5+1 Χριστουγεννιάτικες βιβλιο-προτάσεις για μεγάλους

Διάβασε επίσης


Τα Χριστούγεννα, η αγαπημένη εποχή μικρών και μεγάλων πλησιάζουν, και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να μπούμε σε γιορτινή ατμόσφαιρα; Φυσικά βιβλία, μία μεγάλη κούπα τσάι και μια κουβέρτα δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Μάζεψα λοιπόν ορισμένα βιβλία, κατάλληλα γι' αυτήν την εποχή.


Βιβλία που πρέπει να διαβάσεις τα Χριστούγεννα


1.Κάνε να χιονίσει Τζον Γκριν, Λορεν Μαιρακλ, Μωρην Τζονσον : Είναι ένα γλυκό βιβλιαράκι, με ιστορίες χριστουγεννιάτικης αγάπης, που θα μας κάνει να θυμηθούμε ξανά τα εφηβικά πρώτα χτυποκάρδια και ίσως να συγκινηθούμε. Περιλαμβάνει τρεις διαφορετικές ιστορίες που λαμβάνουν χώρα τα Χριστούγεννα, μία γραμμένη από τον κάθε συγγραφέα. Στο τέλος με έναν ευφάνταστο τρόπο όλες οι ιστορίες ενώνονται μεταξύ τους και δημιουργείται ένα ενιαίο μυθιστόρημα, γραμμένο από τρεις διαφορετικές οπτικές γωνίες.

Κάνε να χιονίσει Τζον Γκριν, Λορεν Μαιρακλ, Μωρην Τζονσον

2.Το τανγκό των Χριστουγέννων Γιάννης Ξανθούλης: Αγαπημένο βιβλιο, η γραφή του Ξανθούλη υπέροχη, δε χρειάζεται τίποτε άλλο. Σε ένα στρατόπεδο στον Έβρο, ένας υπολοχαγός, ερωτευμένος με τη γυναίκα του διοικητή ζητά από έναν φαντάρο να του μάθει να χορεύει τανγκό. Η προετοιμασία για τη χριστουγεννιάτικη γιορτή συνεχίζεται, μέχρι το βράδυ του δείπνου, όπου οι ισορροπίες ανατρέπονται. Υπέροχο βιβλίο, σίγουρα αξίζει να διαβαστεί.

Το τανγκό των Χριστουγέννων Γιάννης Ξανθούλης

3.Χριστουγεννιάτικη ιστορία Τσαρλς Ντίκενς: Πόσες γενιές έχει μεγαλώσει αυτή η ιστορία, πόσες παραλλαγές έχει γνωρίσει και όχι άδικα. Ο Ντίκενς, με μια εύστοχη και όμορφη ιστορία συμπυκνώνει το πνεύμα των Χριστουγέννων. Ο τσιγγούνης και σκληρόκαρδος Σκρουτζ την παραμονή των Χριστουγέννων έρχεται αντιμέτωπος με τρία πνεύματα, τα οποία θα του διδάξουν όχι μόνο το νόημα των Χριστουγέννων, αλλά και το νόημα της ίδιας της ζωής.

Χριστουγεννιάτικη ιστορία Τσαρλς Ντίκενς

4.Χριστουγεννιάτικα διηγήματα Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης: Ο Σκιαθίτης πεζογράφος δε θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη λίστα. Το βιβλίο περιλαμβάνει συγκεντρωμένα τα διηγήματα που εξέδιδε ο ίδιος την περίοδο των Χριστουγέννων σε διάφορα έντυπα. Σίγουρα ένα κλασσικό βιβλίο της ελληνικής λογοτεχνίας που οφείλουμε όλοι να διαβάσουμε.

Χριστουγεννιάτικα διηγήματα Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης

5.Εφιαλτικά Χριστούγεννα Αγκάθα Κρίστι : Τι γίνεται εάν συνδυάσουμε τα Χριστούγεννα με την Αγκάθα Κρίστι; Έχουμε αυτό το γεμάτο αγωνία θρίλερ μυστηρίου, στο οποίο ο γνωστός ντετέκτιβ Ηρακλής Πουαρό καλείται να εξιχνιάσει το φόνο του πολυεκατομμυριούχου Σάιμον Λη. Την παραμονή των Χριστουγέννων, ο γέρος προσκαλεί την οικογένειά του για δείπνο και ξαφνικά βρίσκεται νεκρός πίσω από μια κλειδωμένη πόρτα στο δωμάτιό του. Ποιος ήταν ο δολοφόνος; Ποιο το κινητρό του;
Εφιαλτικά Χριστούγεννα Αγκάθα Κρίστι

6.Άννα Καρένινα Λέων Τολστόη: Μπορεί να μην αναφέρεται αποκλειστικά στην περίοδο των Χριστουγέννων, όμως η αριστοκρατική κοινωνία της Ρωσίας, σε συνδυασμό με το κρύο, το χιόνι και τους πολυτελείς χορούς δημιουργεί το κατάλληλο χριστουγεννιάτικο κλίμα. Η ιστορία αφορά την Άννα παντρεμένη με τον Καρένιν, η οποία όμως ερωτεύεται τον Βρόνσκι, έναν νέο πλούσιο κόμη. Ο έρωτάς τους θα είναι, εννοείται, καταδικασμένος.

Άννα Καρένινα Λέων Τολστόη


Αυτά από εμένα! Εύχομαι να περάσετε τα Χριστούγεννα, όπως ακριβώς ονειρεύεστε, με αγαπημένα πρόσωπα, καλό φαγητό, με γαλήνη και ευτυχία. Όσο για μένα, μπορείτε πάντα να με ακολουθήσετε στο instagram μου: @bibliarakia, για να παρακολουθείτε τις αναγνωστικές μου περιπέτειες.



Διαβάστε επίσης : 5 Χριστουγεννιάτικα βιβλία για παιδιά

Θα τα ξαναπούμε,
Εβελίνα από το ιστολόγιο Βιβλιαράκια



1 Σχόλια

Take a moment to leave a comment!

  1. Αγαπημένος μου ο Ξανθούλης αλλά κι η Άγκαθα Κρίστι!Το πρώτο δεν το γνωρίζω, μπαίνει στη λίστα μου! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Take a moment to leave a comment!

-->