Πεντανόστιμα τρουφάκια με γεύση φράουλα

Διάβασε επίσης

Φίλη μου σήμερα επιστρέφω με μια συνταγή η οποία ομολογουμένως έκλεψε τις εντυπώσεις φέτος τις γιορτές. Κι ενώ οι κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα είχαν την τιμητική τους, αυτά εδώ τα τόσο δροσερά και πεντανόστιμα τρουφάκια με γεύση φράουλας ξεχώρισαν ως επιδόρπιο. Έτσι λοιπόν αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σου τη συνταγή! Είναι μια τέλεια ιδέα για γλυκό για τη γιορτή του Αγ. Βαλεντίνου για παράδειγμα!

Τρουφάκια φράουλας

Υλικά
  • 1 ζαχαρούχο γάλα 
  • 150γρ. τριμμένη καρύδα
  • 100γρ. μπίλιες σοκολάτας με γεύση φράουλα
  • 3 κουταλιές αποξηραμένα Cranberries
  • Λευκή & μάυρη τρούφα σοκολάτας
  • Μπισκότα γεμιστά με γεύση φράουλα 
  • Χυμό από μισό λεμόνι
Τρουφάκια φράουλας

Εκτέλεση
Η διαδικασία ξεκινά 6 ώρες πριν. Ετοιμάζεις σε μια κούπα τα cranberries ώστε να μουλιάσουν σε χυμό φράουλας ή cranberries. Αφού λοιπόν περάσουν 6 ώρες, ζυμώνεις στο μίξερ με το φτερό το ζαχαρούχο γάλατα μπισκότα που τα έχεις ήδη τρίψει, την καρύδα, την τριμμένη σοκολάτα και το χυμό λεμονιού. Αφού έχουν αναμιχθεί καλά προσθέτεις τα μουλιασμένα cranberries. 

Πλάσιμο
Αφού το μείγμα σου είναι έτοιμο (αν θεωρείς ότι είναι πολύ σφιχτό, μπορείς να προσθέσεις λίγο από το χυμό που μούλιασες τα cranberries) πλάθεις μικρές στρογγυλές τρούφες και τις κυλάς σε λευκή και μαύρη τρούφα σοκολάτας. Τα τρουφάκια φράουλας είναι ήδη έτοιμα!

Extra tip για τέλειο σερβίρισμα σε πάρτι: Αφού πλάσεις τα μπαλάκια τα παγώνεις και μετά τα βουτάς σε λιωμένη ροζ σοκολάτα!

Τρουφάκια φράουλας

Εσύ έκανες κάποιο άλλο γλυκό πέρα από τα συνηθισμένα φέτος τις γιορτές; Για να μας δώσεις ιδέες γράψε μας σχόλιο!

Αυτά για σήμερα...
Είμαι η Έλενα
και μέχρι την επόμενη φορά
Σε φιλώ


Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Take a moment to leave a comment!

-->