άρθρα. Γιατί; Μα γιατί ότι φαντάζεσαι και ότι δεν μπορείς να φανταστείς της είναι χρήσιμο. Όπως για παράδειγμα μια ψηφιακή ζυγαριά για να ζυγίζει τη βαλίτσα της . Κανένας δεν θέλει να συναντήσει δυσάρεστες εκπλήξεις με το βάρος της βαλίτσας του στο αεροδρόμιο. Είμαστε για να πληρώνουμε υπέρβαρο τώρα; Και μια που μιλάμε για βαλίτσες, έχεις σκεφτεί τις ετικέτες βαλίτσας; Για να γράφει τα στοιχεία επικοινωνίας σε περίπτωση που η βαλίτσα της χαθεί ή πέσει σε ξένα χέρια. Αλλά και καμιά φορά για να την ξεχωρίζει εάν έχει μια κοινή μαύρη βαλίτσα που μπορεί να έχει και το μισό αεροπλάνο την ίδια! Και μία ταξιδιωτική θήκη για έγγραφα  και κάρτες είναι πολύ χρήσιμη. Για να έχεις ταυτότητες, διαβατήρια, διπλώματα, κάρτες και ότι άλλο χρειάζεται τακτοποιημένα και νοικοκυρεμένα! Μπορείς να επιλέξεις και ένα φωτάκι ανάγνωσης . Είναι κομψό, διακριτικό, ελαφρύ και θα το έχει πάντα μαζί της για να διαβάζει ή να γράφει όταν δεν έχει επαρκή (ή και καθόλου φωτισμό), όπως για παράδειγμα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, όταν αυτό γίνεται νύχτα. Μην ξεχνάς φυσικά και τον απλό φακό  Υπάρχει σε κάθε τσάντα ταξιδιώτη. Ειδικά όταν είναι λάτρης της φύσης και της εξερεύνησης. Εάν από την άλλη ο χαρακτήρας σου είναι πιο γήινος και θέλεις κάτι πρακτικό για τη φίλη σου που πηγαίνει στα ξένα, επέλεξε έναν αντάπτορα . Θα το εκτιμήσει.

Βιβλία


the best gifts for your travel blogger friend

Σε αυτή την κατηγορία δεν θα σου προτείνω λευκώματα με ονειρικές φωτογραφίες (που είναι και πολύ όμορφο δώρο). Θα σου πρότεινα κάτι πιο πρακτικό και χρήσιμο. Που μπορεί να την ξεσηκώσει και να την παρακινήσει. Όπως έναν τουριστικό οδηγό της πόλης που θα ήθελε να επισκεφθεί . Αυτοί οι οδηγοί περιέχουν και χάρτες, μέρη για φαγητό, αξιοθέατα, όλα όσα χρειάζεται κάποιος για να πάρει μια ιδέα και να ξεκινήσει τη δική του εξερεύνηση! Εάν από την άλλη ξέρεις ότι θα επισκεφθεί μια χώρα της οποίας τη γλώσσα δε γνωρίζει, επέλεξε ένα λεξικό με μεταφρασμένους διαλόγους . Δεν θα μάθει τη γλώσσα σε λίγες ώρες, όμως μπορεί να μάθει κάποιες βασικές φράσεις για να συνεννοηθεί!

Προσωπικά δώρα


the best gifts for your travel blogger friend

Εάν δεν θέλεις να περιοριστείς σε ένα πρακτικό δώρο και θέλεις κάτι πιο προσωπικό και εδώ υπάρχουν πολλές επιλογές! Μία όμορφη ιδέα είναι ένα μεταλλικό μπουκάλι νερού  που θα έχει μαζί της στα ταξίδια που μπορείς να τυπώσεις εσύ πάνω του ότι σου αρέσει και ότι την εμπνέει. Είτε το logo του blog της είτε μια φωτογραφία που τράβηξε η ίδια είτε ένα inspirational quote! Εάν η φίλη σου είναι και μοδάτο κορίτσι, και θέλεις να κάνεις ένα δώρο που να το φοράει, τότε μια backpack  είναι ασφαλής επιλογή. Άλλωστε είναι αναπόσπαστο κομμάτι της εμφάνισής της! Και μη σε ξεγελάει καμιά φορά το μικρό της μέγεθος: το backpack χωράει τα πάντα! Τέλος μία διαφορετική ιδέα είναι ένα αδιάβροχο . Δεν έχει βάρος, δεν πιάνει χώρο και είναι απαραίτητο ρούχο για ταξίδια, ειδικά εάν υπάρχει πιθανότητα βροχών. Ποιος θέλει μαζί με όλα τ' άλλα να κουβαλάει και ομπρέλες;

Όποιο δώρο και να επιλέξεις για την travel blogger φίλη σου μην ξεχάσεις να το συνοδεύσεις με πολλές ευχές και αγκαλιές! Και πολλή αγάπη!

Βίλλυ από Make up your dayz

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->